רולינג כסופרת

raistleen

New member
רולינג כסופרת

טוב יכול להיות שבהנהלה לבטלו לי את ההודעה הזו אבל החלטתי לנסות בכל זאת. טוב אז כך, כולם מחזיקים מרולינג כסופרת המאה עשור או מה שלא תרצו, קיצר אומרים שהיא סופרת מדהימה. מקוה שלא יהרגו אותי על מה שאני הולך לומר אבל בואו נתחיל בזה שלא רק שהיא לא סופרת טובה ( ואני מדבר מבחינה ספרותית נטו) אלא היא סופרת די גרועה!( ושוב בבקשה מההנהלה לא לשחוט לי את ההודעה) רמת הכתיבה שלה מאוד נמוכה , יש לה הרבה (ואני אומר את זה בוודואת) טעויות נמשכות בין הספרים. למי שחושב שהיא מתוחכמת עם השמות שלה , היא ממש לא! פשוט יודעת קצת לטינית ומושגים מהגיהנום (כלב בעל שלושת הראשים זהו קרובס או משהו כזה שומר הגיהנום, רמוס - איש זאב בלטינית ויש עוד דוגמאות). ואני חותם לכם גם שהיא לא חשבה על הרעיון לספר הרבה זמן אלא פשוט לקחה את הרעיון ממציאות כזו או אחרת. ודבר אחרון, היא לא כותבת את הספרים ברצף, מישהו חשב למה??? אני חושב שהיא פשוט נהנית לקחת מאנשים רעיונות ולסלף אותם מעט ואז לכתוב את הספר, מה דעתכם???\ ושוב אודה להנהלה אם תפרסם את ההודה הזו.

L i O r K u S h

New member
לא!../images/Emo189.gif../images/Emo34.gif

מושגים בספרות וכל החרטא הזה לא ממש מזיז לי. עובדה שהיא כתבה את הספר המדהיםםםם הזה ובכלל חשבה על הרעיון. ברור שהיא קיבלה איכשהו רעיונות אבל רק דברים בסיסיים ולא את העלילה. זה כמו להגיד שכל אחד היה יכול לחשוב על הרעיון הזה לספר וגם לכתוב אותו וזה לא נכון. היא יודעת לטינית אז...זה לא רק עניין של זה אלא גם שהיא יודעת להמציא את הלחשים/דברים האלה ולהתאים אותם לדברים בלטינית, זה לא סתם לדעת מושגים בלטינית. היא לא כותבת את הספרים יחד כי היא צכה לחשוב על רעיונות, לקבל השראה זה לא ספר קטן זה משו רציני אז בטח שצריך זמן בין ספר לספר. ואתה רוצה להגיד לי שמהספר הראשון היא פשוט לקחה רעיונות מאנשים?? כי באותו זמן לא ישר התלהבו מהספר והתחילו לחשוב על כל מיני רעיונות אלא בשלבים יותר מאוחרים אחרי שהיא הוציאה כמה ספרים. כשמישהו חושב על הסדרה כזאת של ספרים הוא פשוט גאון!

חזוז

New member
תגיד לי משהו

נראה לך שלהיות סופר טוב זה רק ליצור קשרים חזקים בין עלילה לעלילה ולשמור על מקוריות בשמות? לא. אחי,סיפור שמצליח לסחוף מיליוני אנשים לתוך עולם אחר,לגרום לתופעה תרבותית יוצאת דופן וליצור רף חדש בתחום הספרות הוא סיפור שמסופר ע"י סופרת נהדרת. צופן דה ווינצ'י מבוסס ברובו על סיפורי סבתא על ליאונרדו דה ווינג'י,ישו,מריה מגדלנה,התנ"ך וכו' ובכל זאת הספר הזה נחשב לפריט יצירה ספרותי יוצא מגדר הרגיל,אפילו שהוא לקוח מהמציאות שהיתה או שהינה. קיצר,נכון שיש פה ושם תהיות לגבי חוסר עקביות אבל באיזה ספר אין? עזוב שטויות,אני משוכנע שאתה מת על הספרים כמו כולנו פה וזה מה שחשוב בסופו של עניין. חג פורים שמח!

raistleen

New member
תגובה לחזוז

אבל זה בדיוק מה שאמרתי,שאני לא בא לבקר את הספר עצמו- כי גם אני אומר שזה ספר מעולה ושכיף לקרוא. אבל בזה זה מסתכם, באתי לבקר את הכתיבה עצמה(כלומר את סגנון ורמת הכתיבה ובין השאר גם את כל הטעויות הנגררות שבו( חג שמח!

חזוז

New member
אני אגיד לך דוגרי

הספר מרתק,מעניין וסוחף,מה אתה צריך יותר? עזוב שטיות, זה רק להתעסק בדברים שאתה לא באמת רוצה וצריך לחשוב עליהם.

