רומן על אמת

צפרדעית

New member
רומן על אמת

הקטעים הכי קרובים לאי-שפיות זמנית מתגלים אצל אנשים,שמבקשים מהם דבר די פשוט לכאורה: להגדיר את מערכת היחסים הרומנטיים שהם נתונים בה.וזה דווקא הגיוני,אם חושבים על זה רגע. כי ההגדרה הזאת,עד כמה שהיא נשמעת קלה להשגה,נוגעת בבעיה קיומית הרבה יותר מסובכת, ושמה בפילוסופיה למתחילים תפיסת המציאות. ככה זה. בן-אדם לבד זה לא ערימה של חסרים,זה גם יתרון פילוסופי עצום: יש לך מציאות אחת,אתה בעל הבית היחיד שלה,המפתחות אצלך,תן גז. נכון שאין לך כ``כ לאן לנסוע, אבל זה כבר סיפור אחר. שני אנשים זה כבר אנרכיה. בין שני אנשים מסתובבות לא פחות מחמש פיסות עולם,שש-שבע אמונות חיים ואין ספור תפיסות מציאות. אין גבול לפערים בגרסאות שמוסרים שני אנשים על רומן אחד מאתמול בלילה. גדול אמני התשבץ לא יפתרו את החידה, כי התאהבות, או מה שחמור יותר, אשליית התאהבות, ביחד עם שלל הורמונים, מעוררים מתרדמתו גם את שדה המוקשים הגדול והאפל של הנפש. וכך אתה בדר``כ תגיד על זאת שיצאת איתה אתמול לא את מה שאתה חושב עליה,אלא את מה שאתה חושב שאתה יכול להרשות לעצמך להגיד שאתה חושב עליה בלי שזה יעלה לך ביוקר,אם היא לא חושבת עליך כמו שאתה חושב עליה. נשמע מסובך? זה עוד כלום לעומת מה שהית אומר עליה,אם גם הית נשאר לישון. מה שעוד מגריע את המצב היא דלות השפה העומדת לרשות המשתמש. בהעדר מגדיר עדכני לחיים הרומנטים השוטפים,אנשים עדיין מגישים מלים כמו הרפתקאה או פלירט,שרק מוסיפות עשן דקדוקי לפיח הרגשות הערפילי. במילון שלי,הרפתקאה זה לטוס להודו במטוס של אירופלט או לחפש כתובת בנס-ציונה. מה לזה ולאהבה? מה לזה ולבחורים? גם פלירט איכשהו לא ניראה לי מתאים. זה עוד עלול ליצור את הרושם,שאהבה זה סוג של בילוי,וכל מאודי מתקומם נגד זה. אהבה, איך שלא מסתכלים עליה,זה עבודה קשה. לא,לא. בים הכאוס שמסתער עלינו בכל פעם שאנחנו עוצמים עיניים ומחכים לנשיקה, רק המתכונן לא יופתע. קשר:- המילה האהובה ביותר על הפסיכולוגיה המודרנית,ופירושה המיידי,לצורך ענייננו,הוא שאת או אתה תמצאו לכם סוף סוף בן-זוג שיהיה לא פחות מידי פסיכי ולא יותר מידי מטורף. במילים אחרות, מישהו כמוכם. מכיוון שרוב האנשים סיגלו לעצמם לאחרונה הלך-דיבור פסיכולוגי-משהו, אנשים מודעים לאנשים כבר בפגישה הראשונה שהם מחפשים קשר, כמעין מנטרה סותרת סטוץ. כלומר, אם אני יגיד שאני רוצה קשר, הוא מיד יבין,שאני לא בקטע של זיונים. וזה עובד? כן,בהחלט, בעיקר על מי שאמר את זה. סטוץ:- אויבו בנפש של ה``קשר``. קל,צעיר ומתרנן. הו,כן. לידיעת כמה מחברותי הטובות: סטוץ זה משהו שאפשר לספור על אצבע אחת. טוב,רגע, אני אגיד את זה יותר ברור ויותר מנומס: סטוץ זה לילה אחד. היה והאיר השחר,זרחה ארוחת הבוקר, הוא עוד שם וגם אומר שהוא יחזור-זה הכל חוץ מסטוץ. סתם זיון:- כמו סטוץ,אבל יכול להימשך יותר זמן.