רולינג כסופרת

אלאסטור

New member
נו באמת..

ייתכן שאני לא חכם כמוכם, אינני יודע, אבל מה שבטוח, לקרוא ספרים זה דבר שאני מאוד אוהב, קראתי המון ספרים בעיקר מתח, גם את רוב רבי המכר האחרונים, ומעולם!! לא חשבתי כל כך הרבה על ספר, ולא נכנסתי כ``כ עמוק, אגב ניסיתי בעקבות זה לקרוא ספר שנכתב על נושא דומה, וממש לא התחברתי, בסוף אחד הסרטים שעל הסדרה, בראיון, הבמאי אומר שלהמחיש את הספרים היה אתגר, כי זה תואר בצורה כ``כ מציאותית שהם פחדו לפגוע בצורה שהאנשים דמיינו את זה במהלך הכנת הסצינה לסרט (מדובר על קווידיץ`), בקיצור הספר היחיד שעשה לי צמרמורת בפעם השניה שקראתי אותו היה ה``פ השישי מסצנת מותו של דמבלדור והלאה, לא נותר לי אלא להשתתף בצערכם על שלא נהניתם ולאחל לכם שתמצאו ספרים יותר מתאימים לטעמכם.

00SONIA00

New member
קראתי את הספר הראשון שוב,

והאמת היא שהספר הזה קליל יותר, נכתב בשפה הרבה יותר ילדותית, וכל העלילה שם באמת מתאימה יותר לילדים. אבל הארי פוטר זה באמת ספר ילדים! לפחות ההתחלה שלו. הוא התחיל כספר ילדים, אבל עם כל ספר הרמה עולה ועולה והוא מתאים יותר ויותר לכולם, גם למבוגרים. אני חושבת שהמטרה היא לתת לאלה שהתחילו לקרוא את הארי פוטר בתור ילדים להמשיך איתו עד הסוף, להתבגר איתו. זה דיי מצליח לה. ילד קטן שמתחבר לספר הראשון לא יצליח להבין את כל הספר השישי, לדוגמא, כמו שאני מבינה אותו. הספר הראשון הוא הקדמה לכל שאר הספרים, וכשאני קוראת אותו אחרי שקראתי אותו כבר המון פעמים אני עדיין ממשיכה לקרוא והוא עדיין מעניין. לא כמו השישי, אבל עדיין מעניין. בקיצור- סופרת שהצליחה לכתוב ספר כזה ולמשוך אחריו מליוני קוראים שלא יכולים להוציא את הארי פוטר מהראש היא אכן סופרת טובה.

אלאסטור

New member
אני חושב

שהעיקר בספר, הוא לא התברברות בשפה גבוהה, או שהוא יהיה טוב מ``בחינה ספרותית``, אלא מידת ההנאה של הציבור ממנו, ולפי הכמויות שבהם הספר נמכר (עשרות מליוני עותקים) נראה שהציבור די נהנה, עם זאת אסור לשכוח שהספר בעיקרו נועד לילדים ונוער ואינו יכול להיכתב בצורה כבדה. לגבי טעויות וחוסר עקביות, הסדרה הזאת הרבה יותר עקבית מספרים בודדים רבים שקראתי עד היום, ולמותר לציין שככל שהסיפור יותר ארוך, כך קשה לשמור על עקביות, כך שלדעתי, רולינג ראויה לשבח על השקעה אדירה, בנושאים הנ``ל. כדאי גם שהמבקרים ירגעו קצת כי לא נראה לי שיש עוד הרבה ספרים שיצרו כזו היסטריה.

מה הקשר בדיוק?

אז מה אם היא לקחה שמות ורעיונות ממקורות אחרים?! היא סופרת מעולה בגלל כל המיסתורין שיש בסיפור וגם שכל מילה/משפט שממש לא מתייחסים אליו הוא מתברר בסוף שהמשפט הזה חשוב מאוד להמשך. וגם לא תמצא אי-קשר בין הספר הראשון לשישי. אין שאלות שאין עליהן תשובה! ואם היא סופרת גרועה אז למה הסדרה הזו הנמכרת ביותר בעולם? ולמה היא האישה הכי עשירה בבריטניה? ולכן עם עובדות לא מתווכחים! זה שאתה לא אוהב אותה וזה שאנחנו אוהבים אותה זה לא קובע אם היא סופרת טובה או לא. מה שאני כן יודע: שהיא הסופרת הכי מצליחה בעולם וגם שהיא האישה הכי עשירה בבריטניה!

