רוני לוי

DRORIKO8

New member
רוני לוי

יש איזשהוא קונצנזוס שהוא צריך להחליף את בלבול עונה הבאה. אז אני שואל, על שום מה ולמה? מה יש ברוני שאין במרקו. לקח איתנו אליפות? אז מה? ניר קלינגר לקח אליפות עם מכבי תל אביב,וזאת היתה אליפות יותר קשה מאלה שרוני לקח. הפך את נתניה לקבוצה יותר טובה? גם אם אני נסכים שכן(ואני לא מסכים עם זה לגמרי) הרי גם מרקו לקח קבוצה פחות טובה והפך אותה ליותר טובה,וזאת כבר הקבוצה השניה ברצף שהוא עושה את זה איתה. אז מה כל כך זוהר ברוני לוי? האינספור כישלונות שלו ב-10 שנים האחרונות? המבטא האנגלו-סקסי?

אתה השוות כרגע בין אליפות של ניר קלינגר

שהוא זכה עם אותו הפרש נקודות של מקום שני ואחרי שמקום שני שיחק 20 משחקים יותר ממנו באו ה עונה לבין 3 אליפויות מוחצות ששברו את כל השיאים של הכדורגל הישראלי?
&nbsp
אין מה להשוות בין רוני לוי לקלינגר נקודה.
רוני לוי המאמן הישראלי הטוב והמתאים ביותר לחיפה מכמה סיבות, הראשית בינהם מכיוון שהוא כבר היה בקבוצה והראה שהוא לא מפחד לזרוק שחקנים בעיתיים או לספסל כוכבים שלא משחקים טוב. הוא נאמן לדרך ולשיטה שלו ובזמנו הוא היה פורץ דרך בכדורגל הישראלי בכל מה שקשור לטקטיקה וניתוחים סטטיסטים, אספקט שהיום מכבי ת״א מובילה בו ומיחעלת אותו לטובתה.

DRORIKO8

New member
אני אגיד לך למה זאת היתה אליפות יותר קשה

כי לרוני לוי לא היו ממש מתחרים, על הנייר כל הכוכבים של הליגה היו אצלו. קלינגר התמודד מול קבוצה טובה יותר ושדד ממנה אליפות. עכשיו אתה מסתכל גם על קלינגר וגם על רוני,ולמרבה האבסורד הפיק שלהם בקריירה היתה בתחילה,מאז הם הולכים ומדרדרים.
&nbsp
ואגב גם בלבול נחשב לפורץ דרך בהקשר של ניתוחים טקטים וסטטיסטים. לגבי התמודדות עם כוכבים, אני רואה שבלבול עושה עבודה לא רעה העונה, למשל הוא הצליח לגרום ליוסי לוותר על האגו ולזוז הצידה כדי לתת לאלירן עטר את המושכות. אנחנו מדברים על יוסי בניון כן? המלך של הכרמל.

