רומא והמזרח הרחוק

far from abyss

New member
רומא והמזרח הרחוק

האם לרומא (העתיקה) היו קשרים כאלה או אחרים עם תרבויות המזרח הרחוק, קרי, סין והודו? והאם יש מקורות שמלמדים אותנו על כך? תודה לעונים :)

היו קשרי מסחר עקיפים

נמצאו מטבעות רומיים אלפי קילומטרים מזרחית לאימפריה הרומית - היה מסחר.

ע מ י ש

New member
לא ידוע על קשרים ישירים

אבל מאחר והיו קשרים עם הממלכה הפרתית ומאחר והיו ערי נמל בדרום סיני ומצרים, הגיעו לרומי סחורות שמקורן ככל הנראה במזרח הרחוק. בכל מקרה הדבר לא הווה מרכיב של ממש בחיי האימפריה. ועם זאת צריך לזכור כי רומי בגלגוליה השונים התקיימה כאלף שנים עד לנפילת רומא כך שתמיד יכול היה להיות איזה אירוע בודד.

far from abyss

New member
ואם

נגיד אני אקפוץ לתקופה של ביזנטיון. הביזנטים היו במלחמה כמעט מתמדת נגד האימפריה הפרסית (הססאנית אם אינני טועה) ואחת הסיבות למלחמה היו על דרכי המסחר האלה מהמזרח הרחוק. אם ככה, איך בדיוק הסחורות האלה הגיעו? האם היו עמים אחרים שסחרו עם המזרח הרחוק ואז העבירו את הסחורות לביזנטיון? ומצטער אם הניסוח לא מדויק, אני לא הכי בקיא בהיסטוריה הזו.

ע מ י ש

New member
התקופה הביזנטית התחילה

במאה החמישית בערך ונמשכה עד המאה החמש עשרה. החל מסוף האלף הראשון כבר היו קשרים בין המזרח הרחוק לבין אירופה, לרוב בדרך המשי אבל גם קשר ימי שהוקם לאורך חופי אסיה לפחות עד הודו. התנופה הגדולה באה עם כבושי המונגולים שהגיעו לאירופה וכבשו חלקים ממנה כבר במאה ה13 ומאז אותו זמן נשארו הקשרים יציבים למדי. נפילת האימפריה הביזנטית לאפגעה בקשרים האלה.

Cataphract

New member
פרתיה

כפי שצוין כבר קשר כלשהו יתכן והתקיים דרך האימפריה הפרתית. adrian goldsworthy בספרו על הגנרלים הרומאים מציין כי יתכן ושבויי מלחמה רומאים שנפלו בידי הפרתים אף הגיעו לסין כעבדים.

קוכולין

New member
כן, היו קשרי מסחר עם הודו

הידרדרותה של רומא במאות השלישית והרביעית לסה"נ היו מכה קשה להודו, ולטווח ארוך תרמו לנפילתה של אימפרית הגופטה.

far from abyss

New member
באמת?

על זה בחיים לא שמעתי. ובאמת נגיד היו הינדים שעשו את דרכם עד לרומא כדי לסחור במוצרים? (ככה הם הציגו את זה בסידרת הטלווזיה של-HBO אבל אין לי מושג כמה הם באמת אותנטיים). והאם לרומאים יש מקורות כתובים על שושלת הגופטה? למשל.

קוכולין

New member
אני לא מתמצא בפרטים

אבל מסחר אין פירושו בהכרח מסחר ישיר. בצפון הודו היו ממלכות הלניסטיות, ואני משער שהמסחר נעשה דרכן. בוודאי שלרומאים יש מקורות כתובים על הודו- אפילו בתקופת יוון הקלאסית ישב בהודו שגריר יווני (מגאקלס) שכתב ספר על הודו בשם "אינדיקה". הספר, למרבה, הצער, לא נשמר ושרדו ממנו רק פרגמנטים. אחד המרצים שלי אמר לי בזמנו (אם כי לא בדקתי את זה בעצמי) שהיסטוריון רומי מסויים מזכיר אפילו את בודהה. הבעייה של הרומאים עם הודו, היא שההודים לא היו מעוניינים במוצרים רומאיים, אבל הרומאים היו מאד מעוניינים במוצרים הודיים. לכן, ההודים ביקשו מהרומאים לשלם בזהב תמורת מוצרים- ולא רצו לקנות מרומא שום דבר. תופעה זו יצרה גרעון במאזן התשלומים של רומא, והניעה את רומא לצמצם את המסחר- מה שפגע בשושלת הגופטה.

למעלה