רומנטיות

רומנטיות

הי, הבנתי שאני לחלוטין לא בקיאה בהגדרות. מה זה רומנטיות / א-רומנטיות? עד היום חשבתי שרומנטי הוא אדם שמחפש קשר רוחני, ולא פיסי.

p019

New member
בדיוק - אדם שנמשך ריגשית

או אולי יש שיגידו - אדם שמעוניין במערכת יחסים. בצורה כזו זה מוציא את נושא המין מההגדרה ואפשר להכיל אותה על כל בני האדם (מיניים וא-מיניים). מהסתקלות מסביב נראה לי שיש גם אנשים מיניים שהינם א-רומנטיים. הם כמובן עדין נמשחים מינית - אבל לא מעוניינים במערכת יחסים (זה אומר שהם לא נמשכים רגשית ?? לא יודעת)

inbardaf

New member
מיני שהוא א-רומנטי

זה אדם שמחפש רק את העונג שביצר ולא קשר נפשי-רוחי. אנשים כאלה יהיו לרוב סטוציונרים. או כמאמר שירו של אריק ברמן (מילים לחן וביצוע שלו) המתוקות האחרונות האהבות הראשונות שלי מתוקות, המתוקות האחרונות שלי משונות, לא מבינות שאצלי אהבה זה כבר פאסה, בלי נרות וכינורות, או לפחות אני מנסה. האחרונה,לא חשובה אבל דוגמא טובה, המסכנה לא אשמה, אלא מה התאהבה, אמרה "אולי תבוא לפגוש את ההורים?" אמרתי לה "סליחה, תזכירי לי רק איך קוראים לך...". השנה החתונה ממש לא בתמונה, תקראי לי שוביניסט, תקראי לי בן-זונה, לא מקפיץ אותך הביתה, כאן למטה, בפינה יש תחנה. האהבות הראשונות שלי מתוקות, המתוקות האחרונות שלי משחקות... היתה אחת עם תחת משגע, ממודל ומפוסל כמו שרק אלוהים יודע. הכל עומד ומתנדנד ומתעודד לי בתחתונים, היא אומרת "בוא נשכב, רק כמו עכשיו-עם הבגדים". זה לא נתפס שלא נכנס אם לא פותחים את המכנס? את לא קולטת-את שורטת לי את הדרדס, תגידי, איפה את חושבת את יושבת, על קרוסלה בקרקס? האהבות הראשונות שלי מתוקות, המתוקות האחרונות שלי מציקות... למשל הדס... או הדר... נו,עם שיער כזה קצר... לא שתקה לדקה, דיברה בלי הפסקה, "יש כרטיסים לבלט רוסי, אתה צריך להתלבש!", "יש מנצ'סטר וליברפול, חי בערוץ 5..." "נו, אז אתה יכול להקליט ולהביט כשנחזור, זה כדורגל או אני, אדוני, אתה צריך לבחור!". קראו לה הדס או הדר? מוזר, אני לא מצליח לזכור... קראו לה... אני לא... מוזר... ככה זה נשמע בשיר... יש מבין?

avi1283

New member
לברמן

יש שירים נחמדים כמו "יום חדש נפלא" נראה לי שאת השיר שרשמת הוא לא כתב על עצמו אלא יותר על דמות מסוימת שגם אני מכיר כאלה.

inbardaf

New member
רק נתתי דוגמא לשיר שמציג אחד כזה

לא טענתי שהוא כזה.. אם כי יש לו יותר מידי שירים בסגנון..

Berethor

New member
לך תדע על מי הוא כתב

יכול מאוד להיות שעל עצמו, קשה לי לאמין שמישהו שהוא לא כזה יכתוב דבר עלוב כל כך. חוץ מזה איך שיר בסגנון "יום חדש נפלא" סותר תשיר ה'אחר'. "איזה יום נפלא, אני שמוק שוביניסט וחסר שכל..להלהלה.." אין שכל > אין דאגות > שמחה תמידית

מקמיקא

New member
איך שאני רואה את זה:

א-מיני א-רומנטי: לא מעוניין במערכת יחסים. א-מיני רומנטי: כן מעוניין במערכת יחסים. לא מעוניין בסקס. מיני א-רומנטי: אריק ברמן (שלמרות שבדרך כלל הוא די שמוק בעיניי, דווקא בשיר 'בינונימי' הוא כן מראה איזשהיא בינה). מיני רומנטי: מרבית האוכלוסיה. רוצה מערכת יחסים, אבל רוצה גם סקס בעסקת החבילה.

snoopytush

New member
אני לא יודעת מה זאת רומנטיות

כי מבחינתי ההגדרה של קשר רוחני עם אדם אחר יכול בפוטנציה לקרות עם כל אחד ולא חייביפ ]רחים וכוס יין כדי להרגיש את זה. אז כן בקשר יש אולי יותר מחוייבות אבל גם בקשר אפלטוני ( זה לא התחלופה למילה קשר אמיני?!), או עם ידידים או חברות אפשר לדעתי להרגיש את זה. אז לא יודעת..... חח האם זה נקרא בגידה?

inbardaf

New member
לגבי הבגידה

זו באמת שאלה שאאלתי כאן פעם. בעיני בגידה היא לא רק או בהכרח, קיום יחסים. לדעתי בגידה יכולה להתרחש גם ברובד הנפשי ולכן יכולה להיות בגידה גם בין זוגות א-מיניים. שאלה...

avi1283

New member
לדעתי

רומנטיות זה מה שרואים בכל סרט רומנטי משנות ה- 90 שבו תמצאו כמובן את מג ריאן וסביר שגם את טום הנקס. זה יכולת להתאהב או לרצות להיות עם מישהי כל הזמן ולהימשך אליה רגשית ולהרגיש קשר מיוחד אליה. א-רומטי זה מישהו שאין לו את הדברים הללו והוא לא ירגיש קשר מיוחד עם מישהי מבחינת רצון להיות בן זוג שלה, נראה לי שכמעט ואין א-רומנטיים מיניים כי אני לא חושב שזה קשור לאם אתה רוצה מערכת יחסיים. הרי יש כאלה שלא רוצים כזאת בגלל פחד ממחויבות או שהם משתעממים מהר או שזה סתם מצריך אנרגיות והם לא רוצים להיפגע וכל זה לא קשור לרומנטיות.

למעלה