רוכב מתחיל

EEstudent

New member
רוכב מתחיל

שלום לכולם,
עוד כמה ימים אני מקבל את זוג האופניים הראשונות שלי (אם לא מחשיבים את אלה שהיו לי בתור ילד :) )
אחרי התייעצות עם חבר שלי (רוכב ותיק) וגם המלצת המוכר קניתי MERIDA BIG 7 40, מחיר סביר עבור דגם בסיסי לרוכב מתחיל.
http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1252&ArticleID=5532
אשמח לדעת באופן כללי מה המגבלות של האופניים האלו,מה אפשר לעשות איתן ומה לא. גם כן להפנות למדריכים/יוטיוב/אתרים שכדאי לקרוא/לראות.
אני מתכוון לקחת את התחביב הזה ברצינות, כלומר להתקדמם ולאתגר את עצמי כל פעם מחדש.
תודה :)

steiff

New member
המגבלות הן של הרוכב, לא של האופניים

מדובר בשלדת זנב קשיח באיכות טובה ורכיבים באיכות בסיסית למדי. אפשר לרכוב איתם בכבישים ובדרכי עפר, בסינגלים, בדרדרות, במדבר ובגליל. הם לא הבחירה הנכונה לקפיצות ותחרויות דאון-היל. הם לא יהיו נוחים במיוחד במסלולים טכניים מאתגרים, למרות שעם עבודת גוף נכונה אפשר לצלוח גם מסלולים מאתגרים באופני ז׳ק. קח בחשבון שהמערכות הן ברמה בסיסית. אפשר לעשות הכל, אבל השחיקה עלולה להיות מהירה והתפקוד לא יהיה אופטימלי. אבל גם בזה טמונה הזדמנות... רכיב ברמה בסיסית שנשחק הוא הזדמנות לשדרוג לרכיב ברמה גבוהה יותר. חשוב לבדוק מידה ולוודא הגאומטריה נוחה. ברמת האיבזור והמחיר של האופניים האלה אפשר למצוא דגמים נוספים ומה שחשוב זה לא הדגם אלא הנוחות של הרוכב.

EEstudent

New member
שאתה אומר רכיבים למה אתה מתכוון?

יש בלמים,מערכת הילוכים וגם הגלגלים ?
*טוב לראותך גם בפורום הזה :)

shangu23

New member
זה מה שיפה באופני כניסה

בדיוק כמו ששחר מעלי אמר - תוכל לעשות כמעט כל מה שתרצה עם האופניים האלה, אולי חוץ מלקחת אותם לקצה המעטפת כמו קפיצות וזמן אוויר וכאלה. יש לי חבר טוב שקנה אופניים כאלו ורוכב איתי בכל מקום שבו אני רוכב ובהצלחה רבה.

כמו בכל תחום גם באופניים יש רמות שונות לכל רכיב מהשלדה עצמה ועד לאחרון הברגים. מן הסתם, יש רכיבים ברמה גבוהה ויש פחות, כשההבדלים נעים מפונקציונליות, דרך משקל וכלה בנושא טריוויאלי כמו צבע (שיתאים לידיות כידון / פדלים / פקקים של הוונטיל
). באופני כניסה המכלולים יקחו אותך די רחוק ולאורך זמן. אם בשלב כלשהו תתחיל להבין שהאופניים מגבילים אותך תוכל לשדרג את האופניים לזוג שיתאים לך יותר או פשוט להחליף חלק בהתאם לצורך.

יש רוכבים שרק מתחילים לרכוב ופתאום מגלים שהם מעדיפים יותר לרכוב רכיבות ארוכות ו/או לטפס עליות ושהאופניים שיש להם לא מתאימים לסגנון הזה, ואז פשוט מחליפים אופניים, ויש כאלה שפשוט משדרגים כל רכיב עד שמורידים קילו שניים מהאופניים ונהנים מזה.

