קניתי אותו היום!!!../images/Emo13.gif
עלה 60 שקל בצליל, בלי מנוי... אבל שמעתי שבצליל המחיר כפול ממקומות אחרים... לא יכלתי לחכות יותר
בכל מקרה, ממש שווה את הכסף- דיסק מעולה. חרשתי עליו היום (מקווה שלא אהרוס אותו... מכירים את הקטע שחורשים על דיסק מסוים עד שכבר נמאס לשמוע אותו?) המממ.. ביקורת. לא ממש טוב בזה.. אני אנסה לעשות ביקורת קצרה
מה שאהבתי הכי הרבה בדיסק הזה זה הגיוון. יש לרונה קינן סגנון ייחודי משלה, אבל היא מאוד מגוונת בשירים שלה. האלבום פותח בשיר 10 שניות, שהוא שיר מאוד קצבי. ממש מכניס לאווירה של כל האלבום ושל רונה קינן. מאוד אהבתי אותו. מצד שני, בשיר השני כבר עוברים לאווירה עצובה ואיטית יותר ב"הקול שקורא לי" וב"מיהו המילל ברוח". ב"גלויה" יש סגנון ממש ג'אז בלוז כזה- כמה גיטרות חשמליות, סולואים. שירה מעולה. "לחיות נכון" דווקא שיר אופיטמי יותר, מאוד מזכיר לי את בואי נתחבק של אלון אולארצ'יק, אבל הרבה יותר מעניין..
מה עוד אהבתי באלבום.. השילוב בכלי נגינה שונים. רונה מאוד השקיעה במנגינה, מלבד בשירה המאוד איכותית שלה. יש הרבה כלי נגינה שממש אין לי מושג מה הם (כמו גלוקנשפיל, "היפופותם ורוד", או פלור), כל מיני שילובים של כלי מיתר (במבול למשל יש כינור, ויולה וצ'לו) ודברים שונים. יש גם כמה סוגים של גיטרות- רונה מנגנת בגיטרה חשמלית, או בגיטרה אקוסטית לפעמים. ב"מי מפחד מהזריחה" יש למשל גיטרה אקוסטית עם 12 מיתרים... כל זה מאוד עוזר לגיוון האלבום והופך אותו למלא בכל טוב
מה עוד... הבנתי שהיא נעזרה בהרבה אמנים כדי לעבד את השירים (שכולם היא הלחינה וכתבה חוץ מ"מיהו המילל ברוח")- יזהר אשדות משתתף, וגם ברי סחרוף, פיטר רוט, ואולי גם שלום חנוך? הוא מופיע בתודות בכל מקרה...
המממ... רונה גם מאוד משקיעה בשירה באלבום הזה. כאילו, המנגינה של כל שיר מעניינת ומקורית בפני עצמה- יש לכם כל מיני כלים שונים ומגוונים, והרבה שילובי סגנונות שנותנים ייחודיות לכל שיר. אבל לא רק זה- היא ממש שרה בצורה איכותית יפה בכל שיר. דוגמה יפה היא השיר "גלויה". בבתים היא חצי מדקלמת את המילים- בצורה דומה לשלום חנוך (אולי פה הוא מעורב בעניין..), אבל פתאום בפזמון (שכולל שתי שורות) היא שרה באיטיות ומגיעה לטונים הגבוהים. אני אישית מאוד אהבתי את השילוב הזה
נראה לי שזהו. בקיצור- אלבום ממש מוצלח. מלא מאוד, כולל הרבה, אבל בכל זאת משאיר טעם של עוד.. מה שגורם להתמכרות...
אני לא מצאתי בו שום חסרונות, ואני כנראה הולך לחרוש עליו עוד הרבה
ואין ספק שאני מגיע להופעה החגיגית ב10.6 לכבוד צאתו!!