רומח הדרקון - רשומות

leo2002b

New member
רומח הדרקון - רשומות

לא מזמן סיימתי לקרוא את שר הטבעות, ועשיו התחלתי את החלק הראשון של רשומות רומח הדרקון - דרקונים של דמדומי הסתיו (באנגלית). לדעתי הספר די גרוע, ובמיוחד הדיאלוגים - שהם ברמה של ספרים לכיתה ד'. חבר אמר לי שרק הרשומות, ועוד איזו סידרה אחרת של שלושה ספרים ברומח הדרקון, הם גרועים, ושאחרי שאני אסיים לקרוא אותם אני אוכל לקחת כל ספר מהסדרה (הסדר לא חשוב, ושהספרים האלה טובים יותר. אבל עכשיו אני לא בטוח שכדאי לי להשקיע את הזמן ולקרוא שישה ספרים, רק בשביל שאני אווכל לקרוא (ולהבין), ספרים שאולי יהיו מעניינים יותר

Wing Chan

New member
כן,

אני מסכים ש-ד. של דמדומי סתיו הוא די מסריח, אבל הוא רק פתיחה ברגל שמאל, להליכה שמובילה אותה רגל ימין. למה אני מתכוון? הספר הראשון אמנם גרוע, אבל השני והשלישי מדהימים. קח בחשבון שאת הספר הראשון הוא גם היה הראשון שהיקמן וויס כתבו, בשני והשלישי הם הישתפרו המון. השני פי מאה יותר סוחף ומעניין מהראשון, והשלישי בכלל, החזיק אותי קשור אליו כמו כלב שמן שמחפש עצמות. :ם

SaberTooth

New member
לא לא לא...

נתחיל בכל שההתחלה של דמדומי הסתיו אכן קצת צולעת, אבל לקראת סוף הספר לא תוכל לעזוב אותו, שלא לדבר על הספרים הבאים. עכשיו, לאחר שתסיים את רשומות אתה לא יכולה לקחת כל ספר מהסיפריה, לא אם אתה רוצה לקלקל לעצמך את כל הסידרה, לפחות. יש סדר קריאה מאוד ברור.

ליסאן

New member
שלום לך..

אז קודם כל בתור מי שקראה את כל הספרים (לא לפי הסדר) אני יכולה להגיד לך שהסדר מאוד חשוב להבנת הסבטקסט , אם תסיים לקרוא את ד' של דמדומי הסתיו ותעבור ישר לאגדות יחסרו לך קטעים שלמים ותמצע את עצמך שואל כל הזמן : "מתי זה קרה???" מראש אני אומרת לך אל תצפה לסגנון של שר הטבעות כי הם כותבים בצורה שונה לגמרי ( אני אישית נהנתי יותר מסגנון של הרומח) אז לסיכום אני ממליצה לך להמשיך את הרשומות לפי הסדר ואז לעבור לאגדות . אם גם באגדות (שלדעתי זו הטריו הכי טובה שיש) לא תתעניין לא כדאי לך להמשיך הלאה.

python 4

New member
צודק,

ד' של ד' ח' הוא שעמומון גדול, cover to cover. זה הולך ומשתפר בד' של ל' ח' ומגיע לשיאו בד' של ש' א'. הרמה היא של כיתה ד', נכון, ולכן זה מתאים לי פרפקט (הרי אני בכיתה ד').

PdLrAaTgIoNnUM

New member
הרגת לי את העיניים

לקח לי שעה לקרוא את ההודעה שלך! וטעית בקיצור הראשון. זה ד' של ד' ס' (סתיו)

mayasigalush

New member
אז..

יש 2 ספרים בסידרה של רשומות רומח הדרקון נכון? ואז יש את הספרים של האגדות (3 נראה לי) הסדר שאמרתי נכון, נכון?

python 4

New member
אתה טועה, דווקא התכוונתי למה שאמרתי

ד' של ד' ח' - דרקונים של דמדומי חרופּ
עד כדי כך הספר הזה משעמם.

A k a s h a

New member
איכשהו לא ציפיתי יותר מידי

מקוראי טולקין.... אני לא חושבת שהדיאלוגים של כיתה ד'.. ואני חושבת שיש הבדל *עצום* בכתיבה בין ספרים שנכתבו בשנות ה- 30-40 לספרים שהם יותר מודרנים ונכתבו בשנות השמונים והילך.

למעלה