לא מסכים עם כלום ממה שרשמת ואפרט

מכבי חיפה של רוני לוי הייתה פשוט חזקה, היא ביטלה את כל היריבים שלה בעצמה. מכבי ת״א השקיעו הון תועפות ובנו הגלאקטיקוס, בית״ר הייתה שנתיים עם גאידמק שעוד רוני לוי דרס את הליגה. הוא הביא לפה זרים מעולים שהיינו מתחננים לראות כאלה היום והצליח להותיא את מירב הפוטנציאל משחקם כמו יניב קטן, עידן טל ומיכאל זנדברג. יש לו חיסרון יחיד מאותה תקופה וזה כישלון בשילוב שחקני נוער אבל אני מבין אותו בעניין מאחר והסגל שלו היה מוצלח הוא לא ראה צורך בשילוב בכח של שחקני נוער.
&nbsp
לקלינגר לא היה סגל בהרבה פחות נוצץ ממכבי חיפה עם טל בנין ונימני ועם דגו בעונת שיא וזרים מצויינים כמו גולדברג וברונו רייס. הסיבות שהוא לקח את האליפות הם כי הוא הצליח לנצלאת העונה הארוכה שלנו ואת העייפות ואת העובדה שאחרי עזיבת יעקובו נוצר אצלנו חורהתקפי שלא הצלחנו. וגם את זה הוא עשה עם אותו מספר נקודות כמו שלנו(וד״ש לעונה המזוויעה של דודו אוואט).
&nbsp
קלינגר מאז עזב את מכבי ת״א לא הצליח לסיים אפילו לא עונה אחת עד הסוף בקבוצות שהיה(עד שנה שעברה) וברור לכל שהוא סך הכל יס מן של ג׳קי בן זקן. רוני לוי הצליח באופן יחסי ברומניה וקפריסין וגם עם בית״ר בשתי הקדנציות, יאמר לזכותו שהוא עשה בחירות גרועות שהעיבו על הקדנציות האלה אבל במבחן התוצאה הוא היה לא רע בכלל.
&nbsp
בלבול לא פורץ דרך ולא נעליים הוא אולי במקרה הטוב יכול להיות דומה בסיגנונו אבל הוא לא הביא שום דבר חדש ולא פרץ דרך. בסך הכל מדובר פה במאמן דמוי אברהם גרנט וזה לא מחמאה. אין לו אץ הכריזמה שיש לאברהם ומעולם לא תהיה לו, וזה הערך המוסף של גרנט בתור מאמן. בלבול מאמן לא רע, אני לא חושב שהוא גרוע אבל עדיין לא רואה בו ראוי להמשיך בקבוצה ובטח לא אחד שיכול להוביל אותה לאליפות. ולגבי בניון, על סמך מה הערכה שלך מבוססת? אולי סטנוייביץ רצה אותו באגף? הכל תיאוריות וקונספרציות שאתה לא יודע ומעולם לא נדע

DRORIKO8

New member
כמה דברים

1.אני לא יודע על איזה קונספירציות אתה מדבר. כל מה שכתבתי שבתקופת סטנויביץ' בניון היה על תקן המנהיג,ובלבול הצליח להזיז אותו הצידה להיות כינור שני.
&nbsp
2.רוני לוי אכן היה פורץ דרך בתחום הטכנולוגיה,בשיתוף פעולה מלא עם שני העוזרים שלו. לאחד מהם קראו מרקו בלבול.
&nbsp
3.הנה מקבץ הישגים של רוני לוי- שנתיים ברצף סיים מקום חמישי עם מכבי חיפה. התפטר ממכבי פ"ת כשהוא נקודה מעל הקו האדום. התפטר מסטיאווה בוקרשט לאחר שדרדר אותם לתחתית הטבלה. פוטר מאנורתוסיס לאחר ניצחון אחד בחודשיים. בבית"ר הוא אמנם לא נכשל אבל גם לא הצליח-עשה פחות או יותר את אותם אחוזים שעשה קודמו בתפקיד.

Cade Foster

New member
לגבי סעיף 3

מכבי חיפה - מוזר שאתה זוכר רק את השנתיים הרעות, שהגיעו אחרי שגאידמק חמד מאיתנו שחקנים, עידן טל עזב לבולטון, קולאוטי עזב בסוף העונה - ולמרות הכל שמינית גמר גביע אופ"א, ההישג השני בגודלו של מכבי חיפה באירופה. בעונה שאחרי הוא פשוט מיצה את עצמו והסגל פשוט עשה לו סבוטאג'.
&nbsp
מכבי פ"ת - קיבל אותם במצב רע ועזב אותם במצב רע. הוא לא קוסם.
&nbsp
בית"ר - הוא לא הצליח הוא הצליח בענק. זו הייתה קבוצה מפורקת בסכנת ירידה והוא סיים איתם אם אני לא טועה בחלק העליון של הטבלה. "פחות או יותר" זו הדרך שלך להסוות את זה?
&nbsp
סטיאווה בוקרשט - ממש במקרה יצא לי להכיר איזה בחור רומני אוהד הקבוצה ששיחק נגדי פאן ראן ומפה לשם יצא לנו לדבר על כדורגל. הוא זוכר את רוני לוי מאוד לטובה, הבעיה בקבוצה ההיא לא הייתה רוני לוי אלא הנשיא הפסיכופת שלהם ג'יג'י בקאלי (אתה מוזמן לחפש בגוגל על מעלליו, כיום אגב הבנתי מאותו בחור שהוא יושב בכלא), לא היה מאמן שלא חטף ממנו על הראש ועוד בראיונות לתקשורת אחרי משחקים. לכן רוני התפטר אחרי שלושה חודשים.
&nbsp
אנורתוזיס - שוב, למה רק את החודשיים האחרונים? הוא קיבל קבוצה בתחתית הטבלה וסיים איתה עונה במקום הרביעי. בעונה שאחרי נבחר למאמן הסיבוב הראשון. מה קרה אחר כך אי אפשר לדעת, אתה עקבת כל כך באדיקות אחרי הליגה הקפריסאית כדי לדעת מה הסיבות לירידה ביכולת? אולי מכת פציעות? אולי שוב סבוטאג' של כמה שחקני מפתח, כפי שכבר קרה בעבר? איך זה מעיד על יכולותיו כמאמן אם הוא ניצח פעם אחת בחודשיים?
&nbsp
אל תירה ואז תכוון את המטרה לפי האג'נדה שלך, כי בקלות אפשר לעשות את ההיפך...

