רוכב ישראל 08

skcazy

New member
רוכב ישראל 08

רוכב ישראל הסתיים אתמול לאחר 580 ק"מ + ובמסלול חדש יפיפה דרך ים המלח . תמונות - תובנות - חוויות בטח יגיעו בימים הקרובים . צפו לסרט .

alit top

New member
חויה מדהימה

מסלול חדש ומדהים, לוגיסטיקה דופקת פיקס ומשטרה מסייעת ומאפשרת למסע לרוץ. תודתי והערכתי לצימוק על האירגון

רק הערה לצימוק

בעוונותי למרות שרציתי נאלצתי להיות במקום אחר. יחד עם זאת, ביום השני למסע פגשתי את השיירה ליד אזור המלונות של ים המלח. השיירה לוותה במקצוענות על ידי כמה ניידות ובעיקר על ידי יחידת האופנועים של מתנ"א שסילקו, פשוטו כמשמעו, את כל כל הרכב שבאו מן המסלול הנגדי ובכך איפשרו למכוניות שתהעכבו על ידי השיירה לעקוף במסלול הנגדי וזה היה מצויין. ועכשיו קת ביקורת על צימוק - קבלו את זה כביקורת בונה ולא בשום אופן התחשבנות או קנטרנות. משהו שראיתי ואני חושב ששוה לדון בזה. OK? במהלך הליווי, חלק גדול מהן הדבוקה רכב על כל הנתיב. זה הפריע לתנועה שבאה מאחור כמובן כי לא תמיד ניתן לעקוף. יתר על כן, לפעמים הנהגים לא ממש הבינו את ההוראות של השוטרים משום שזה היה כרוך בחציית קווי הפרדה רצופים או סתם לנסוע "מול התנועה" במסלול הנגדי וכו' כך שלפעמים היה איזה נהג (או כמובן נהגת... ) שלא ממש ''זרמו''. באותם רגעים ראיתי את הטראנו הגדול של המארגנים או את המארגנים בעצמם, עומדים ומכווינים תנועה או למצער נותנים לנהגים פקודות ברמקולי ענק על הרכב האזרחי אם בעמידה או בנסיעה לידם. וזה ממש ממש לא תקין נהפוך הוא! זה גרם לבלבול עוד יותר גדול אצל הנהגים ואצל הנהגות....ש ממילא לפעמים התקשו עם הוראות השוטרים. תארו לעצמכם שאין בישראל הרבה ארועים כאלו ולכן חלק מן הנהגים, הן מאי הבנה והן מסקרנות ''לא זרמו''. למארגנים: נהגים מבולבלים הם נהגים מסוכנים! יש במקום די והותר משטרה ואין צורך שרכב אזרחי, עם רמקולים על הגג יאמר לנהגים מה לעשות - כאשר הם לא מבינים באיזו רשות ובאיזו סמכות זה נעשה. כאשר שוטר במדים ובניידת או אופנוע משטרתי נותנים הוראה - זה ברור ומובן בד"כ ואין בעיה. השוטרים התנהגו למופת וסייעו לכל נהג להתגבר הן על השיירה (בעקיפה) או לרדת לשולייים לנהגים שבאים ממול. ברגישות ובנחישות. האופנועים רכבו הלוך וחזור ובמעגלים סביב הדבוקות וזה היה ממש יעיל ומרשים לראות למי שנמצא מבחוץ. כבוד למתנ"א! אז שוב, ארגון הרכיבה התבצע יפה, ולמארגנים - תנו למשטרה לעשות את העבודה - זה עבד יפה בדרך כלל ואם היה נהג שלא ממש הבין - זאת לא העבודה שלכם - הניחו לו! המשטרה תעשה את זה. וחוץ מזה, כל לחי! קבוצה כה גדולה של רוכבים על כבישים ציבוריים מנוטרים ומלווים עם משטרת תנועה ארצית שמסייעת בכל לב? אחלה הישג! שוטרים כאלו לעולם לא יתעמרו ברוכבי כביש ומן הסתם יהיו בעתיד הרבה יותר ידידותיים אלינו, אז הנה בעקיפין מושגת לה עוד מטרה טובה. רק דעו לכם שמבחוץ זה נראה מדהים והייתי כולי אכול קנאה על שהפעם לא יכולתי. אי"ה בפעם הבאה? ושמחת בחגייך, שמחות בחג מתן תורה והייתם אך שמחים.

