רוני לוי

Cade Foster

New member
רוני לוי

אתמול גיליתי שלרוני לוי יש סעיף מיוחד בחוזה עליו חתם במכבי נתניה לפני כשבועיים וחצי - סעיף המאפשר לו להשתחרר מהחוזה ולחתום במכבי חיפה. את הקדנציה בנתניה לוי פתח מצוין עם 2 ניצחונות ו-2 תוצאות תיקו, אחת מהן יוקרתית במיוחד מול מכבי ת"א אמש. בספורט5 הוא אומר שהוא מבטיח להישאר לעונה נוספת אם הקבוצה תישאר בליגה, אבל רוני לוי הוא לא טיפוס שידוע יותר מידי באמינות שלו (הברז שתקע לבית"ר ירושלים) כך שהייתי מציע לקחת את זה בעירבון מוגבל. מערכת היחסים הטובה שלו עם שחר מוסיפה שמן למדורת השמועות.

תזכורת: השחקנים הבאים הגיעו למכבי חיפה בתקופתו של לוי: גוסטבו בוקולי, שאבייר דירסאו, רוברטו קולאוטי, עידן טל, פיטר מסיללה - אבל גם הבאים: שאבייר אנדרסון, פאוליניו, רפאל אולארה, טמבינקוסי פאנטיני, אייל משומר. השחקנים הבאים חייבים את הקריירה שלהם לרוני לוי: מיכאל זנדברג, דקל קינן, בירם כיאל ובמידה מסוימת גם יניב קטן, שבמכבי חיפה של רוני (לפני היציאה לווסטהאם) חווה את התקופה הכי טובה בקריירה שלו. מצד שני: רפאלוב, חמד, בן בסט - כל אלה שחקנים שלוי לרוב התעלם מהם, ותראו איפה הם היום ואיפה אנחנו. אירופה: נכשל פעמיים בהעפלה לשלב הבתים של ליגת האלופות, אבל ב2006/7 ציין את ההישג השני בטיבו של מכבי חיפה - שמינית גמר גביע אופ"א ז"ל כשהוא מעיף בדרך את צסק"א מוסקבה שהייתה אז קבוצה סופר חזקה. ליגה: שלוש אליפויות רצופות ומיד אחריהן שתי עונות כושלות ביותר.

אז מי הוא לדעתכם רוני לוי? מה תזכרו ממנו? האם הייתם רוצים באמת לראות אותו בחזרה במכבי חיפה בעונה הבאה? מבין המאמנים הישראלים, איפה אתם מדרגים אותו?

דיון פורה.

Benedictus3

New member
היתרון היחיד שיש לרוני לוי על רוב המאמנים בארץ

הוא שאצלו אף אגו לא יותר גדול מהקבוצה ושחקנים עושים את מה שהוא אומר.
בשאר הדברים - קריאת משחק, השכלה ספורטיבית, חוש לבחירת זרים וניבוי הצלחה של ישראלים מקבוצות קטנות - הוא לא שונה מרוב המאמנים בארץ.
שורה תחתונה - תביאו לו מגן כמו מסיללה, קשר כמו עידן טל, חלוץ כמו קולאוטי (בימיו הטובים) וקשר אחורי כמו דירסאו ותקבלו אליפות. תביאו לו דגני, משומר, עזרא, ורד, תורג'מן תקבלו מאבק נגד הירידה.
&nbsp
ועוד שורה תחתונה - לא רוצה את רוני לוי ולא רוצה אף מאמן ישראלי אחר. לא רוצה את גרנט וחבורתו וגם לא את יוסי כמנהל מקצועי. רוצה ששחר יעביר את הקבוצה למשקיע מחו"ל שיבנה כאן מודל זהה לזה שקיים אצל המזוהמים הצהובים. רוצה מנהל מקצועי שיבנה תכנית אימונים לכל המועדון, יעסיק מאמנים שיתאימו לתכנית הזו, יפעיל סקאוטינג אמתי ומקצועני של מביני כדורגל ולא של סוכני מכוניות וירכוש שחקנים לא לפי מה שחברים מהשוק לוחשים לו (או להבדיל - אבי נמני) אלא לפי מה שהמנהל המקצועי החף מאינטרסים מקומיים דורש. רוצה ניהול מקצועי שהופך את דורון בן-דור למאזין במסיבות עיתונאים שלא יודע איך מגיעים לחדר ההלבשה.
אין לי ספק שעם הנשמה היתרה של המועדון שלנו ועם הקהל הנפלא שלנו, נצליח לבטל את הפער האיכותי שהחלאות יצרו עלינו.

