מר בזנר לקבלה
דן, בוא אני אספר לך בדיחה על אודות סמכות ורשות. הנה: איש אחד, לא חשוב מאיזו עדה, אושפז במחלקה הפסיכיאטרית בשל העובדה המצערת שאת עצמו הוא חשב לגרעין תירס ואת אשתו לתרנגולת שמנסה לאכול אותו.. . יום אחד בא הפסיכי המאושפז לפסיכיאטר המטפל ואמר לו: - ''ד"ר', אני חושב שנרפאתי ואני כבר לא גרגר תירס אלא בן אדם רגיל''. - ''יפה יפה'', אומר לו הד"ר וממשיך: - ''אכן נרפאת סוף סוף. עכשיו אתה רוצה ללכת הביתה''? - ''מה פתאום'' אמר לו הפציינט והמשיך, ''אני אמנם נרפאתי, אני יודע שאינני גרגר תירס, אבל התרנגולת עוד לא יודעת את זה''.. יפה שאתה יודע שאתה נוהג בסמכות וברשות, אין לי ספק בכך, אבל אני, הנהג הספרותי מהתגובה שלך, לא יודע את זה וגם לא אף נהג אחר.. תראה, קיבלתי המון קומפלימנטים, גם ממני, אבל בחרת להתייחס לביקורת ולמניפסטים מן העבר. זה חבל מאד כי לא אמרתי לך שום דבר לא נכון אלא הערתי לך על התנהגות מסוכנת. אכן, למרות תחושתך, עליה אני מצר מאד, אין כאן שום דבר נגד צימוק ושום קנטרנות: אדרבא: אשמח לקחת חלק בארועים כאלו בעתיד. יחד עם זאת, אני גם מציע לך ברצינות רבה לקחת את ההערה למקום טוב ולחשוב שזה עוד משהו שאפשר לשפר..