alon raz

New member
רוכב ישראל היה מדהים

עשיתי את זה פעם ראשונה.היה קשה וכואב היה מדהים...מסלול יפה ארגון מושלם אנרגיות מטורפות....כל הכבוד לצימוק....היה חוויה של פעם בחיים .הכל היה מושלם....הארגון המנוחות הארוחות הלווי.....ממליץ החום לכולם לעשות.אנחנו נחזור שנה הבאה.ולאיש הזקן.....אתה טועה...לא היה שום דבר לא תקין.הכל היה מושלם.שנה הבאה תעשה את כל הרוכב יהיה לך פחות כח להעביר בקורת.לא מגיע לאנשי צימוק המדהימים על העבודה הקשה שעשו.מילה טובה מגיעה גם לגל מנהל המסלול שעזר ותמך בכל דבר שהיה צריך....גם במוסיקה בעליות הקטסטרופליות שעברנו....צימוק יישר כח....והחלמה מהירה לפצועים.

jekyll1

New member
לאיש הזקן

אתה מזכיר לי את העורב שניצב על חוטי החשמל ומקרקר. לא השתתפת ועברת שם במקרה. מה לא בסדר שהג'יפ של צימוק נתן הוראות לרכבים עוברים / חולפים . מדובר באדם עם הכי הרבה נסיון בארץ בארגון ובניהול ארועים כאלה. ובלי שום קשר העסק דפק כמו שצריך ,רוב הזמן הרוכבים דווקא כן רכבו בשולים עד כמה שניתן. המשטרה היא זאת שניהלה את המסע מבחינת בטיחות אולם מכיוון שלא ניתן לפרוש ניידות כל 100 מטר זהו פתרון מתבקש. אגב רוב מוחלט של הנוסעים בכביש גילו הבנה והמתינו בסבלנות למעבר השיירה וזהו אות וסימן לקבלת רוכבי האופנים בארץ ולסיכום שלשה ימים אדירים שחבל שהסתיימו. צימוק שוב הוכיחו שהם הכי הכי, המשטרה שהפגינה את המיטב שניתן ( בטוח שחלק מהשוטרים יהפכו כעת לרוכבי אופנים) לספינגו שפינקו את הרוכבים , ולמזל ששיחק עם מזג האוויר , כיווני הרוחות ובכלל. להת' בשנה הבאה

dod1

New member
אלון, מרוב התרגשות והתלהבות -לדעתי, קצת החלקת

ההערה של "איש זקן" על כיוון התנועה ע"י אזרחים - במקומה. תחשוב מה היה קורה אם אתה היית בין הנהגים שאזרחים נותנים להם הנחיות תנועה. זוהי עבודה של המשטרה, שעשתה עבודה מעולה. ולהגיד "אם תעשה את כל הרוכב יהיה לך פחות כח להעביר ביקורת" - זה ממש נמוך. אתה לא מכיר את "איש זקן" (גם אני לא). אתה אומר שבכדי להעביר ביקורת על הרוכב, צריך לרכוב (ולסבול) שלושה ימים ??? - אני לא חושב כך לבינתיים

alon raz

New member
אח שלי......ההערה

של איש זקן לא במקומה.הרכב של צימוק שהכווין אזרחים היה עם קוגאק מהבהב רמקולים גדולים על הגג ומיליון מדבקות גדולות של רוכב ישראל.זה ו8 ניידות משטרה ו 300 רוכבים היו מספיק כדי שכל נהג יבין שמי שמכווין אותם למרות שהוא לא משטרה שייך לארוע ויש להשמע לו ואכן ככה כל הנהגים עשו.....ולא צריך להעביר בקורת על כל דבר....זה קנטרני וטרחני ומיותר או כמו שאומרים......

leibov1

New member
שלושה ימים של טירוף חושים

מענג , אירגון למופת, משטרה שתרמה את כל כישרונה להשרות ביטחון מקסימלי לרוכבים. היה קשה מענג ואורגזמה רצופה. שנה הבאה שוב, רק שהיום השני יהיה קל יותר

אלון כנס רגע?

