רומניה

Mojambo

New member
רומניה

שלום לכם, יש לי כמה שאלות בקשר להוצאת דרכון רומני. כבר עשיתי חיפוש בפורום, ולא מצאתי תשובות... 1. אם אני משתמש בעו"ד לצורך הוצאת הדרכון, מה הוא בעצם עושה בשבילי ? ממה שהבנתי אני בכל מקרה צריך לאסוף את כל המסמכים בעצמי, אז על מה בדיוק אני משלם לעו"ד ? 2. אם אני מוציא דרכון דרך השגרירות (בלי עו"ד), מאיפה ואיך אני מתחיל את התהליך ? אני יודע שיש רשימת מסמכים שאני צריך להשיג, אבל לא ברור לי איך ומאיפה ? ניסיתי לטלפן לשגרירות בת"א, אבל אין שם מענה אנושי. מישהו יכול לעזור מנסיון אישי ???

Woking

New member
אני חושב שענית לעצמך

התפקיד על העו"ד הוא בדיוק להתגבר על הקשיים האלו. בתור מי שאמור להכיר את התהליך העו"ד יכול להדריך אותך אילו מסמכים להכין, וכיצד להגיש את הבקשה בצורה הטובה ביותר.

Mojambo

New member
מממ...

השאלה העיקרית של היא מאיפה אני משיג את המסמכים האלה ? דרך השגרירות ? יש צורך לנסוע לרומניה בשביל חלקם ?

Nobilis

New member
קצת תשובות

1) את המסמכים מרומניה אתה הולך להשיג בעצמך? את כל המסמכים מהארץ תתרגם לרומנית ותחתים באפוסטיל בעצמך? את ההוראות בנוגע למה צריך לעשות, מתי, איך, ואיזה מסמכים צריך בשביל זה אתה כבר יודע? זה בדיוק התקפיד של עו"ד בתהליך הזה. 2) השגרירות בת"א לא ידידותית. על פי הידוע לי, אין לך הרבה סיכוי להשיג מידע או עזרה מהם, בין אם טלפונית ובין אם פנים אל פנים. ואגב, הם יעזרו לך רק אם אתה יכול לדבר איתם ברומנית. להתחלה של מידע, אתה יכול לקרוא את הודעות העבר בפורום הזה שהמילה "רומנית" מופיעה בהן. בהצלחה.

Mojambo

New member
דרך השגרירות

הבנתי שאם עושים דרך השגרירות, צריך פשוט לאסוף את המסמכים (יודע כבר מהם) ולהביא לשגרירות... הבעיה שאני לא מבין עדיין מאיפה אני משיג את המסמכים האלה ??? לא ענית לי לשאלה זו...

למעלה