רומניה - התלבטות

Tris1

New member
רומניה - התלבטות

שלום לכולם.
בקרוב אני נוסע לרומניה לטייל קצת בהרי הפאגרש ואני מתלבט אם כדאי לסחוב אוהל. מספר שאלות, אם מישהו פה טייל שם ויכול לענות:
1- במידה ואני לא לוקח אוהל, האם באוגוסט יש צורך להזמין מקום מראש בבקתות או שניתן פשוט להגיע? מה העלות של לילה בבקתה? ומרחקים בין הבקתות?
2- דובים, ממה שקראתי יש שם הרבה מהם (חיובי) והם התרגלו לבני אדם (פחות חיובי). מישהו שטייל שם שמע מפקחים או מקומיים על בעיות שדובים עשו למטיילים? כמה זה בעייתי מביחנת לינה באוהל?

תודה לעונים

זמי

New member
אצלנו יש כאלו שהלכו ברומניה

שאל בפורום שבילים בעולם
hike.co.il

ihtiyar

New member
לפני כמה שלים הלכתי את רכס הפגראש לכל אורכו

עם הציוד על הגב.
כדרכי, הכל היה בתרמיל: אוהל וציוד לינה, אוכל לכל הימים וכן הלאה.
למיטב זכרוני המקום היחיד שבו ראיתי בקתה/מלון קרובה לקו הרכס היה במקום שבו כביש חוצה את ההרים (ראיתי שם תחנת רכבל).
הטיול היה ביולי, ולאורך המסלול פגשתי רק מטייל אחד, מקומי.
את כל הלילות ביליתי בשטח, ודוב ראיתי פעם אחת, ליד אחד האגמים הקטנים, והוא לא נראה לי מודאג במיוחד...

natyh

New member
מה הכונה לא מודאג ?

איך אתה יודע אם הוא היה מודאג או לא ?
היו לו גרבי טרקים,תרמיל , פליז, חולצות טרמיות ?
היה ברשותו כרטיס אשראי ,כרטיס טיסה חזרה הביתה ?
האם הוא הזמין אכסניות מראש והיה לו מקום לשים את הראש בלילה או שישן בחוץ כמו כלב ?
מה הכונה לא מודאג ?

Tris1

New member
תודה+עוד שאלה

אפשר לדעת מתי טיילת שם? כנראה שמאז נפתחו בקתות ושלטרים. בכל מקרה אני אקח אוהל וכשאני אחזור לארץ, במידה ותהיה התעניינות אני אתן דיווח על כמה הוא היה נחוץ. האם כשהיית שם טיהרת מים או שניתן לשתות ישר מהנהרות?
לא ממש הבנתי את ההערה על הדב, יצא לי לראות הרבה דובים והם אף פעם לא נראו מודאגים. מצד שני ראיתי מה דב רעב יכול לעשות (גם לאוהלים) בחיפוש אחר אוכל. במקומות שלא מקפידים למנוע מהדובים גישה לאוכל או זבל יכולים להיווצר מצבים לא נעימים.
בכל מקרה, תודה על ההתייחסות.

ihtiyar

New member
תשובות

טיילתי שם ב-2002. סביר שדברים השתנו שם מאז.
מעולם לא טיהרתי מים בשום טיול בעולם, כולל הודו, ולא קונה מים ארוזים בפלסטיק, לא בארץ ולא בחו"ל. ברומניה שתיתי מהפלגים הקטנים בשטח ומשלוגיות שנמסו.
דובים, מפולות שלגים, בדידות, בילהרציה ועלוקות במים, נחשים, מערות עמוקות בתוך קרחונים.... מצטער, הם מעולם לא הדאיגו אותי.
אל תראה בכתוב למעלה המלצה לחיוב או לשלילה. כל אחד בוחר לעצמו את חששותיו האישיים, לטוב ולרע.

jeshu

New member
גכם אני לא משהו בטיהור מים הרתחה לרוב ולפעמים מתפתה לשתות מי ברזץ בגלל זה אני נבדק לאמבות ושאר שוכני מערכת העיכול כל פעם שאני חוזר. לרוב התשובה חיובית...בילהרציה אפשר לרפא נחשים כבר פחות, תנינים זה גרוע הרבה יותר...

natyh

New member
מה הכונה מקומות שלא מקפידים ?

למנוע מהדובים גישה לאוכל ... , אתה מתכון שכדי שאתה תיסע לרומניה שימנעו מכל חיות הבר להסתובב שם עד שתעבור ?

BigBadWolf

Member
למה אתה קשה? הכוונה היא כמו שעושים בקליפורניה

בקליפורניה יש מקומות לאכסן אוכל וזבל כך שהדובים לא יוכלו להגיע אליהם. בצורה כזו הם מנסים לבטל את האסוציאציה של בן אדם = אוכל כדי שלא יתקפו בני אדם על רקע זה.

natyh

New member
ל א בדיוק

בטרה"ב קימת תרבת שלמה של טיול באזור מלא דובים , לא מקפידים למנוע מהדובים גישה אלא אנשים נדרשים להסתובב עם קופסאות מזון מיוחדות שלא ימשכו דובים : בר בוקס .

מכאן עד למניעת חופש מהדובים המרחק גדול .

BigBadWolf

Member
איזו מניעת חופש מהדובים?

הוא רק אמר למנוע גישה של דובים לאוכל וזבל, בדיוק כמו שעושים בארה"ב.

למעלה