רונית חומד

Spidi man

New member
אילת זו בעיה...

מה שקרה בכנס הוא דבר מאוד מעצבן, אבל הוא נובע מסיבות רבות. אילת כפי שידוע לכם דיי רחוקה משאר הערים האחרות (לבאר-שבע זו נסיעה של 3 וחצי שעות) ולכן יציאה שלהם לכנסים היא בעיה. מצד אחד צריך לשתף אותם כמובן, הם חלק ממחוז דרום ומגיע להם להשתתף בכל הכנסים. מצד שני, נסיון כזה גרם לבלאגן לא קטן, ובסוף היו צריכים להחזיר אותם, דבר שמאוד מעצבן ומרתיח. אני חושב שהיו צריכים לקחת הכל בחשבון לפני שנתנו את ההוראה לשלוח מאילת אנשים לכנס. היו צריכים לחשוב על איחורים שיכולים להיות, על פקקים, על זמנים ועוד. בכל מקרה, גם המחוז לא כולו אשם, סך הכל ניסו לעשות מעשה ולנסות לשתף גם את המשצים מאילת, למרות שבסוף יצא מזה בלגן לא קטן. אני חושב שאם לשל"ח היו תקציבים קצת יותר גדולים, הם יכלו למצוא להם איזו אכסניה בבאר שבע ללילה אחד ולהחזיר אותם ביום למחרת, בבוקר. שוב, פתרונות לא חסר, השאלה מה מסביב, ומסביב זה שאין לשל"ח מספיק כסף (שזה דבר דיי ידוע) ולכן המון דברים גם נתקעים.

harhanegev

New member
מסקנה:

אם אין כסף לתחבורה/לינה, אז אפשר וצריך לדאוג שכל מחוז יהיה לא יותר מ-150 ק"מ מהישוב הרחוק ביותר שקשור אליו. ככה יהיה קיים מחוז אילת בפני עצמו, ו-2 ערים כמעט צמודות (40 ומשהו דקות נסיעה ברכבת) לא ייחשבו ל-2 מחוזות כאילו נפרדים.

לא, זאת לא המסקנה.

והנה תגובה שכתבתי שיכולה להתיחס גם פה לדברים שנאמרו מפיך. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=392&msgid=88072874

harhanegev

New member
אולי תתיחסי עניינית להצעה,

ותגידי לי מה רע בזה שיהיה נניח מחוז דרום הנגב לחוד ומחוז צפון הנגב לחוד, ותל אביב וחיפה (40 דקות בתחבורה ציבורית) יהיו יחד באותו מחוז ?

harhanegev

New member
לי זה דווקא לא מפריע

שיש מחוז אחד לרוב המדינה, ואת שאר המדינה מחלקים למחוזות פיצקלה פיצקלה כל 50 ק"מ מחוז אחר. לכם זה אמור להפריע. אבל אם זה לא מפריע, וטוב לך שמתייחסים לאשדוד ואילת כאיו זה הרצליה ורעננה, אז שיהיה בכיף.

linoreinstein

New member
אבל הרצליה ורעננה לא באותו מחוז.

אח, הקטנוניות.
.

Spidi man

New member
מה שאתה אומר זה...

על כל 2 ערים/ישובים = מחוז ? מצחיק קצת. כל מחוז זה תקציב לבד, זה אחראי מחוזי (שזה לשלם לעוד מישהו), זה מפקח (שזה לשלם לעוד מישהו), מספיק מדריכים, שלא יקרסו תחת עומס (שזה לשלם לעוד אנשים) ומה עם ציוד ? (חובה שהיו רכבים, נשקים, ציוד מחנאות והרשימה עוד ארוכה), אין כסף למשרד החינוך, כבר אמרנו ? רעיונות לא חסר, ויש המון. אני וותיק במשצים, משנת 2001, הייתי במפגשים, פגישות, אני יודע מה הולך בתחום הזה. כל התקציב, של כל המחוזות אינו מתקרב לתקציב הצופים (סתם לדוגמא). הצופים לדוגמא מקבלים סכומים גדולים ממשרד החינוך, מתרומות ועוד. ראית מה קרה שניסו להוריד להם קצת מהסכום של משרד החינוך בפעם שעברה ? - אם לא, אז חבל.

harhanegev

New member
לא, זה לא מה שאני אומר.

מה שאני אומר (וכבר אמרתי כמה פעמים בפורום הזה) זה שהגיוני יותר לחלק את דרום הארץ ל-2 חלקים: צפון הנגב ודרום הנגב, ואת מחוזות תל אביב וחיפה (או תל אביב וירושלים) לאחד, כי מאוד טפשי שכל 40-50 קילומטר זה יהיה מחוז אחר בצפון, אבל בדרום 4 שעות נסיעה ועדיין אותו מחוז. לא הצעתי שום שינוי בכמות המחוזות, אלא רק חלוקה הגיונית יותר של הארץ. זה הכל.

Spidi man

New member
וזה מה שעניתי...../images/Emo3.gif

מספיק שתחלק את דרום ל2, אז אתה צריך לעוד עובדים וציוד. זה מסתכם באלפי שקלים לשנה.

harhanegev

New member
למה עוד עובדים ולמה עוד ציוד ?

לפי מה שאני מציע, מספר המחוזות נשאר זהה. במקביל לחלוקה ההגיונית של מחוז דרום ל-2, איחוד של 2 מחוזונים שנמצאים קרוב מאוד מאוד אחד לשני (למשל, ת"א וחיפה, או ת"א וירושלים). יחד, הם יהיו שטח קטן בהרבה מכל אחד משני המחוזות הדרומיים. מספר המחוזות - נשאר אותו דבר. מספר המנהלים - אותו דבר. מספר הפקידים - אותו דבר. מספר אנשי המקצוע מכל הסוגים והמינים - אותו דבר.

linoreinstein

New member
אבל האנשים הם לא אותם אנשים,

ההצעה שלך תגרום לפיטורים של אנשים. מה לעשות, לא נראה לי שאדם שגר ברמת גן ינהל את מחוז צפון/ דרום הנגב. ואלה אנשים שלא ירצו לוותר עליהם בכזו קלות, לפי מה שנראה לי לפחות. אתה יודע, רכזי מחוז, בכל זאת.

harhanegev

New member
אם יש מישהו

שכל כך קשה לו לנסוע לעבודה שעה ו-20 דקות באוטובוס, או פחות משעה אם הנהלת המחוז תהיה באשדוד, קשה לי להתמלא רחמים עליו. יותר מזה, אם רמת גני או תל אביבי מפוטר יש לו המון אפשרויות אחרות. בצפון הנגב לעומת זאת המצב אחר לגמרי.

harhanegev

New member
יש לי דברים טובים יותר

לעשות בחיים מאשר להיות מנהל. להיות מנהל זה אומר הרבה עומס של עבודה, וזה אומר שתמיד יהיו טענות כמה שתהיה מנהל טוב ומוצלח. לר מתאים לי, אני מעדיף להמשיך להיות מורה פשוט ורגיל.

gayyyyy

New member
כמו שאמרת.

יהיו תלונות.. אבל האם זה צפוי שהם יבואו מאנשים שאינם מש"צים?

למעלה