רונה רמון

סיגלי41

New member
רונה רמון

קראתם את הכתבה על רונה רמון במוסף של "ידיעות אחרונות"? היא דברה שם, בין השאר, על הקושי באובדן הפתאומי מול האובדן לאחר מחלה, המאפשרת תהליך של פרידה. אני זוכרת שאכן, במפגש שהיה לנו בעזריאלי דברנו ארוכות על תהליך ההתמודדות עם המחלה ואחת מאיתנו, שאבדה בעלה בתאונת דרכים, קצת הרגישה מחוץ למעגל... רונה רמון גם דברה על כך שהיא כמו עוגה, שחתיכה אחת ממנה היא האובדן. הענין הוא שהאובדן, פתאומי או לא, מעצב את שאר חתיכות העוגה: ההורות שלנו, החברויות שלנו, התרומה שלנו לקהילה, אנחנו כבנים/ות של.. וכו' זה הופך את התהליך למורכב יותר.

לצערי לא הגעתי למאמר

ואני כתבתי על זה פה המון פעמים יש הבדל בתגובה שלו באובדן הקשר עם האהוב/אהובה לצערי חוויתי את זה ואני עברתי המון אובדנים של קרובי משפחה בדרגה ראשונה ושניה כולל אובדן של חלק מהיכולת שלי כאשה , שבגלל המחלה בעבר לא ילדתי ילדים משלי תהליך ההתאוששות מהאובדן תלוי באדם לא רק בדרך של האובדן לכל אחד לוקח זמן לעבד את האובדן ולצערי יש גם כאילו שלא מצליחים להתאושש , ונפטרים שבורי לב ממחלות שהם יצרו והלוואי וכולם ידעו להתעלות על האובדן ולהמשיך בחיים עם עין אחת בוכה אבל עין אחת צוחקת וידעו להתמודד רגשית גם עם הקשיים הרגשיים שיוצר האובדן

רונה רמון

היי סיגלי , קראתי את הכתבה , היה מאוד מעניין לקרוא ,לכול אחד ואחת יש דרך להתמודד לעניות דעתי ,הכי חשוב להתמודד. אני מתמודדת 6 שנים . החיי יפים ויש המון סיבות לחייך . שבוע טוב מקסים לכולם.

האובדן קשה בכל מקרה

אבדתי את אישי בדם לב פתאומי .. האם האובדן שלי יותר קשה? לא יודעת .. אבדתי חבר , שותף , אהוב ,אבא , אבדתי מרכיב מרכזי בחיי , וכל חיי השתנו ... בדיוק כמו אובדן של בן זוג אחרי מחלה .. אבל לפחות לא צפתי בגסיסה אטית ...

למעלה