אני בכלל אל רוכב אופניים, נניח לרגע בסדר? בוא תראה איך זה נראה מבחוץ מהצד של הנהגים שנסעו ליד הפלוטון (אופס... אני לא רוכב איך אני יודע מה זה פלוטון? תפסת אותי!) : אני נהג שהיה במקום במקרה ואין לי מושג מה זה רוכב ישראל ומה זה אופניים ומה המטורפים האלו עושים שם בבוקר ובחום חוץ מלחסום לי את הנתיב בדיוק כשיש לי פגישה ב 9 בבוקר במלון בים המלח. בסדר? ואז פתאום חבורה ענקית (איזה יופי באמת!) של רוכבים חוסמים לי את הנתיב ואני כבר לעולם לא אגיע כנראה לפגישה בזמן כי תכננתי את הזמן בלי רוכבי ישראל על הכביש. ואני די מעוצבן ובוודאי לא ממש יודע מה לעשות עכשיו, כלומר אני מבולבל וכועס.. ופתאום נהיה בלגן וכמה אנשים מתחילים לצפור והמשטרה מזיזה כלי רכב וחוסמת אחרים והנתיב מלא רוכבים מיוזעים שרוכבים באמצע הכביש כאילו הם איזה סמיטריילר בעליה ופתאום בא איזה רכב אזרחי בצד השני של הנתיב, חוצה קו הפרדה רצוף!!!! וצועק עלי ברמקול לעקוף אותו תוך הפרה בוטה של החוק וסיכון חיי על פס הפרדה רצוף ולבן! כשאני לא מתייחס אליו, כי אני לא עוקף על פס לבן לעולם ובכל הכבוד לרמקולים ולכרזות ולמנהל המסלול ולצ'קלקלה הצהובה.. (מה זה בכלל?) , הוא מתחיל לצעוק עלי ברמקולים שלו ולייצר לי זיהום באוזן ובשכל. אז סליחה ובכל הכבוד הראוי, אני לא יכול להרשות לעצמי שיקרה משהו, לא לי ולא לאחרים ודאי שלא לתנועה שבאה ממול תוך חציית קו הפרדה רצוף - אלא אם יש שם שוטר במדים שיתן לי הוראה כזאת בצורה ברורה וחד משמעית. אף אחד לא יציל לא אותי ולא אותך ולא את מי שממול אם יקרה משהו כזאני עוקף שיירה בהוראה של מר צימוק כשאני חוצה קו הפרדה. אף אחד! לא הביטוח ולא המשטרה עצמה! אני מלא הערכה לארגון ומלא הערכה (באמת באמת!) לצימוק ולרוכבים וחבל לי נורא שלא הייתי אחד מהם השנה - לא יצא. אבל וחשוב לי לומר את זה שוב, כי אולי לא הבנת את מטרת הדברים, שיש דברים שאינם מקובלים ואינם צריכים להיות מקובלים גם עליך, והם החוק. למרות שצימוק היו אחלה בחלה לכל אורך היום הם לא יכולים לדרוש ממני או להורות לי לעבור על החוק. סליחה, אבל הם לא יכולים. ושוב, זאת לא הערה של עורב מקרקר ולא קנטרנות אלא באמת משהו שקרה לי ואני מנסה להעביר אותו כמו שהוא למארגנים כי אני חושב שזאת תקלה שאפשר וצריך לתקן. כי התוצאה של תקלה כאן מי ישורנו? בדיוק בשביל זה היתה שם משטרה, הרבה משטרה. זה הכל. שנה טובה וגמר חתימה טובה - עד איסור חג מותר למי שלא הוחלט נקבע ונחתם בעניינו. ...

alon raz

New member
הבנתי מה אתה אומר...אבל

מה שאני אומר שלנהגים בישראל יש שכל והגיון בריא....כולם הבינו מה רוצים מהם....ולנקודה שלך ...גם אם שוטר מורה לרכב לעבור פס הפרדה לבן וקורה משהו דמו של השוטר בראשו והוא יצטרך לתת המון המון הסברים על השיקול דעת שלו ועל ההוראות שנתן ופה מבחן התוצאה קובע....לצערנו נהג שראה את המסע והוא נורמאלי הבין מה רוצים ממנו וציית...ונהג שלא מעניין אותו כלום גם עם 1000 ניידות היה עושה מה שהוא רוצה והיו דברים מעולם....כל טוב אחי ומקווה ששנה הבאה תהיה ברוכב..אני לא בטוח שאני יהיה....כואב לי כל הגוף.