אתרים מומלצים תוכל לראות כאן למשל :
[URL]http://bikepanel.com/[/URL]
[URL]http://www.bikeradar.com/[/URL]
[URL]http://www.bikerumor.com/[/URL]

בנוסף, תוכל למצוא ביוטיוב מיליון סרטים ובהם מדריכים טכניים רלוונטיים...

steiff

New member
אני מתכוון לכולם

המזלג די בסיסי ובעל קשיחות צידית לא מרשימה. הגלגלים בסיסיים. לא קלים. נאבות פשוטות. מערכות הילוכים בסיסיות. אבל זה לא צריך להפריע לך לרכוב. הגלגלים יסתובבו גם אם הם לא הכי קלים בשוק. המזלג יכוון את הגלגל הקדמי גם אם ההיגוי לא יהיה מדוייק בכל מצב, המעצורים יעצרו וההילוכים יעברו. רכיבים ברמה גבוהה יותר גם ישקלו פחות, גם ישרדו יותר זמן בתנאים יותר קשים, גם יאפשרו שליטה טובה יותר באופניים בתנאי דרך מאתגרים. אבל הם גם יהיו הרבה יותר יקרים...לרוכב מתחרה הייתי ממליץ לבחור בדגם מתקדם יותר עם רכיבים ברמה גבוהה יותר. אבל לרכיבות פנאי מדובר בדגם סביר. ובכל מקרה: אל תקנה אופניים בהתכתבות. גש לחנות ומדוד אותם כדי להבטיח שהמידה מתאימה לך ושהגאומטריה נוחה לך. הרכיבים משמעותיים פחות מאשר המידה והגיאומטריה.

EEstudent

New member
כמו בצילום

רק ששם יותר מוגבלים כי אי אפשר לפתוח את המצלמה ולהחליף חלקים.
את האופניים כבר מדדתי, אני לא בא עם נסיון גדול אך הרגשתי בנוח וגם אמרו לי שזה מתאים לי.
אני ארכב על האופניים לפחות שנה, את הזמן הזה אשקיע בלהנות מהתחביב החדש , עד שיימאס לי אתחיל לשדרג :)

The Pinky P

New member
אל תתייחס לאופניים.

תרכוב איך שאתה רוצה.כשיגיע הרגע שהאופניים כבר לא יתאימו אתה כבר תבין לבד.ההגבלה היחידה היא היכולת שלך.

EEstudent

New member
תודה לכולם ועוד שאלה

לגבי אביזרים נחוצים.
ביגוד מתאים יש לי,תיק עם מערכת מים יש,קסדה אני קונה בחנות,ערכת בסיסית לתיקון פנצ'רים אני קונה מאיביי,יש לי GPS של גרמין נחמד בשביל להקליט את המסלול או לנווט במקרה שהולכים לאיבוד.
חבר שלי ייעץ ל לקנות משאבת CO2, לא מדובר בהוצאה גדולה זה עולה 70 שקל עם בלון גז. מומלץ?
מחשב רכיבה, נראה לי יהיה נחמד אם אקנה מחשב בסיסי שיראה לי נתונים בסיסיים כמו מהירות/מרחק וכו', באיביי יש כאלה שנמכרים ב20שקל. שווים משהו?
&nbsp

zoharzafon

New member
נראה לי overkill

בשביל לרכב לא צריך יותר מאופניים סבירות ואת זה כבר יש לך, קסדה, כפפות ומכנסיים.
רצינות לא נמדדת בכמות הציוד שתקנה אלא בהתמדה ברכיבות לאורך זמן ושיפור היכולת הטכנית והכושר

steiff

New member
קסדה, כלי תיקון, משאבה

GPS זה נחמד, ואם יש לך GPS אתה כבר לא צריך את מחשבון הדרך משום שה-GPS ממלא את הפונקציה הזו.
משאבת CO2 זו חלופה קלה וקטנה למשאבה ידנית, אבל היא מספיקה למילוי של פנימית אחת. יש היום משאבות יד קטנות ויעילות שאפשר לדחוף לכיס של החולצה ומשאבת פד׳ח זה לא פריט הכרחי.<embed/>

EEstudent

New member
לגבי הGPS

יש לי garmin eTrex20, מכשיר מעולה ומדויק אך אין לו ברומטר מובנה כמו ב eTrex30 כלומר אם יש הרבה עליות/ירידות במסלול אז לא אקבל מדידה מדויקת של מרחק ומהירות (לא יודע כמה קריטי). אבל אפשר להעביר את קובץ הGPX ל google earth ולראות סיכום מלא שם, אני מניח שבגלל שיש מפה טופוגרפית אני אקבל מדידה מדויקת בעליות/ירידות, ההנחה נכונה :) ?