למשל חורף שלם,אם ממש משעמם. סתם זיון שכל:- פוטנציאל נאה לסטוץ,שהולך ומתמסמס לכם מול העיניים. הוא מחזר אחרי:- הנה משפט שהכל נכון בו,ובכל זאת, רצוי להגיד אותו כמה שפחות,ואם כבר אומרים אותו,אז מהר בבקשה: חיזור זה משהו שנגמר עוד יותר מהר מסקס. יצאנו כמה פעמים:- לא היה כלום, חבל על המלים. היה לי קטע איתו:- שימו לב. לופ. בואו נפענח אותו לאט. אז ככה, היה משהו. אולי זה היה בסלון,אולי במכונית,אבל זה לא קרה במיטה. היה סקס,אבל לא כולם נשארו ממש בלי תחתונים. האירוע התחיל כפורענות לא מתוזמנת אבל הסתיים בחצי חיוך, עם סימן שאתה אחד גדול ועם אופציה. נו, איך אומרים את זה בדיוק? היה לי קטע איתו. רומן:- קטע מפותח, ארוך, כולל המלים אני אוהבת אותך,כולל בכי, איומים, פיוסים, מתנות יום הולדת, חשבונות טלפון היסטריים, וים של זיכרונות ענוגים. סיפור:- כמו רומן, אבל קצר. מערכת יחסים:- האמא של כל הכישלונות, התסבוכות, פערי המציאות, עוד לא ברור למה לא הלכו וביטלו מלה כ``כ טעונה ומסוכנת. הקורבנות הכי גדולים של האהבה נמצאים בתחום המילולי האפור, השט כלוויין לצד כל ``מערכת יחסים``. סטוץ שמתייצב בלילה הבא- בטלה סטוציותו, אבל הוא עדיין לא מערכת יחסים. זיון-רב פעמי איננו סטוץ, אבל גם הוא לא מערכת יחסים. מצד שני, למה להיות בורגני-פרמיטיבי? האם רק תשלום משותף של משכנתא ואובדן כל חירות ושמחת חיים הם מערכת יחסים? צריך מאוד להיזהר עם המילה הזאת, כי עכשיו ככל שאני חושבת על זה, במבט שליו וקר וחסר פניות לאחור, אז מה בעצם עם הזיון שכל??? מערכות שלמות של יחסים שניהלתי עונות בראש ובראשונה להגדרה הזאת. {עכשיו תשאלו בטח, מה יש לה זאת מהעתקה מספרים.... אז ככה, אני מעתיקנית כרונית ולמי שיש בעיה שלא יקרא!} צפרדעית (המעתיקנית)

Yosefa

New member
צפרדעית ירוקית

התחלתי לקרוא נראה מעניין יפה ונכון ברשותך מחר אמשיך (בעצם היום יותר מאוחר) ותזכרי שגם להעתיק צריך לדעת מאיפה

צפרדעית

New member
אז זהו...

שלהעתיק אני יודעת... ובדר``כ גם מאיפה. וחוץ מזה, לא ממש הבנתי, קראת או לא קראת??? בעצם מה זה משנה, העיקר שאני קראתי!!!! צפרדעית (שקוראת וקוראת וקוראת אתכם לסדר!!!!)

gasek

New member
דעת הצפרדע על אהבה?מאוחרת

שלום צפרדעית קראתי בהשתאות ,את עבודת הגמר ב-אהבה מסובכת ,בהחלט עבודה יפה אך לא הבנתי האם את חושבת? שבגיל מבוגר יחסית ,ניתן עדיין להתאהב ? דהיינו 55 מאחר והנני חושב שבכל גיל זה אפשרי =אנא כיתבי לי דעתך בנדון ! בברכה גבי

צפרדעית

New member
אין לי מושג

אני רק בת 12 צפרדעית (שנמצאת בדרך הנכונה להפוך לביצית)

למעלה