רון ארד- חשוב!

monimoni3

New member
רון ארד- חשוב!

20 שנה בלי רון, לפני 20 שנה נחטף הנווט רון ארד, מועצת הנוער העירונית של הוד השרון הקימה את מבצע "כותבים לרון" ומזמינה אתכם להפריח בלון וירטואלי כחול עם הודעת הזדהות ותמיכה במשפחת ארד. כל ההודעות יאספו וישלחו כספר למשפחת ארד. את ההודעות ניתן לכתוב בכתובת הבאה: http://multinet.co.il/noar/index.asp?page=ron

Continuum

New member
חח

זה בטח יקבר בחדר "דברים שמזכירים לנו את רון שמת לפני 20 שנה אבל משום מה ממשיכים להיווצר" בבית משפחת ארד.

niv1990

New member
../images/Emo207.gif כדי לא להוסיף סתם הודעה..

היה פה שרשור שמענינת אותי התגובה שלך להודעה האחרונה בו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=237&msgid=88944735 מהמרזליסטים אני כבר רגיל להתעלמות משרשורים בהם הם הוכחו בטעותם, אבל פה אני חושב שפשוט הוא עבר עמוד אז לא שמת לב. בבקשה :)

Continuum

New member
אמשיך אותו כאן

כי אני לא עומד לעבור לעמוד 2 כל פעם... אז הנה: "....אין ספק שהכדאי הוא אנרכיה. הדבר שיכול להביא לשרידה ארוכה יותר, ומה שאני מאמין בו גם, הוא פיתוח של חברה אנושית בעלת כך וכך מאפיניים..." לא מדובר פה על הרצוי, אלא על המצוי. אנרכיזם היא גישה שקיימת מאז ומתמיד והיא אכן אוטופית אבל אלה המחזיקים בה דווקא לא שורדים ("אבות ובנים" של טורגנייב מומלץ). לפי מבחן התוצאה הנודע, יהדות זה ה-דבר. ולגבי "גרימת מלחמות, עיקוב פיתוח הנדסה גנטית ובזבוז..." - כל אלה הם מאפיינים של כל אידיאולוגיה שלא תיתן לי (לאו דווקא עיקוב הנדסה גנטית אבל כן דווקא מלחמות ועיקוב התפתחות בתחום כלשהו). אבל בסופו של דבר, היהדות עובדת ולא כל אידיאולוגיה עובדת. "1) זה נכון, אך מה שמייחד את האדם, זה שהוא יכול לדמיין ולחשוב על מה יקרה לו אם הוא יפול מצוק. לא צריך 50 בני אדם, ש49 מהם יפלו מצוק, והאחד שישרוד הוא זה שימשיך. גם אם הדת הוכיחה את עצמה כיעילה עד עכשיו, איני צריך לחכות עד שדת חדשה וטובה תיווצר, מה גם שזה יכול להיות מאוחר מדי, אין לנו עוד אנושות (כיודע לי) על פלנטות אחרות, אשר בהן יכולה במקרה להווצר דת אחרת." לא הבנתי, למה צריך לחכות? יש לך דת שהוכיחה את עצמה, דבוק בה. מה מסובך פה? ולגבי דימוי הצוק - זה סתם שטויות. הנחת היסוד המוטעית שלך היא שדת זה דבר ש"יפיל אותך מצוק". ואילו אני אומר, שעובדה אמפירית (היסטורית) היא שזה לגמרי לא נכון. "2) שוב, אני מסכים שהדת יכולה להוות כלי לממש את מה שהוגדר כטוב. העניין הוא שמה שהדתות עושות לא תואם את מה שאני מגדיר כטוב. לא יודע מה ההגדרה שלך, אבל אם היא שרידה ארוכה של האונושות כבר עניתי לך למעלה. גם תופעת כמו לקיחת סמים עתיקה מהדמוקרטיה ומשמרת עאת עצמה. האם לפי מבחן התוצאה שלך היא שיטה טובה לחיות? (יכול להיות שכן ואני לא פוסל את זה, אבל אז מאוד לא ברורה לי הגדרת הטוב שלך)." א. אוקיי, אז תגדיר "טוב" (לא יאומן כמה פעמים כתבתי את המשפט הזה כבר בפורום הזה ובכלל). ב. לגבי לקיחת סמים - זו תופעה, ואילו אני דיברתי על עם+תרבות. העם היהודי שורד גם בזכות התרבות שלו ששורדת. עם זאת, אין ספק שלמשל תרבות השתייה שהיא אחד הטקסים העתיקים ביותר שידועים לאדם, לא רק שהיא דבר שהוכיח את עצמו אלא גם חלק הכרחי מהמציאות הנוכחית.

niv1990

New member
אז הערך העליון שלך הוא כן הגנים?

