רולינג כסופרת

וואו, הוכחה מנצחת.

הרי ידוע שפותחים פורומים רק לנושאים חשובים ואיכותיים.

3SEP

New member
אוקיי, אני מציע לך שתדמיין

את הארי פוטר בשפה גבוהה. הארי פוטר מציג עולם מפניי עצמו (עולם הקוסמים כמובן!), כל המטרה שלו לספא את סיפור חייו של הארי פוטר, אני לא מוצא סיבה אחת למה לה לכתוב את זה בצורה אחרת. ועכשיו בקשר להעתקה, אתה כנראה לא רואה שבספר יש מן סטיגמות, למשל דמבלדור: הקוסם החכם והחזק נראה כמו זקן אם שיער וזקן לבן וארוך, ככה בדרך כלל ידמיינו קוסם שכזה, אני אישית לא רואה שום מקרה של העתקה בספר ולא פחות חשוב, אני לא רואה במשחקי המילים שלה משהוא רע. ובכלל, אני מציע לך להנות מהספר עצמו אישית מאשר להתרכז בסופר או במה שמאחורי הספר
יום טוב

חח כתבת רייסטלין בשגיאות כתיב.. חחח

(אני מדבר על הכינוי
) ומה, אתה חושב שמרגרט וויס יותר טובה? וטרייסי היקמן? העובדות מדברות בעד עצמן, רולינג היא הסופרת שהספרים שלה הם האהובים, המרתקים והמשפיעים ביותר בעולם. זה לא באמת משנה מה נראה לך או מה אתה חושב, העובדה שהיא מצליחה מאוד מאוד מאוד בתור סופרת קובעת שהיא בטח ובטח לא סופרת גרועה. Raistlin כותבים ככה.

raistleen

New member
עלית עלי

אני רואה שקראת את סידרת רומח(וכן לדעתי הסידרה יותר טובה מםוטר, אבל אני בין היחידים אני חושב) וצודק באמת אייתתי את רייסטלין לא טוב אבל בקטנה , הדמות הספרותית הכי נערצת עלי

ממ...למדת ספרות?

סופרת גרועה מבחינה ספרותית- אתה יכול לפרט קצת ולתת יותר דוגמאות? כל מה שאני יודעת על הספר מבחינה של אמצעים אומנותיים וכו', זה שיש כאן איפיונים: כל העניין של השמות, כמובן. זה לא הופך אותה לאלילה אבל זה כן מתוחכם. כמויות אדירות של רמזים מטרימים שנוזלות מכל פינה בספר- אתה בטח לא צריך דוגמאות- אם זה לא מעיד על כך שהיא סופרת טובה, אז מה כן? רמת כתיבה נמוכה-למה אתה מתכוון ב"רמת כתיבה"? המשלב הלשוני, אוצר המילים או משהו אחר? א) אם אתה מדבר על משלב לשוני, אני לא שמתי לב לזה, זו לא רמת כתיבה גבוהה, אבל היא בהחלט ממוצעת כמו הרבה ספרים אחרים (צופן דה וינג'י גבוה יותר?)."מאוד נמוכה" היא לא. בכל מקרה. חוצמזה, זה ספר לילדים שסחף מבוגרים. ב) אני לא רוצה להכניס את זה, כי לדעתי התרגום מעולה, אבל עדיין יכולים להיות שינויים ברמה בתרגום. (כמו באנטיגונה...) ג)שר הטבעות.רמת כתיבה גבוהה, נכון? כשקראתי אותו פשוט דילגתי על פסקאות שלמות של תיאורים מרוב שיעמום. טעויות נמשכות בין הספרים- ממ..אתה יכול לתת דוגמאות? אני נקווה שאתה מתכוון למשהו עקרוני ולא משהו כמו הגיל של ביל וויזלי.. היא לא כותבת את הספרים ברצף, כי פשוט מאוד- ככה עובדים. עד עכשיו סך הספרים הוא למעלה מ3000 עמודים. נהוג לעשות הפסקות. חוצמזה, שמעת את הסיפור על זה שעם הספר הראשון היא עברה בהרבה הוצאות דפוס שלא קיבלו אותו, ואז כשהדפיסו זה היה בגרסא מצומצמת? אתה חושב שמישהו היה מסכים לקבל שבעה ספרים מסופרת אנונימית? ובכלל, מה הבעיה בזה? רוב סדרות הספרים לא יוצאות כולן במכה אלא בהפסקות. החל מגינגיי וכלה ב"מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" ו"חומריו האפלים." חוצמזה, העובדה הפשוטה שלכל תגלית מספר אחד(הורוקרוקסים, נבואה) יש רמזים בספרים קודמים סותרת את תאוריית הקונספירציה שלך.