דעתי:

בקשר לשמות, לקחת שמות מלטינית ומהמיתולוגיה זה דוקא כן די מתוחכם ולא כל אחד יודע לטינית. זה שהיא גונבת רעיונות מאנשים ומסלפת אותם לספרים שלה לא נראה לי נכון במיוחד. יש מצב שהיא מושפעת מספרים/סרטים/אנאערף, אבל אתה לא יכול באמת לצפות ממנה לכתוב משהו חדש לגמרי ולהמציא את הגלגל כי היא בכל זאת בנאדם שגדל בעולם הזה והיא מושפעת מהחברה הסובבת אותה, כמו כל בני האדם. בקשר לרמת הקריאה, לדעתי זה לא נורא שהשפה לא גבוהה כי לקרוא ספר ארוך (בממוצע של כ - 400 - 600 עמודים) בשפה גבוהה זה מעיק מדי. (רק תנסה לדמין את הספר החמישי בשפה תנכית! רק מלחשוב על זה נהיה לי כאב ראש). לא הבנתי מה אמרת על טעויות נמשכות בספרים, לכן אין לי תגובה בנושא. ולסיכום, אני לא חושבת שרולינג היא הסופרת הכי טובה בעשור/מאה/מילניום אבל גם לא גרועה.

אה אוקי

אני סולחת לה כי היא בנאדם. וחוצמזה יש בפורום הזה אנשים שאין דבר בעולם שעושה להם את היום כמו לעלות בעצמם על זה שפעם אחת ניק כמעט בלי ראש מת כבר 400 שנה ופעם אחרת 500.

../images/Emo45.gif יש כל כך הרבה פרטים../images/Emo60.gif

בסדרת הספרים, שזה בלתי-אנושי בכלל לזכור הכל. הטעויות שהיא עושה הן לא כאלו משמעותיות.

Pr0NgS

New member
עוד משהו:

נסה לקרוא מאמרים בקשר לה"פ, אפילו רק בקשר לקסם, ותראה איך דברים שהיא לא אומרת - כמה אפשר אפשר לנתח אותם. למשל, אתה הולך ומסתכל בלקסיקון, בכולו, ואתה רואה דברים נקשרים, אתה רואה שיש לה הומור מעולה, אתה רואה שהיא יודעת לפזר רמזים בצורה מאוד דקה. יש לציין לטובתה שהיא גם הצליחה לא רע עם החזרה בזמן... רעיון כוח האהבה לדעתי הוא ממש מעולה, במיוחד איך שדמבלדור הסביר אותו בלהיטות בשישי, ויש כמובן כל מיני תגובות של קוסמים ומוגלגים שמראים על עולם שמתקיים ביחד, לא כמו עוץ או ארץ הפלאות... המוסר שבספרים, על טוב ורע והכל, הוא מאוד חכם.

Pr0NgS

New member
www.hp-lexicon.org

הוא בתהליך תרגום לעברית, מתוך פרוייקט בהארי פוטר לבוגרים, ויש לציין שהוא האתר היחיד שמורשה ע"י הלקסיקון האנגלי לתרגום.

כרמל 1

New member
היא מאוד מתוחכמת

ודמות אחת, שאנשים שעברו אות-אות בכל אחד משישה ספרים מלאים ועדיין לא יכולים להחליט לגבי איזה צד היא נמצאת בו - היא דוגמא לתחכום.

אני דווקא דיי מסכימה איתך.

כשקראתי בפעם הראשונה את הספרים לא התעמקתי, אבל לפני חודשיים בערך קראתי את הסדרה שוב מההתחלה והייתי בשוק על עצמי שהספר הזה הצליח לקנות אותי, רמת הכתיבה היתה ירודה, והוא נראה לי דיי ספר לילדים קטנים.. הוא רשום פשוט מידי.. ואגב בניגוד למה שזה מתחתיך רשם לדעתי צופן דה וינצ'י דיי מעפן, ואם אותו מחשיבים בתור משהו מיוחד אז אני לא יודעת מה לחשוב.. היא אולי לא מתוחכמת עם השמות והמושגים אבל היא משתמשת בהם יפה.. היא לא כותבת את הספרים ברצף כי.. אממ למה באמת??? אולי היא מתעצלת

raistleen

New member
לילדונת

שמח שאת מסכימה איתי, אבל מה שמטריד אותי עכשיו זה שאף אחד פה לא הבין את הביקורת שלי באופן שרציתי שיבינו. כולם פה חושבים שאני מבקר את טיב הספר (מה שממש לא נכון) אלא את רמתו הספרותית נטו!!! וקבלי את הסכמתי למה שאמרת על צופן דה וינצ'י

עזוב.. אנחנו חכמים מידי בשבילם.. :)

סתם, אל תתיחסו, פורים.. בכל אופן אם הם קצת ינסו לחשוב על הספר בלי דעות קדומות, או שאפילו יקראו את הספר הראשון עוד פעם בתור ספר, ולא בתור הארי פוטר הם נראה לי ישנו את הדעה שלהם..

raistleen

New member
חחח אני באמת יותר מדי

חכם בשבילם. סתם זה פורים.היום כולנו שוים מרוב שתיה, אם את יורדת לסוף דעתי.כן אולי יהיה עוד שיסכימו אבל זה כבר לא כזה חשוב

כרמל 1

New member
אני קראתי שוב את הראשון

(אחרי 50 שנה) ואני מודה שהכתיבה ממש לא כמו הכתיבה של ההמשך, אבל בכל זאת, זו לא הייתה התקופה הכי פורחת בחיים שלה בשביל לכתוב את הספר.. ובכלל, הכתיבה שלה משתפרת לא? חוץ מזה העלילה מעניינת וממשיכים לקרוא גם אם למישהו מפריע כל כך הסגנון כתיבה...

למעלה