אם כן אז מוכיח את עצמו מעל הכל להיות אצה
מה שאני אומר הוא, שהאדם מסוגל לחשוב דברים ולתכנן אותם לפני שהם קורים. אני חושב שקיום עולם ללא דת הוא בעל סיכויי שרידה טובים יותר, אולי בתקופות הקדומות שלא יכולנו להשמיד אחד את השני טוטאלית, הדת שמנעה את ההתפתחות כן היתה יעילה (כי אנשים ללא טכנ' בסיסית לא מסוגלים להכחיד אחד את השני)), אבל עכשיו שכבר יש נשק להשמדה המונית, גלובליזציה וכו' השמרות הדת רק תגרום למלחמות ותעקב את המדע - מה שיפריע לדעתי להשמרות הגנים האנושיים. על כן, האדם שניחן בחשיבה ולא צריך ל"התנסות" בכול מה שעתיד לקרות, כדי שאולי ישרוד, יכול לתכנן לעצמו את עולמו מראש, ולהיות יעיל מהאבולציה. דבר חשוב מאוד, כי מספיקה מלחמה גרעינית אחת להשמדת האנושות, אין פלנטה אחרת בלי דת שבה אולי הדברים יתרחשו אחרת. הדת מדרדרת את האנושות לעבר מלחמות, לאומנות, שמרנות ועוד דברים שעלולים לעלות לאנושות מחיר כבד אחרי שכבר השיגה טכנ' מתקדמת יחסית. יש לי הגדרת טוב משלי, אשר כוללת בתוכה בהכרח גם שרידה של חלק מהאנשים, אבל לא בה אני עוסק. כל החלק הזה של הודעה שלי מתיחס להגדרת הטוב שלך כ"שרעדת המין האנושי", בניסיון להראות שהשדת לא תואמת אינטרס זה שלך. זה שעד היום יש פרטים שנושאים את הדת, לא אומר כי כך גם יהיה בעתיד, וכלל לא בטוח כי תפוצת הגנים של פרט שבעבר האמין ביהדות גדולה מתפוצת הגנים של פרט שבעבר לא האמין ביהדות. (יחסית כמובן). אני לא שולל להכניס דת חדשה אשר ערכיה מתוכננים לפי הגדרת טוב אחרת, הבעיה היא רק שמלחמה, לאומנות, בורות, מימון של אנשי הדת, ריכוז כוח אצל אנשי דת, שמרנות ועשיית דברים רק בגלל שאיזה איש דת שחי לפני אלפי שנים אמר כך, לא מהווים חלק מהגדרת הטוב שלי. לפי הגדרת הטוב שלך, במקרה שהבנתי נכון שהיא שרידת הגנים האנושיים, בעולם המודרני, הדתות הנוכחיות גם לא תואמת את הגדרת הטוב שלך.

Continuum

New member
...

מבחינתי להיות אצה לא נקרא לשרוד. אם כי אני בהחלט מקבל את זה אם מבחינתך להיות אצה זה עדיין להיות - אדרבא, תהיה אצה. שמע, אתה מקמבן פה מיליון ספקולציות וכל מה שאני אומר זה דבר אחד - בלי ספקולציות. מבחן התוצאה קובע שיהדות הכי טובה. עכשיו אתה טוען שמבחן התוצאה לא תקף, כי הדברים היום שונים משהם היו ב-5,000 שנה האחרונות. אני טוען שברור שאתה צודק, אבל!! אחרי שנה בטכניון אפשר להסתכל על מקרה כזה ולהגיד שיש להסתכל על קיצוניות השינוי, ולא על השינוי עצמו. כלומר במשך 5,000 שנה היהדות התמודדה עם שינויים מ-ט-ו-ר-פ-י-ם. כמו שכתבתי, היא דת מאוד סתגלנית. וכן, היו שינויים יותר מטורפים ממלחמה גרעינית. היו שינויים יותר מאיימים מגלובליזציה. היו תקופות יותר דחוסות של התפתחות. למשל ברור, שבעוד שפעם הרבנים היו יכולים להרשות לעצמם לגרור את העם למלחמה מטורפת - היום הסכנה כבר גדולה מדי, וזה לא יקרה. הם פשוט לא יעשו את זה. ולא דיברתי על תפוצת גנים אלא שרידה של עם ותרבות. "לא שולל להכניס דת חדשה", חחח. אף אחד לא שואל אותך - כבר הכניסו. קוראים לה כנסיית השכל. שאלתי אותך כבר *מהי הגדרת הטוב שלך?* לי אין הגדרת טוב, אני פשוט שיערתי שהגדרת הטוב שהלכתי לפיה (הטוב האבולוציוני) היא ההגדרה שתהיה חביבה דווקא עליך.

אפשר להריץ קמפיין כזה להשרדות

ביולוגית. עובדה למרבית הפורום יש יכולת קוגנטיבית של אצה ופחות מכך ובכל כזאת הם מרבים שגשוג כחול אשר על שפת הים.

niv1990

New member
אז עכשיו אתה מדבר על שרידת העם

והתרבות. שיערת נכון כי שרידת הגנים מוצאת חן בעיני יותר מהשמרות של דת, אבל לא זה ולא זה מהווים עבורי ערך עליון. אז עכשיו בוחנים את השרידה של הדת עצמה ולא את שרידת הגנים המהלכים שנושאים אותה? אז אתחיל מזה שאתה צודק, אני מקבל את הוכחה שלך שהדת מאפשרת לעצמה לשרוד. אמשיך בכך שגם אם אני נושא נגיף, הנגיף הזה עוזר לעצמו לשרוד, ובכך אני משמר נגיף שקיים כבר יותר מ5000 שנה ומסגל את עצמו. מה גם שאני לא רואה סיבה, לפי מבחן תוצאה זה, להעדיף את היהדות על דתות אחרות. לסיכום, לא הגדרתי לעצמי שום מטרה שכוללת את השרדות הדת היהודית, ולכן, למרות שהיא אכן הוכחה כיעילה להשרדותה, אז אני יכול אולי להעריך את מי שיצר אותה, אבל למה שארצה לעזור לו? למען האמת לא הגדרתי טוב כלל, אבל אני בהחלט רואה את שרידת האנושות כאינטרס שלי, הרבה יותר מ"שרידה של עם ותרבות" - לפחות בהתיחס לרוב התרבות שהיהדות משמרת.

lithium1914

New member
ראיתי. היתה כוסית חושילינג.

היה גם סרט ביס דוקו על תופעת הכימרה. די הזוי.

למעלה