raistleen

New member
וואו!

חתיכת תגובה השארת לי פה( לפחות היא לא הודעת נאצה כמו שהשאר השאירו לי), טוב בואי ניראה. כן, למדתי ספורת (אבל לא ברמה גבוהה כלכך (עדין לא)).מה אני מתכון שמבחינה ספרותיתי היא לא מצליחה במיוחד?? נתחיל מהפשוט ביותר והקל ביותר להבנה. היא כתבה על כה 6 ספרים עתירי פרטים, מה הסיכוי שהיא תצליח לבצע משימה זו ללא טעויות בין הפסרים (אפסית אם אתה לא עונה לשם סטיפן קינג), עכשיו שאני אומר טעויות אז יש לה כל מניני טעויות בתאריכים פרטים וכו'(דברים קטנים שמעידים על אדם גדול) נעבור לרמת הכתיבה- כולם פה חולקים על דעתי ואומרים שהכתיבה שלה יפה בזה שהיא עונה לכולם, אני אומר שזה נראה כאילו ילד בן 10 כתב איזה משהו לז'אנר הפנטזיה( ואני לא חולק על טיב הספרים, כיף מאוד לקרוא אותם) אבל עדין זה כתוב בצורה שיטחית ביותר. הזכרת את שר הטבעות??? צודקת!!! הפסר בהחלט ברמה הכי גבוהה שפגשתי(חוף מספרי פילוסופיה) ואין שום מחלוקת גם ששר הטבעות יותר גדול( אין ספור מאמרים פילוסופים נכתבו עליו) אולי עם רולינג הייתה כותבת כך היא גם הייתה נכנסת לשורה אחת עם סופרים כמו טולקין וג'רום.עכשין לגבי תיאורית הקונספרציה שלי,אני חוזר על זה עוד פעם . לא אמרתי שהיא לוקחת את כל רעיונותיה הממעריציה היקירם, אלא פשוט שתפסיקו לחשוב שהיא עובדת לבד. כי זה יהיה שקר גס! היא נעזרת בנו (היא אפילו מודה בזה) בפורמים שלה אני בטוח שיש שם אנשים עם רעיונות לא פחות טובים משלה והיא אומרת שלפעמים אף היא נעזרת בהזם! עכשיו קראת את מיזרי?(ועוד פעם אני מצהיר כאן שהיא נופלת לרגלי הגאון סטיפן קינג- שרמת הכתיבה שלו שואפת באמת לשלמות) כי שם לדעתי קרה משהו שיחול גם על פוטר. אם יש לך עוד שאלות אשמח לקרוא אותם, כי הסבת לי עונג בתגובתך

