רונאל ומקס

אריק ל

New member
../images/Emo45.gif אבל יש לי רק שאלה אחת

שתמיד הציקה לי: בתוכנית האוטונומיה של בגין - מה היה מעמדם של תושבי יש"ע הערביים מבחינה פוליטית? הרי בכל אוטונומיה אחרת בעולם, תושבי האוטונומיה הם אזרחי המדינה הראשית ויכולים להצביע לפרלמנט הראשי בנוסף לפרלמנט האוטונומי. ומה יקרה אם תושבי האוטונומיה יהיו רבים יותר מתושבי המדינה? כל העסק של אוטונומיה לא נראה לי. אני מסכים עם כל המסמך הזה, חוץ מהאוטונומיה.

שמע,

תוכנית האוטונומיה של בגין היה מצויין, וזה היה הפיתרון הכי טוב. העניין הוא שכיום העולם נותן לנו לבחור רק בין ג'נבה להתנתקות, אני בוחר בהתנתקות.

מה זה "העולם נותן"??

העולם מציב לנו תנאים?? הוא מפיל עלינו תכניות ואנחנו צריכים לבחור?? מה זה השטוית האלה?? התכנית היחידה- חיסול מנהיגי הטרור, פינוי דרך למנהיג מתון פלשתיני, ניהול משא ומתן עימו. אסור לבצע בריחה חד צדדית כי היא תפגע בסיכויים להסכם עתידי.

כן, העולם מחליט

באמת קל לצהוק "העולם לא שווה כלום, אני מחליט" או "למה מי הם בכלל ?!), אבל עובדה, העולם מחליט. איננו חזקים מספיק כדי לעמוד מול כל העולם. כל העולם רוצה שנחתום על ג'נבה, חוץ מארה"ב, שרוצה שנתנתק. למזלנו, ארה"ב היא "השוטר" וה"חוק" של העולם, ולמזלנו, ארה"ב נמצאים לצידנו.

MS6

New member
איזה שטויות אתה אומר...

אם העולם היה תמיד מחליט המדינה בכלל לא הייתה קמה

גם לגבי זה העולם החליט

התקיימה הצבעה באו"ם לגבי מדינת ישראל. בהתחלה רוב המדינות רצו להצביע נגד, אבל בזכות ארה"ב ששכנעה אותם להצביעה בעד ישראל ובזכות ברה"מ שהייתה בטוחה שישראל תהיה קומוניסטית והצביעה גם בעד ישראל קמה.

MS6

New member
נמאס כבר מהדברים שלך...

אתה משנה דיעה כל שני וחמישי אני מציע לך להיות בפורום על תקן משקיף מהצד.

תראה

אני משנה דעות נכון, אם הזמן טיעונים חדשים עולים ואני עדין מגבש דעה. אני עוד לא גיבשתי דעה, אני רק מגבש. היו ימים פעם שבהם תמכתי בכ"ך וברצח רבין, היום אני כבר לא תומך.

מצטער מקס, אך אתה ממש טועה

העולם מעולם לא החליט שאנחנו צריכים לחתום על הסכם ז'נבה. מתי שמעת על דבר כזה?? לז'נבה אין לגיטמיות כמעט בשום מקום. אתה קונה את מה שביילין רוצה שתחשוב. אף אחד לא מייחס חשיבות להסכם האומלל הזה, מצטער. ארה"ב לא רוצה שנתנתק, ולמען האמת היא מאוד מאוד (מאוד) התנגדה לתכנית הזאת עד אשר שרון דיבר עם בוש לפני שבוע. כל העולם נגד תכנית ההתנתקות ולמעשה עכשיו בוש הוא התומך היחיד.

אתה חוזר על מה שאני אמרתי

רוב אירופה בעד ג'נבה (זו עובדה, לצערי). נכון, בוש הוא התומך היחיד, ובוש הוא נשיא ארה"ב (וכבר אמרתי, ארה"ב היא ה"שוטר" וה"חוק" של העולם).

אף אחד לא יכול להכריח את ישראל

לחתום על הסכמים. למי אכפת בעד איזה הסכם רוב אירופה ורוב אמריקה הדרומית?? אנחנו אלו שקובעים את ההסכמים שעליהם אנו חותמים ולא אף אחד אחר. העולם בעד הסכם בכלליות. העולם רצה שיהיה שקט ויציבות במזה"ת ולכן הוא בעד הסכם בינינו לבין הפלסטינים. לעולם לא משנה איזה הסכם ייחתם, העיקר שיהיה פה שקט.

ביוגוסלביה היה טבח. אנחנו טובחים

בפלסטינים? לא נראה לי. אם מישהו כבר טובח, זה הם בנו. אף אחד לא יעז להפגיז את ישראל מהאויר. ביוגוסלביה מילושביץ הכריז שהוא לא רוצה שלום וניסה לבצע טבח. אנחנו מכריזים שאנו כן רוצים שלום, ואין שום טבח. על כן העולם לא יכול להכריח אותנו לעשות שום דבר, במיוחד לא לחתום על הסכמים הפוגעים בנו. אין סיבה לבחור בין התנתקות לז'נבה למפקד ולשאר התכניות. התכנית היחידה שצריכה להיות בראש מחשבותינו היא אך ורק- חיסול הטרור. רק לאחר מכן נוכל להתחיל לדבר על שלום.

עכשיו אתה אומר שטויות

"טבח" ביוגוסלביה? לאלבנים הייתה מדינה משלהם, משום מה האלבנים החליטו להשטלת על כל שטח יוגוסלביה. גם היום יש טרור אלבני המופנה נגד הסרבים והקרואטים.

אריק ל

New member
גם כאן אתה טועה לחלוטין

הטבח היה נגד הבוסנים, לא האלבנים. האלבנים תמכו בבוסנים רק בגלל ששניהם מוסלמים, אבל הטבח היה של הסרבים בהנהגת מילושוביץ נגד הבוסנים. כ-200,000 בוסנים נרצחו, בינהם גברים, נשים, וילדים. מכיוון שישראל לא מפרה שום זכויות אדם או חוק בינלאומי (וגם ה"כיבוש" אינו ממש כיבוש, ולכן השטחים נקראים disputed בשפה הבינלאומית ולא occupied), אין לאו"ם סמכות לאכוף על ישראל דברים בכוח. למעשה, כל הודעות הגינוי נגד ישראל וההחלטות נגדה הועברו רק בפורום הלא מחייב של מועצת הבטחון והאספה הכללית, ולכן הן בגדר המלצות. זאת בניגוד לעיראק ויוגוסלביה שעברו על חוקי מלחמה וחוקים בינלאומיים ולכן ההחלטות עברו בפורום המחייב, מה שגרר תגובה צבאית כשעיראק ומילושוביץ לא נענו להחלטות האו"ם.

אתה הבאת את יוגוסלביה

כדוגמא ל(אני מניח) דרך שבה העולם כן כופה מהלכים על מדינות. אך באמת התחולל שם טבח, אי אפשר להתעלם מזה. סרביה, קוסובו, וכ'ו- הן כולן חלק מיוגוסלביה. בכל מקרה, אין שום סיכוי שהעולם יכפה עלינו הסכם. דבר זה לא עולה על הדעת אז לא צריך לפחד מזה שמדינה כזו וכזו תומכת בהסכם כזה וכזה. ויוגוסלביה באמת לא ממש קשורה לענינינו...

אריק ל

New member
וחוץ מזה, גם אם העולם אכן ישתגע

ויחליט להרוס את ישראל, יש לנו 300-400 פצצות *טום...

למעלה