DRORIKO8

New member
ומנין לך שהסגל הנוכחי לא יעשה לרוני לוי סבוטאז'?

הרי רוני הוא מאמן לא קל ויש לו לא מעט פרינססות בקבוצה(כשהכי גדולה זה השחקן הכי טוב שלך)

בית"ר ירושלים עם אלי כהן החיפאי- 42 אחוז
בית"ר ירושלים עם רוני לוי-38 אחוז

Cade Foster

New member
אם יש פרינססות בקבוצה אז הפיתרון הוא פשוט

שלא יהיו יותר פרינססות בקבוצה.
&nbsp
הכל שאלה של גיבוי. אם שחר מתכוון לתת לשחקנים להמשיך עם הבית זונות הזה אז אתה צודק, עדיף להשאיר את בלבול. גם אלישע לוי אופציה. אם שחר מתכוון לתת לרוני לוי לנקות כאן אורוות, אז אני בעד גם אם זה אומר שיעברו עלינו שנה-שנתיים קשות.

DRORIKO8

New member
נו באמת

אתה יכול להרשות לעצמך לזרוק שחקן כמו עטר? הבן אדם הרים לך את הקבוצה ב-4 רמות. סליחה שאני נתלה באילנות גבוהים אבל בוא ניקח שני שחקנים שהם טובים בעולם בתחומם-מסי ולברון ג'יימס. מה משותף לשניהם? ששניהם פרינססות על, אבל שלשניהם גם יש מאמנים שמבינים את מקומם בהיררכיה ויודעים לכופף את הראש כשצריך. ותראה איפה הקבוצה שלהם היום.

Cade Foster

New member
לא אמרתי שצריך לזרוק אותו

אמרתי שאסור שעליו תקום ותיפול הקבוצה.
&nbsp
ואני לא מבין למה תמיד מביאים כדוגמאות שחקנים כמו מסי ולברון. אם עטר היה מוכיח שהוא יכול להוביל קבוצה כמו מסי ללא קשר לזהות המאמן שלו (עזוב מסי - אני אסתפק בערן זהבי) הייתי מתעלם מעצם היותו שודד לשעבר ו/או פרינססה. בדיוק כמו שהתעלמתי מהאופי הדפוק של דונטה סמית'.

Cade Foster

New member
בניון בשיאו יותר טוב משניהם ביחד, אז?

זהבי בשיא שלו כבר 4 שנים רצוף (למעט חצי עונה באיטליה). עטר היה בשיא שלו ב2012/13 (ליד אותו זהבי) וב4-5 משחקים שלו במכבי חיפה. יחי ההבדל.

DRORIKO8

New member
תראה

אני מסכים איתך שאחרי 5 משחקים עדיין צריכים להיות סבלניים. אבל אם ה-5 משחקים האלה באמת מעידים על מה שעטר שווה אז מדובר בשחקן לוהט אש. כמובן שאחרי הפליאוף נהייה יותר חכמים לעונה הבאה.