ItsikH

Member
נהגים בישראל? הגיון? נו, שוין הבעיה העיקרית של הרוכב ושל כל רכיבה עממית בסגנון דומה - הרוכב הוא ללא ספק המאורגן והמקצועי ביותר, ועדיין - היא חוסר משמעת עקבי בקרב הרוכבים. אולי - רעיון לפעמים הבאות - הדרך להתמודד עם זה תהיה למנות כמה רוכבים שיארגנו את הפלטון ולא יתנו לו להתפזר כי זו הדרך הטובה ביותר להגיע לרוכבים האחרים. ובענין הכאבים - אם היית עושה את זה ברציפות ולא בשלשוה ימים היה כואב לך פחות ../images/Emo8.gif

בזנר דן

New member
רוכב ישראל 2008

תם ונשלם בורא עולם. אירוע האופניים "רוכב ישראל 2008" הסתיים. 276 רוכבים חצו את הארץ מצפון לדרום במשך שלושה ימים של רכיבת כביש מאומצת. המסלול השנה שונה ועבר לאורך עמק החולה, הכנרת, עמק הירדן ובית שאן, בקעת הירדן טיפוס אתגרי לצומת חתרורים , דימונה מצפה, כביש המערבי ואילת. עמדנו בתוכנית לפרטיה וההרגשה טובה ביותר. תודה לכל הרוכבים שלחצו לנו יד בסיום, לכל הדוא"לים שהגיעו ולמסרים האישיים ובפורום. ההרגשה באמת טובה. והערה קטנה ל"איש הזקן". תאורך פלסטיים ומעוררי השראה אולי היית צריך גם לנסות כתיבה ספרותית, הכל נכון חוץ: כל הפעולות שלי ( כן הרכב הגדול עם הרמקולים), היו "ברשות בסמכות ובהוראת המשטרה". ולגבי הרוכב הוורטואלי שלך שאחר לפגישה במלון בים המלח. כאיש עסקים הממהר לפגישה האיש וודאי קורא עיתון בבוקר או לחילופין שומע רדיו תוך כדאי נהיגה מייגעת לפגישה, ולמה כי גם בעיתונות הארצית עיתון "הארץ", גם ברשת ב' וגם בגלגלצ היו הודעות על עומסי תנועה בכביש 90. אז בוא נעשה סדר: לך הרי אין שום דבר נגד צימוק לא קנטרני ולא קטנוני (אני הרי סתם זוכר את המניפסט שלך בנובמבר האחרון), לפני שאתה מעלה בפורום סוגיות צא ולמד את העובדות, שאל את השאלות ולאחר מכן כתוב את אשר על ליבך הרי הפורום סופג הכל כולל הודעות אנונימיות. בברכה בזנר דן

shiri 80

New member
ברכות ושאלה

שמחה שהאירוע התקיים לשביעות רצון כולם ובעיקר ללא תאונות שאלה אחת לי, האם המסלול השנה שונה בגלל סירוב המשטרה לקיים אירועים על כבישים מסוימים ?( כשם שהם סירבו לאפשר את הרכיבה בדואתלון פורז ) או שאתם פשוט החלטתם לעשות לרוכבים את החיים יותר מאתגרים &quot
? שנה טובה

