רון ארד...

Ed Hunter

New member
רון ארד...

אני רוצה לחלוק איתכם את ההתלבטות שלי בקשר לרון ארד... אני חשבתי על זה הרבה מאד ואני לא יודע אם זה נכון יהיה להחזיר אותו ארצה... אם הוא נהרג אז זה משהו אחד אבל אם הוא אל אז זה משהו אחר... לדעתי אם הוא עדיין בחיים הוא הולך נורא לסבול כשיחזור לפה... תחשבו שמדובר בבן אדם שבמשך 17 שנה היה בבידוד מוחלט מהעולם... בן אדם שהבת שלו עכשיו בגיל של אישתו כשהוא יצא למלחמה... תחשבו על איזו טראומה הבן אדם עבר ואיזו טראומה הוא הולך לעבור כשיחזור... הוא הולך לסבול סבל נוראי... מצד אחד הוא סובל גם בשבי ומצד שני הוא יסבול גם פה... נכון שיש לו משפחה והכל וכמו שדיברנו על המשפחות של החיילים שוהחזרו שבוע שעבר שסוף סוף נגמר הסבל שלהם, אותו דבר גם פה אבל פה יש גם בן אדם שהולך לסבול מכלך החזרה הזאת...

משהו מפחיד לחשוב עליו.....

שימו לב כולם.. איך נסראללה משחק לנו בחיים.. הוא רוצה שנתלבט, הוא רוצה שנתווכח, הוא רוצה שנסתכסך.. הוא רוצה לבלגן לנו את החברה ולפגוע בה.. והוא מצליח.

Ed Hunter

New member
נסראללה

כמו שהמחנך שלי אמר, מדובר בבן אדם חכם בצורה מדהימה! והוא צודק, נכון שהוא משתמש בחוכמתו לרעה אבל מדובר בבן אדם עם ראש חבל"ז! הבן אדם יודע מה הוא רוצה והוא יודע טוב מאד איךף להשיג את מ שהוא רוצה... בזה אין מה להשוות את המנהיגים שלנו אליו, הוא הרבה מלפני כל הממשלה שלנו ביחד...

מה אתה דפוק??

אתה אומר שעדיך שיישאר שם בבידוד?? כל טראומה כזאת של 'פגז עבר' עדיפה משבי!

זה מוזר שאתה חושב ככה..

אז הוא יהיה בהלם אז??!?!?! ברור שזה יהיה לו קשה אבל באחד הימים בסופו שלדבר הוא יתחיל לחיות את החיים שלו.. לפחות לזה כולנו מתפללים..

Ed Hunter

New member
אני חושב

שאין מצב שבן אדם יחזור להיות בן אדם נורמאלי אחרי מה שעבר עליו... ואני לא אומר להשאיר אותו בבידוד, פה בדיוק הדילמה שלי...

מור86

New member
דעתי בעניין רון ארד

אני חושבת שבין אם רון ארד חי, ובין אם רון ארד מת, חובת המדינה להחזיר את חייליה, כשם שעשתה עם שלושת השבויים. אחת עקרונות היסוד של צה"ל היא לא להפקיר את חייליה, ובין אם הם שבויים לנסות בכל כוחחם בכדי להחזירם. ולכן, אני מאמינה בלב שלם, כי חובתנו להחזיר אותו. חי או מת. לבן אדם יש בת שבצבא, יש אחים, ואמא שניפטרה ולא זכתה לראות את בנה. דיברו על כך שמצבו הנפשי של רון ארד גרוע ביותר וכי הוא בכיסא גלגלים. אך אני חושבת שלא משנה באיזה מצב הוא יחזור, הוא חייב לחזור לכאן, לארצו. וכל מקום יותר טוב מהמקום בו הוא נמצא. רון ארד לא יזבול מהחזרה הבייתה, כי מקומו בבית. בישראל, לא משנה מה. לא אגע בשאלה האם היה צריך לכלול בעסקת השבויים את רון ארד, כי מה שהיה היה, וצריך להביט קדימה ולנסות להחזיר את רון ארד בכל מצב ומקרה.

מה? בטח שצריך להחזיר אותו!!

לא משנה באיזה מצב הוא נפשית ופיזית חייבים להחזיר אותו לארץ עד כמה שהחזרה שלו עלולה להיות קשה..

Stillwater

New member
אם הוא חי...

אני גם חושבת שבטח נדפק לו המוח מכל השנים האלה, אבל צריכים להחזיר אותו בכל מיקרה! מגיע לו לחזור למדינה שלו! אבל כמה שזה עצוב, אני לא מאמינה שהוא בחיים. הרי הוא כבר לא יודע סודות, הוא כבר לא ידוע דברים שיכולים להועיל להם, אז הם בטח הרגו אותו, הרי בשביל מה הם יחזיקו אותו שם?

למעלה