אף סופר לא יכול להמציא עלילה משום ד

בר! אפילו הסופר הכי מוכשר בעולם לא יכול להמציא משו שאף אחד לא חשב עליו. אנחנו מושפעים ממה שאנחנו רואים וקוראים, וזה פשוט מתבטא בכתיבה! זה הכל...

black robe

New member
אני ממש לא מסכימה איתך.../images/Emo63.gif

סופר טוב נמדד לפי רמת ההצלחה שלו בראש ובראשונה, ורולינג בהחלט אחת כזאת. שנית, בספר הראשון אולי הרמה הייתה קצת יותר מדי נמוכה, אבל זה היה בגלל שבהתחלה - להזכיר לך - ה"פ היה ספר ילדים. בספר השישי הרמה עלתה בהרבה לעומת הספרים האחרים. אבל אני מסכימה איתך על זה שהיא לא מתוחכמת בשמות שלה, כי בעצם היא מאוד מתוחכמת בשמות שהיא המציאה. לקחת שמות מלטינית ומכל מיני מקורות ולשלב אותן עם הספרים זאת עבודה מאוד מתוחכמת ומאוד קשה. לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת "טעויות נמשכות בין הספרים". ברור שהיא לא כותבת את הספרים ברצף! היא צריכה גם קצת לנוח, לא? אני הייתי תחת ההשפעה שרולינג היא בת אדם, לא רובוט שמייצר ספרים בין לילה.

noosh

New member
דווקא להפך,

אני חושבת שהעובדה שהיא כותבת סדרה של ספרים שמיועדת (לפחות בתחילתה) לילדים קטנים ומשלבת בה מוטיבים מכל-כך הרבה מיתוסים, אגדות ושפות עתיקות, הופכת אותה לסופרת די טובה. מה שאני אוהבת בסדרה הזאת זה את ההתפתחות: בד"כ, ברוב סדרות הספרים שאנחנו מכירים לילדים ונוער, מדובר על אותה חבורת גיבורים שנתקלת בהרפקאות שונות בכל ספר - אבל אין התפתחות ממשית או גדילה של הדמויות. וכאן, לא רק שיש התפתחות של הדמויות עצמן ושל העלילה, אלא יש התפתחות מבחינת הכתיבה והמקורות עליהן היא מתבססת. אני מאוד אוהבת את השילובים המקוריים של השמות, של המקומות ושל היצורים בספרים. אני אוהבת את איך שהעלילה בנויה, את האירועים שנקשרים אחד בשני ונפתרים אחד עם השני, את הכניסה לפרטים ואת העובדה שאפשר לקרוא את הספר ולגלות פרטים מעבר, לגלות מדרשי שם ומיתוסים חדשים ולקרוא בספר אחד דברים שנשענים על הספר הקודם לו. אולי אוצר המילים והשפה לא עשירים כמו בספרות הקלאסית, אבל יחסית לכתיבה היום, הם די עשירים. אני באמת חושבת שרולינג עושה עבודה מצויינת כסופרת, ולו בגלל שהיא טורחת לבדוק ולתת משמעות לפרטים קטנים. מה גם שלא הגיוני שהיא לא מתכננת את הספרים מראש, אלא לוקחת רעיונות מאנשים. העלילה הזאת מורכבת מדי בשביל שזה יקרה.

מה יא

New member
אממ../images/Emo205.gif../images/Emo211.gif

איזה טעויות נמשכות בין הספרים? תן דוגמה. בעיניין השמות- זה דווקא מאוד חכם להכניס לשם משמעות. לופין- זאב, סיריוס- כוכב הכלב... ויש עוד בהרבה דוגמאות. "אני חושב שהיא פשוט נהנית לקחת מאנשים רעיונות ולסלף אותם מעט"- אתה רוצה להגיד שאתה חושב שכל הספר מועתק מאנשים אחרים? תעשה לי טובה.

mikokikyo

New member
אמ...נא להדגיש שאני ממש ממש לא

חושבת כמוהו...אבל יש טעות אחת קטנה שראיתי שנמשכת בין הספרים...אני מניחה שהוא התכוון לזה, אולי לא, אבל למשל בסוף הספר הרביעי, אחרי שהארי ראה שרוצחים את דיגורי, סופר בחצי משפט על הכרכרות מחוסרות הסוסים שהרמיוני הסתכלה עליהן, ואז בתחילת החמישי הארי רואה את הת'סטראלים...אבל לדעתי זה רק כי אי אפשר סתם ככה לפתוח נושא חדש,גדול וחשוב כו זה בסוף הספר! או שהיא פשוט עוד לא חשבה עליהם, אבל לא נראה לי...לדעתי זה פשוט לא יכול היה להיות רמז להמשך, כי אם היא הייתה מזכירה אותם אז הארי היה בודק את זה והשיעור של האגריד היה מיותר וכל מיני דברים כאלה!אבל בכל מקרה, זה ממש ממש לא משנה! היא סופרת מעולה, וזהו זה! יש הרבה יותר חורים בעלילה בספרים אחרים שקראתי שהם סדרה של שלושה ספרים ולא שבעה!^^

מה יא

New member
היא טוענת../images/Emo205.gif../images/Emo211.gif

שהארי עוד לא הפנים את המוות של סדריק ובגלל זה הוא לא ראה את הפגעסוסים. וכנראה שהיא גם לא רצתה לפתוח נושא חדש בסוף הספר.