steiff

New member
הברומטר נותן מדידת גובה

לא קשור למהירות ומרחק (למעט סינוס הזווית...). ברגע שאתה רואה יותר משלושה לוויינים ה-GPS נותן מדידת גובה גם בלי מפה טופוגרפית, למרות שמידת הדיוק דומה לדיוק במיקום האופקי. הנסיון שלי עם ג׳רמין שמותקנת בו מפה טופו של ישראל הוא שבתחילת הרכיבה הוא אומר ״הגובה הותאם לנתוני המפה״. אבל משם הוא מודד גובה לפי הברומטר, ומה שקורה זה שעוד לא קרה אפילו פעם אחת שעשיתי מסלול מעגלי ונתוני המכשיר הראו טיפוס מצטבר ואיבוד גובה מצטבר זהים. תמיד יש פער, כנראה בגלל התנודות בלחץ הברומטרי. ההפרשים לפעמים קטנים (מטר-שניים) ולעיתים הרבה יותר גדולים.... אבל קח בחשבון שבחישובי מהירות ומרחק ה-GPS מתייחס תמיד רק לתנועה האופקית, כך שאם אתה מתכנן לרכוב במסלולים בעלי שיפועים חזקים וממש חשוב לך לדעת מה המהירות ברמת דיוק ״מוחלטת״, תצטרך באמת מד מהירות/מרחק שמבוסס על ספירת סיבובי גלגל האופניים. רק שכדאי לזכור שגם המכשירים האלה מדויקים רק עד רמת היקף הגלגל שהזנת להם, ואם החלפת צמיג או ניפחת אוויר הגלגל יעשה יותר (או פחות) סיבובים ליחידת מרחק והנה גם המדידה הזו לא ממש מדוייקת.

EEstudent

New member
בgoogle earth זה אמור להיות שונה?

כי שם מלבישים את נתוני המיקום על מפה טופוגרפית ואולי התוכנה עושה משהו יותר טוב מלנחש גובה לפי נתונים מיקום כי במפה עצמה יש את הגובה המדויק.
*אין לי מפות טופוגרפיות בגרמין,אני בדרך כלל פותח את הקלטת המסלול בgoogle earth ורואה נתונים בתוכנה.

nightjar

New member
דיוק הוא עניין יחסי

ודיוק אנכי הוא גם יחסי וגם בעייתי.
בגוגל ארץ המידע הטופוגרפי מבוסס על מדידות לוויניות ברזולוציה נמוכה למדי (כ 90 מטר למשבצת) ובדיוק מוצהר של +/- 30 מטר..
ב GPS הסטייה במדידה האנכית יכולה להיות גם פי 3 מזו האופקית.
בשורה התחתונה- המשך להשתמש בכלים שיש לך ואל תטריד את עצמך בדיוק במדידות.

EEstudent

New member
מסכים

נדמה לי הדרך הכי מדויקת זה המחשב שמותקן על הגלגל.
הזמנתי אחד באיביי בכמה שקלים, אשווה עם הGPS ואעדכן פה אם זה מעניין מישהו :)

EEstudent

New member
רשמים מרכיבה ראשונה וכמה שאלות

*יצאתי לסיבוב קצר מסביב לכפר, נסיעה לחוף הים ועליה על הסלעים שם ואז בחזרה לפרדסים מסביב. (לא יאמן כמה אפשר להנות בבית :)).
1. הכל זרם בלי כאבים בטוסיק,גב אבל כאב קצת בידיים, יותר מדי משקל קדימה או עניין של התרגלות? (הייתי עם כפפות)
2. הגלגלים לא מאוזנים עד הסוף (איך קוראים לזה?), זה קריטי? אני חוזר לחנות אחרי כמה רכיבות כדי לעשות כעוד פעם כוונונים לפי המלצת המוכר,לחכות עד אז?
3. נקיתי את האופניים עם ברז מים כדי להסיר חול ואבק, יש צורך לשמן?
יש לי דגריזר ושמן שרשרת, כל כמה רכיבות אני אמור לנקות היטב את המערכות ולשמן את השרשרת?
&nbsp

למעלה