יויו 16

New member
פחות חשובים הזכרונות והדירוג של רוני לוי

יותר חשוב השאלה האם רוני לוי הוא האיש המתאים לקבוצה במצבה הנוכחי ? לדעתי - כן.
אנחנו צריכים מאמן עם שיטה מסודרת שמכיר את המערכת, יודע לעבוד מול יעקב שחר ועם זאת לארגן מחדש את הקבוצה . בכל הקבוצות שאימן ראו שיטת משחק מסודרת. הוא גם ידוע כמאמן ששומר מרחק מהשחקנים - דבר חשוב ביכולת לספסל שחקנים מרכזיים ( עזרא) .
אמנם, הוא לא המאמן האידיאלי לחזון שבנדיקטוס מצייר (שהלוואי ויתגשם) אבל בשלב זה קודם כל צריך לייצב את השורות וליישם דרך ושיטה. בהחלט הייתי תומך בהבאתו

Cade Foster

New member
דעתי בנושא

קודם כל אני חייב לומר שהפיתרון המועדף עליי היה ועודנו מאמן זר. לא הלך עם סטנוייביץ'? יש עוד מספיק מאמנים בחוץ.
מה שכן, רוני לוי הוא כנראה המאמן הישראלי היחיד שאני לא פוסל על הסף. מדובר במאמן מכבי חיפה האחרון שבאמת עשה את תפקידו - לאמן. כל הבאים אחריו הגיעו כדי לשמש מוטיבטורים לשחקנים למעט שניים - ראובן עטר ואלכסנדר סטנוייביץ' שלא הבינו עם מי יש להם עסק ומה היקף העבודה שעליהם לעשות. אני סומך על רוני שהוא דווקא כן יודע, ויעיף את כל מי שצריך עד שתהיה לו קבוצה ממושמעת טקטית. זה הדבר שהכי נחוץ כרגע לקבוצה בטווח הקצר. טווח ארוך? זה מושג שכבר שכחו מהו במועדון הזה...

אבראא

New member
אולארה

את העונה השניה שלו לא אשכח לעולם. געגועים לבלם!
לגבי רוני, אחד הדברים מתוך המיליון שחסרים לנו זו משמעת. לרוני יש את הכריזמה שהשחקנים משוועים לה.

Cade Foster

New member
דווקא את העונה השניה את זוכרת?

בעונה הראשונה הוא היה מעולה. בעונה השנייה כמו רוב הקבוצה הוא היה די נפילה. מזכיר את צ'וצ'אליץ'.

אבראא

New member
הפוך לא?

בכל מקרה זכורה לי את העונה הטובה שלו

ובלי השוואה לצ'וצ'אליץ. אולארה עדיין עולה עליו...

baythedog

New member
היה בלם גדול בעונה הראשונה שלו

איום ונורא בזאת אחריה...

דרך אגב, מכל הרשימה הזאת הכי פוטנציאל לא ממומש זה אנדרסון. היה קשר אחורי עם תצוגות אדירות (במיוחד, אם לא רק, באירופה) מצד אחד ומשחקים מביכים מצד שני. וכמובן קייד ששכחת את האחד והיחיד - רנאטו. רובן ראיוס המקורי!

baythedog

New member
מוכן להתערב שלוי כבר חתום לשנה הבאה

לראיה - אדורם קייסי עוזב. אין מצב ששני אלה יהיו יחדיו בקבוצה.

לדעתי שחר לא החזיר את לוי עכשיו כי הוא לא רצה שסיומת גרועה של העונה תגרום לאוהדים לצאת על רוני לוי שוב. כנראה שהוא העדיף להתחיל עונה איתו עם דף חלק לחלוטין.

דרך אגב, אם לוי יבוא - אני מוכן לשים כסף שראיוס נשאר. אם כבר מישהו עוזב, יש סיכוי גדול מאוד שעזרא יצא להשאלה. רוני לוי אוהב לשחק עם שחקנים חופשיים מאחורי החלוץ הבודד שלו וראיוס, כמו שכבר כתבתי הוא הגרסה הספרדית של רנאטו.

יהיה מעניין, זה בטוח.

wings16

New member
אופציה לא רעה

למרות שבעונה האחרונה אצלנו הוא לגמרי איבד את זה. במיוחד זכור לי שהוא זרק את דירסאו איך שהתחילה העונה בשביל פאוליניו. הבעיה שכמו בנידקטוס כבר איבדתי אימון בשחר. עונה הבאה זו באמת ההזדמנות האחרונה.

למעלה