רעגוגית

New member
אתה טועה ובגדול!../images/Emo187.gif../images/Emo15.gif

קודם כל, יפה שאתה מודה שהספרים טובים (לדעתי אפילו מעל לסתם "טובים"). אבל אני לא מסכימה איתך העניין של רולינג. לדעתי היא סופרת מדהימה. מיליוני אנשים בעולם לא טועים, היא פשוט סופרת ענקית. בקשר למילים בלטינית, זה מעולה כי מי שיודע או שיש לו מושג קצת בזה, יגלה עניין רב יותר בשמות ובמילים ויהיה לו קצה חוט להמשלך הספר, וזה מגוון מאוד את העלילה. ךדעתי לוקח לה הרבה זמן לכתוב את הספרים בגלל שהיא סופרת קפדנית, עובדה שאם תקרא עכשיו את הספר הראשון אחרי שכבר קראת את השישי אתה תראה כמה דברים ברורים יותר. תנסה אתה לכתוב 7 ספרים שממוצע הדפים שלהם הוא 450 תוך 3 שנים נגיד.. חוץ מיזה שזה בכלל לא נורא לשמוע מה אחרים חושבים וגם לה יש חיים חוץ מכתיבת ספרים!! בקיצור, שורה תחתונה: רולינג מעולה!! והרבה יסכימו איתי

raistleen

New member
לרעגוגית היקרה!

קודם כל בעינין הלטינית, פשוט באתי ואמרתי שכולם אמרו איזה גאון היא ושנונה על משחקי המילים שלה! אני פשוט אומר ששום דבר פה היא לא מחדשת ומשחקי המילים לא שלה. שנית, צודקת אני לא יכול לכתוב 7 ספרים ב 3 שנים ושיצאו טובים (מבחינה ספרותית) אבל פה גם רולינג נכשלה לצערי ולדעתי, אם יש לך מה להוסיף אשמח לדעת.

2 Mיכל

New member
קודם כל, תחתום על דברים אחרים../images/Emo42.gif

ועכשיו ברצינות- גם אם יש לך רעיון גאוני לספר, בלי סגנון כתיבה טוב מספיק (לא מושלם ולא נהדר, רק טוב מספיק) לא תגיע לשום מקום. כתיבה ברמה נמוכה היא קודם כל יחסית. ספר ילדים צריך להיות קריא וקל גם עבור ילדים בגיל 7 (או אפילו קטנים יותר שמקריאים להם את הספר) ולא רק בני נוער או מבוגרים. טעויות בספרים? איזה? שהיא מתבלבלת בדרך שהתלמידים עוברים במסדרון או שוכחת שמרכוס פלינט כבר סיים בי"ס? את חלק המטעויות אני בטוחה שהיא לקחה בחשבון או שגם ככה לא הייתה משנה. נראה לך הגיוני שבסוף הספר הרביעי היא תפתח נושא חדש (פגעסוסים)? שמות? מעולם לא אמרתי שזה גיאוני, אבל זה כן מוסיף. לא בכל ספר שתיקח יהיו משמעויות לשמות ולכינויים של הדמויות. זו עובדה שרולינג חתמה על ההוצאה חוזה של 7 ספרים. לא נשמע לך קצת חסר טקט לעשות את זה אם יאן לך מושג מה יהיה ההמשך? חוץ מזה, רק אחרי שתקרא את הספר השביעי תוכל לדעת אם היא חיברה את הספרים אחד אחרי השני או חשבה על הכל מראש.

raistleen

New member
חותם

לך שהיא מאלתרת את ההמשך. ויש טעויות יותר רציניות ממה שהזכרת. היא כותבת משהו אחד ואז כותבת משהו אחרו שתים. ראיתי הרבה דוגמאות אבל מקוצר זמן ושעות שינה אפרט עליהן אולי מחר, לילה טוב

Gastrix

New member
?!

רמת הכתיבה שלה גבוהה מאוד. נקודה. גם אם הסיפורים קצת מצוצים מהאצבע ואפשר לקרוא להם סיפורי סבתא, אני מאמין שמה שעושה את הסדרה למצליחה זה סגנון הכתיבה, אפילו פחות ממה שתורמת העלילה עצמה להצלחת הספר.

City Of Angel

New member
אז למה יש פורום לכאלה ספרים גרועים?

איך זה שכל-כך הרבה אנשים עונים לך בפורום של הספרים של הסופרת הגרועה הזאת? תחשוב לבד

raistleen

New member
בפעם המאה והאחרונה

אני לא מבקר את הספר כמקור הנאה. כי הוא מסב לקוראיו הנאה גדולה(ואת זה אני לא מכחיש ) אלא מבקר את צורת הכתיבה ותוכנו . זהו פעם האחרונה שאני חוזר על זה.

למעלה