מה יא

New member
אהמ../images/Emo205.gif../images/Emo211.gif

תרשה לי להגיב לך בנקודות? זה יותר נוח לי. א. אף אחד פה לא השאיר לך הודעות נאצה, אפילו לא אחד. ב. אתה מדבר כל הזמן על טעויות אבל לא מביא שום דוגמה לטעות. על איזה טעויות אתה מדבר? ג. אישית לא הייתי נהינת באותה מידה מהארי פוטר אם זה היה כתוב כמו שר הטבעות (את שר הטבעות לא קראתי, אבל קראתי את "ההוביט" ואולי העלילה טובה והכל, אבל התיאורים הורגים). ד. לרולינג יש כבר את העלילה של הספר וכל הקצוות כבר סגורים, ככה שהיא לא יכולה לקבל רעיונות ממעריצים. בעצם מה שנשאר לה עכשיו לעשות זה רק לכתוב את הספרים. יום טוב

n lee

New member
אני לא יודעת מה בקשר אלייך

או אם קראת את הספרים בעברית או באנגלית בעברית אני יכולה להגיד לך ב-100% שהשפה שבה הם כתובים היא שפה דיי נומכה ומותאמת לילדים. שזה בעייתי כי הרבה מבוגרים קוראים את הספרים האלה. באנגלית לעומת זאת, זה ממש לא ככה, באנגלית השפה היא ממוצעת, אולי בספר הראשון היא יותר קלה, אבל ממש לא ברמה נמוכה. בנוסף כל סופר שואב את הרעיונות שלו לסיפורים מדברים שהוא ראה/חווה/התעניין בהם בחיים שלו יחד עם כוח הדימיון שאצור בראש של כל אחד ואחד מאתנו. אז נכון שאני לא שמה אותה עם הסופרים הגדולים כמו סטיבן קינג למשל אבל היא נמצאת במקום מאוד טוב באמצע! רק הזמן יגיד כמה היא טובה או לא ז"א בוא נגיד בעוד 20 שנה הספרים של הארי פוטר עדיין ימכרו? האם היא תכתוב עוד ספרים שהם לא "הארי פוטר"? זה יגיד אם היא סופרת טובה או לא או שהיא כתבה סדרת ספרים אחת שתפסה וזהו כמו שאמרתי היא נמצאת במקום טוב באמצע

ענבאך

New member
כן ולא [אהוי, אני מיכל../images/Emo6.gif]

מצד אחד, כן, יש משהו בדבריך, אני לא אכחיש שיש לה המון חולשות, לדוגמא בתיאור רגשות - מה העניין עם מפלצת הקנאה הירוקה למשל? אני הייתי בטוחה בהתחלה שפשוט וולדמורט משתלט לו שוב על הגוף
מצד שני היא תופרת עלילה בצורה מופלאה. אם הייתי צריכה להכתיר את הסופרים האהובים עלי היא בטוח לא הייתה ברשימה, אבל היא לא סופרת גרועה. את ההנחה האחרונה אני לא יודעת מאיפה הבאת [אגב, לקחת רעיונות ודמויות ממיתולוגיות נראה לי דווקא הגיוני וטבעי, אז אני מקווה שלא על זה דיברת], אז אין לי מה להגיד.

raistleen

New member
שמח שאת מסכימה איתי מיכל

אני באמת כבר שלא זוכר את ההנחה האחרונה שלי,אבל שאני אעבור על זה עוד פעם את כבר תידעי. טוב לא לכונלו יש תמיד מה לומר

Fairywitch

New member
זכותך לחשוב ככה, ואני ממש לא מסכימה

ואין טעם להסביר או לדון בזה, כי שנינו לא נשתכנע. דבר אחד בטוח- עם הצלחה אי אפשר להתווכח, ואם היא לא הייתה מוכשרת, הספר לא היה הופך להכי-נמכר-בעולם אחרי התנ"ך. זהו. לדעתי היא גאונה וגאונית.

Pr0NgS

New member
ואני חושב שהיא מאוד נבדלת מסופרים

אחרים. אצלה קסם הוא משהו שצריך ללמוד בדרך הקשה כדי להשיג תוצאות. אצלה לקסם יש גם גבולות. אצלה הקסם העתיק הוא טבוע בדרך העולם, והוא משתקף דרך מעשים של טוב או רע <למשל, ההקרבה העצמית נתנה להארי הגנה יותר חזקה מקללת המוות, הארי כל הזמן ניצל בזכות זה. אם אתה מציל מישהו, אתה עושה דבר נכון ויש קשר, ולמרות שאתה אולי לא תבין את זה, זה יעזור לך>.

