רומח הדרקון בעיני פריק טולקין-חלק 3

בלין

New member
בסרט יש המון שטויות.

העלפים לא אמורים להיות במצולת הלם, את גימלי וגם את גולום לדעתי הם הרסו, גם הקטע עם הדיבוק של תאיודן מיותר ויש עוד המון.

"ספר המאה"

לשר הטבעות היו הרבה יותר שנים במאה הזאת מאשר לרומח הדרקון ובטח מאשר להארי פוטר, שמצידי זכאי להיות "ספר המאה לילדים עד גיל 12" לכל היותר.

imyy

New member
אין שום קשר

אבל אני חייב להגיד את זה נמאס לי שאנשים (כמוך) אומרים "הכי הרבה אנשים קראו את הספר הזה הכי הרבה אנשים מקשיבים ללהקה הזאת אז הם הכי טובים" די
תלכו בבצפר שלכם לפעמים (אני מניח שאם אהבתם את רומח הדרקון\שר הטבעות אתם טיפה יותר חכמים מהשער (אני יודע שזה שאר) ותראו איזה אנשים טיפשים מסתובבים ואז תחשבו "הם הרוב...........אז יכול להיות,רק יכול להיות, שאני יותר טוב מהרוב, שאני לא צריך להקשיב לבריטני ספירס כי כולם מקשיבים לה, שאני לא חייב לחשוב שאמינם הוא "הוא הילד הרע של ההיפ הופ"(למי שלא הבין, הוא לא, הוא רק מנצל תדמית כדי למכור) או לקרוא הארי פוטר כי כולם קוראים (למרות שהוא ספר גרוע במיוחד) יכול להיות שהטובים יותר הם לא אלה שכוווווולם אוהבים (כי כוווולם אוהבים) אלא שיותר קשה להבין אותם כמו רומח הדרקון\שר הטבעות או מוזיקה טובה יותר קלאסי\ג´אז\רוק\מטאל(לא נו), אולי??"

בלין

New member
תמצא דרך אחרת להעריך איכות.

הבחירה לספר הפנטזיה של המאה אצל כמה עיתונים מובילים ומקום כמעט-תמיד-ראשון בכל רשימה של ספריי פנטזיה גדולים. זה נקרא איכות?

תגובות על תגובות

*דלמאר לא מנסה לחקות אף אחד- הוא מתנהג כטבעו. הוא ציני, הרבה יותר מרייסטלין, אבל הוא לא עוקצני כמוהו והוא לא מרוגז על החיים כמו רייסטלין. יש לו רגשות שהוא מביע(תקרא את THE SECOND GENERATION), לעומת רייסט שלא מביע כלום. ועכשיו תגיד לי, איך אפשר לחקות עוצמה? ודלמאר ממש לא מסתורי ולא מנסה להחביא שום דבר. והוא גם לא רשע למרות הגלימות השחורות. אין לו בעיה להרוג כדי לשרת את מטרותיו, אבל הוא לא עושה את זה בשביל הכיף. אבל מצד שני, כך גם רייסטלין, רק שאצל רייסטלין למצברוח יש השפעה גדולה. *שק תפוחי אדמה יכול להיות מאוד מרגש בתנאים מסוימים
*מי מדד אי פעם איזה ספר יותר אהבו? *לא כתבתי בדברי דבר שהתייחס לחלמיש. *בקשר לגנדלף- הסקתי זאת מדבריך. *דווקא כן הבנתי, אבל הנקודה הייתה לזרוק טבעת לאש. *סער הוא דמות מרכזית בספרים. 30 אלף אנשים אחרים הם כמו האנשים שאתה שומע עליהם בחדשות- לדוגמא בנייני התאומים- חבל לך עליהם, אבל אם הם לא קרובים הצער שוכך במהרה, והם נשכחים. *הספרים של פראטצ´ט הם ז´אנר שונה לחלוטין(טוב לא לחלוטין, אבל הדמיון מועט). הספר, כמו רוב ספריו של פראצ´ט, מצחיק בטירוף ומומלץ לכולם! *כרתי רועץ דם הוא לא דמות. לא קבעתי מי הכי טוב, קבעתי מי לא הכי טוב.

D gitaL

New member
תנו לבנאדם לבקר, גם אני לא ממש

התלהבתי משר הטבעות, ותכלס אני לא קורא את הביקורת כי אני כבר יודע איל הספרים - לפי דעתי לכל אחד יש את הדעה שלו מה לעשות

nedisrael

New member
בקשה!

האם מישהו יכול לשים לינקים לשני המאמרים הקודמים של באלין? אני חייב חומר שלא אהבתי את מה שקראתי.. אני כותב מאמר שמשווה בין שר הטבעות לרומח הדרקון לשיר של אש ושל קרח, וחשבתי להביא כמה נקודות נגד למאמר של באלין. בלי לפגוע, אבל אני ממש מקווה שהמאמר שלי יהיה קצת יותר בוגר משלך (והוא יהיה, כי יש לי ניסיון בדברים האלה! :) ).

בלין

New member
ראית המשפט "חזרה לרדידות"?

החלטתי לכתוב את המאמר הזה באופן לא בוגר במיוחד. בעיקר כי ככה כתבתי את הראשון, ולא רציתי לשנות סגנון. הקטע על המוות של חלמיש היה ילדותי?

Ned Stark

New member
אני שמח שהסגנון הילדותי היה מכוון

כי כבר התחלתי לדאוג. הקטעים על רייסטלין, איזה דמויות אתה אוהב ועוד כמה דברים היו די רדודים. מהכרותי איתך מפורום טולקין (כלומר את ההודעות שכתבת שם) לא ראיתי בך אדם ילדותי, לכן אני שמח שהילדותיות מכוונת. בכל מקרה, התחרטתי, אני כותב מאמר שמשווה רק בין שרה"ט לשאוש"ק (רומח הדרקון יסבך את העניינים יותר מדי).

בלין

New member
אף פעם לא תפסת את עצמך בוהה

בסדרות כמו "הפאוור-פאף גירלז" או הרובטריקים, וחושב "איזה יופי"? אין שום דבר רע בלהיות ילדותי. בכל מקרה, אם זה משנה, את המאמר הבא אני יכול לכתוב בסגנון קצת יותר גבוה.

ilbe182ebli

New member
הייי מה רע בפאוור פאף גירלז??

אבל בעיברית, באינגליש זה מעצבן! הייתי רואה את זה עם אח של ידיד שלי שהוא ביכלל בכיתה י"ב כשהייתי מתנחלת אצלו..חחח

למעלה