Cade Foster

New member
תודה רבה

DRORIKO8

New member
על כל אופן,רוני לוי לא מתאים לקבוצה

לא הצליח באף קבוצה מאז האליפויות אצלנו. ואגב גם בנתניה העונה הוא לא עושה ניסים ונפלאות,למרות שתקשורת החצר מנסה להציג את זה ככה. מספיק לראות את הבית ספר שבלבול עשה לו בסמי עופר....

DRORIKO8

New member
לגבי אנורתוזיס

הוא אכן לקח אותם באמצע העונה כשהם היו בתחתית והוביל אותם לצמרת. שנה אחרי זה נכשל. מזכיר מאמן אחר לא?

Benedictus3

New member
מאמנים, ובמיוחד מאמנים ישראלים

תלויים באופן מוחלט בסגל שעומד לרשותם.
סגל טוב ואיכותי יצליח גם עם מאמן שאין לו הבנה מינימלית בכדורגל מודרני (אלישע לוי הוא דוגמה מצוינת). במקרה כזה רצוי שיהיה לו מבנה אישיות כזה שמאפשר לכוכבים לשחק בלי הפרעה. אלישע לא הפריע לכוכבים שלו, לא התקוטט אתם וזרם עם חדר ההלבשה והעיתונאים. יכולות האימון שלו הסתכמו בדברים האלה. הרי בימי האליפויות המזהירות שלו, לא ראינו יציאה מתוכננת להתקפות, לא ראינו החלפות מקומות מתוקתקות, תרגילים בבעיטות חופשיות לא היו, אלא פשוט יכולת אישית של השחקנים המרכזיים שלו.
בלבול בלי עטר,קמרה,פס = היה מוריד את הקבוצה ליגה אחר כבוד. אין לו הבנה בכדורגל וגם אין לו כריזמה שיכולה להחזיק חדר הלבשה ולהעפיל על הכוכבים שלו... לעומת זאת תביאו לו קשר התקפי במקום ראיוס, קשר 50-50 איכותי ליד קמרה, בלם נוסף איכותי ליד פאס ומגן ימני שיודע לשחק כדורגל ונוכל אפילו ליהנות מכדורגל בשנה הבאה....
קיצור - לא חשוב מי המאמן אלא מה הקונסטלציה. מאמן חסר כריזמה עם שחקנים גדולים או מאמן כריזמטי ומחנך (רן בן שמעון) ללא כוכבים עם אגו.... השאלה איזו מכבי חיפה אנחנו רוצים לראות, ולא איזה מאמן... אין לזה חשיבות, במיוחד לאור העובדה שאת השחקנים בוחר שחר ולא המאמן.

zubumafu

New member
השאלה היא על סמך מה קבעת שבלבול הוא מאמן ששווה משהו

גם בנאדו עשה ניסים ונפלאות אחרי שהחליף את ראובן עטר, אפילו הצליח להביא אותנו למקום שני (!).
ולמה לא אלישע בעצם? מאמן עם פוני מרשים.

DRORIKO8

New member
כן אבל

אם לא תיתן לבלבול הזדמנות עונה הבאה איך תדע שהוא לא מתאים? זה שזה נכשל עם בנאדו זה אומר בהכרח שזה יכשל עם כל מאמן אחר?

zubumafu

New member
אם לא תיתן לאיימן עודה הזדמנות להיות ראש ממשלה איך תדע שהוא

לא מתאים? זה טיעון לא רלוונטי...
אני יודע שמרקו בלבול הוא פקק שנועד לסתום חור בעמדת מאמן הקבוצה לאחר שהעונה שלנו כבר נגמרה דה-פקטו, כי אני פשוט יודע. אני יודע את זה בדיוק כמו שאתה יודע את זה ובדיוק כמו שכל אוהד של הקבוצה מעל גיל 3 יודע את זה. אחד האנשים הכי משפיעים כיום על הרכב הקבוצה הוא... סופרייז סופרייז - יענקלה שחר, שאיתו בלבול נוהג להתייעץ באדיקות. יענקלה אוהב להרגיש שהוא משחק בפוטבול מנג'ר ולכן מבסוט על בלבול (ולכן יש גם סיכוי לא רע שבלבול ימשיך בעונה הבאה). האם הוא מאמן שראוי לעמוד על הקווים של הקבוצה שלנו? כמובן שלא.

למעלה