דעתי.../images/Emo214.gif

ספרים שכתובים ברמה "פשוטה" מתחברים הרבה יותר לאנשים, כי אף אחד לא היה רוצה שהספרים יהיו כתובים בצורה מרוהטת מדי. בעיני, הדימויים שלה קולעים בול והיא נותנת לאנשים את התחושה שהם באותו מקום או שהם הדמות עצמה. אבל תישמע, כל אחד ודעתו. אני אישית קוראת עכשיו את הסדרה מההתחלה ואני מסכימה עם כמה מפה שבהתחלה הספר היה כתוב בצורה עוד יותר פשוטה ממה שהוא כיום, אך זה רק בגלל שרולינג לא צפתה את זה שהוא יתחבר גם למבוגרים. אבל באמת עכשיו, לרולינג יש תואר בספרות. אני חושבת שהיא יודעת קצת מה היא עושה והיא לא סופרת גרועה כמו שאתה מכנה אותה. יש גבול גם. אם הרמה של הכתיבה לא לטעמך, אל תקרא את הספרים. אנחנו נהנים מהם וזהו. אי-אפשר לשנות לאנשים את דעתם.

אני ודאי

לא אשנה הרבה, אבל זה נראה כיף להגיב גם כן, אז אתחיל: א' כל, אתה ישר פותח ומכליל ואומר שכולם מחזיקים מרולינג סופרת המאה או העשור. לא כולם מחזיקים בדעה זו. ב' כל, להגיד שהיא סופרת גרועה זאת בהחלט שטות גמורה. נגיד שהיא לא כוס התה שלך, אבל להגיד על סופרת שהספר שלה הוא הספר הנמכר ביותר בעולם אחרי התנ"ך שהיא גרועה זה די טיפשי. הספרים הראשונים מכוונים לילדים קטנים גם כן, ולכן המשלב הלשוני הוא לא כל כך גבוה. זה שהשמות לקוחים מלטינית מוסיף עניין ומדרשי שם נחמדים שיכולים לרמוז על העתיד, זה עדיף בהרבה מאשר סתם להמציא שמות לדמויות כי בא לה. הטעויות שאולי אתה מדבר עליהן (הת'סטראלים שהוסברו כבר מיליון פעמים) הן דברים שרולינג מסבירה. כל מיני טעויות חישוב מסכנות, מספר תלמידים בביה"ס, העובדה שתלמיד בשנה שישית בעצם בשנה שביעית. היא יצרה עולם שלם, והטעות היחידה שלה היא חישוב של תלמידים. איפה אתה רואה טעויות? רולינג חשבה על הכול מההתחלה. אם תשים לב, כבר בספר הראשון הארי שואל את דמבלדור על וולדמורט ועל הוריו, ודמבלדור אומר לו לחכות, ואם תשים לב, בספר השלישי דמבלדור אומר שסך נבואותיה של פרופ' טרלוני עלה לשתיים. אחת שהיא ניבאה שזנב תולע יחזור, והשנייה - מה שקרה בפונדק ראש החזיר. רולינג יודעת מראש מה קורה, והיא שותלת רמזים בגאוניות בכל הספרים. ובכלל לחשוב על רעיון כזה, צריך דמיון ענקי, מוח גאוני, וכתיבה מופלאה. אי אפשר לקרוא לרולינג סופרת גרועה.

אמרו כאן כבר הכל../images/Emo60.gif

רק אני רוצה לציין, שאין צורך כ"כ לפחד מ"ההנהלה", אין כאן צנזורה, וכל עוד לא פגעת באף אחד אין סיבה למחוק לך את ההודעה.

למעלה