בזנר דן

New member
רוכב ישראל - משטרת ישראל

שירי שלום. כמו בחיים התשובה היא גם וגם וגם. למרות העלהום הכללי של הרבה רוכבים אני מוצא משטרת תנועה מקשיבה ושאפשר לדון איתה. פשוט צריך להקשיב ולהבין את הצד השני. אצלי זו דרך מחשבה בכל התחומים. אני החלטתי כי רכיבה על כביש 90 בקטע שבין צומת הגומא ויסוד המעלה שנמצא כרגע בהרחבה זו משימה לא הגיונית גובלת באיבוד לדעת. לשמחתי מצאתי את המשטרה חושבת כמוני. אני מצאתי את קטע כביש 4 בין זכרון יעקב לבנימינה לא כשיר לרכיבה עקב הרחבה. מחלף גלילות ומחלף חולות מהווים סכנה לרוכבים. כל עוד זה תלוי בי ואני מצליח לייצר אלטרנטיבות טובות תמיד אבחר לשמוע את המשטרה ולראות עד כמה אפשר ליישר הדורים ולראות עין בעין את הבעיות. ובנוסף ואולי כזרז חשוב היתה בי התחושה כי המסלול דרך המרכז מיצה את עצמו והגיע השעה לשינוי ולשימחתי שינוי מרענן. בברכה בזנר דן

shiri 80

New member
אני התכוונתי בעיקר לשינוי הקטע באיילון

אבל העברת את המסר שהוא שיש משטרת תנועה שמקשיבה ונקווה שזה משהו שיעמוד לצדנו באירועים נוספים ושלא יהיו עוגמות נפש כמו עם דואתלון פורז ברמהש שמחה לראות שעוד שנה, עוד רוכב נסתיים והמסורת נמשכת (כמו גם קולות המפרגנים..) אולי בשנה הבאה &quot

ItsikH

Member
זה נכון תמיד אפילו בתחרויות הגדולות ביותר. כדוגמאות - ש שיקול ספורטיבי טהור, יש שיקול עסקי (שאצלנו בארץ קצת פחות משחק לצערנו) ויש שיקול בטיחותי שאותו מייצגת המשטרה, המסלול שנבחר הוא שקלול של כל השיקולים.

מר בזנר לקבלה

דן, בוא אני אספר לך בדיחה על אודות סמכות ורשות. הנה: איש אחד, לא חשוב מאיזו עדה, אושפז במחלקה הפסיכיאטרית בשל העובדה המצערת שאת עצמו הוא חשב לגרעין תירס ואת אשתו לתרנגולת שמנסה לאכול אותו.. . יום אחד בא הפסיכי המאושפז לפסיכיאטר המטפל ואמר לו: - ''ד"ר', אני חושב שנרפאתי ואני כבר לא גרגר תירס אלא בן אדם רגיל''. - ''יפה יפה'', אומר לו הד"ר וממשיך: - ''אכן נרפאת סוף סוף. עכשיו אתה רוצה ללכת הביתה''? - ''מה פתאום'' אמר לו הפציינט והמשיך, ''אני אמנם נרפאתי, אני יודע שאינני גרגר תירס, אבל התרנגולת עוד לא יודעת את זה''.. יפה שאתה יודע שאתה נוהג בסמכות וברשות, אין לי ספק בכך, אבל אני, הנהג הספרותי מהתגובה שלך, לא יודע את זה וגם לא אף נהג אחר.. תראה, קיבלתי המון קומפלימנטים, גם ממני, אבל בחרת להתייחס לביקורת ולמניפסטים מן העבר. זה חבל מאד כי לא אמרתי לך שום דבר לא נכון אלא הערתי לך על התנהגות מסוכנת. אכן, למרות תחושתך, עליה אני מצר מאד, אין כאן שום דבר נגד צימוק ושום קנטרנות: אדרבא: אשמח לקחת חלק בארועים כאלו בעתיד. יחד עם זאת, אני גם מציע לך ברצינות רבה לקחת את ההערה למקום טוב ולחשוב שזה עוד משהו שאפשר לשפר..

בזנר דן

New member
תגובה מהקבלה

לאיש הזקן. הערות והארות תמיד. יש לי די הרבה רוכבים שיכולים להעיד על זה. ההערה שלך מקומה במסר אישי אלי. אתה יודע ועוד הרבה רוכבים יודעים כי היית מקבל תגובה ואף טלפון להבהרות עדכון נתונים ועובדות והחלפת דעה. בחרת בפלטפורמה לא נכונה.

אני מקבל את הערתך

רק לבהיר שאני נוהג להתכתב במסרים אישיים רק עם מי שיש לי אליו איזו נגיעה או הכרות אישית. היות שאכן רצוני בטוב בכנות ולא קנטרנות או שום דבר אחר כאמור, אכן המקום לדיון הוא מסרים אישיים. חן חן ושנה טובה. רוני

למעלה