רוכב חדש

רוכב חדש

שלום לכולם אני רוכב חדש שלא רכב או הלך ברגל כבר 7 שנים. ברכיבה הראשונה חששתי שאין לי כושר ,ברכיבה השניה כבר הייתי בטוח. כיום אני רוכב כ-7קמ כל יום על כביש מישורי ( למעט כמה עליות מאד מתונות ). האם זה אפקטיבי ? מה הדרך הטובה ביותר לשפר את הכושר ?

schwinnie

New member
עצה מחובב

תגדיל בהדרגה את המרחק ותגוון את השיפועים. לא יודע מה גילך ומצבך הגופני, אבל אף פעם לא יזיק לשוחח עם רופא המשפחה על היוזמה החדשה.

כל תזוזה היא לטובה וצריך

להתחיל במשהו. אני ממליץ לך לנסות להעלות את הק"מ ורק בהתאם מהירות. המהירות הממוצעת היא 30 קמ"ש בכביש מישורי ( לא להתחיל לדקדק על הרוח ודברים נוספים ). כל שעליך לעשות הוא במקום להעלות את המהירות מעבר ל-30 קמ"ש הוא להעלות את הק"מ. אבל חשוב לזכור שזה רמה של כושר בסיסי ככל שמטרת הכושר שלך גבוה יותר האימון משתנה.

mtbRider

New member
שאלה על דבריך...

30 קמ"ש מהירות ממוצעת: לאיזה מרחק?! עם אופני כביש או הרים? [אם הרים באיזה ל"א מדובר] ולבחור למעלה, אני ממש לא חושב שבתור מתחיל אתה צריך להגיע ל 30 קמ"ש ממוצע, זה לא פשוט! איתי

לקח לי זמן

הזמן מדובר על רכיבה בעיקר על כביש ( אופני כביש ). ואין פה דיבור על מרחק אלה לבחור מרחק שנוח לך לרכב, לדוגמא אני רוכב ללימודים וחזרה ( 2 רכיבות נפרדות לשם בעיקר ירידה וחזור בעיקר עלייה ) ובמקום לעשות אותו יותר מהר מ-30 קמ"ש פשוט תעלה את המרחק.

קישור לתשובה ישנה של אייבי גילת

אני לא יודע אם זה מותר. אבל בזמנו, ענה אייבי גילת תשובה די מפורטת על הנושא בפורום בוואלה. מצורף הקישור. בהצלחה.

אם אתה נהנה אז אתה כבר בדרך

הנכונה. ככל שתהנה יותר כך תגדל המוטיבציה, וכפועל יוצא מכך יותר קילומטרים ויותר מהירות וכו'. קח בחשבון שאתה עתיד לעשות הרבה טעויות מועילות, כפי שעשיתי אני בתחילת דרכי הרכובה, כך קורה לכל רוכב מתחיל. דוגמאות: רכיבה "רצינית" ראשונה, חמסין של 44 מעלות, אני רוכב ללא מים או נוזלים בכלל, ועוד בצהריים!!! רכיבה שניה: פנצ'ר בגלגל האחורי ליד מודיעין בסוף עליה, אני ללא שוב ציוד לתיקון תקרים ו/או פנימיות רזרבה. רכבה רביעית או חמישית: אני רוכב על כביש 1(ת"א-ירושלים), ומטפס את העליה משער הגיא למושב-שורש!! משהו נורא כמעט מעבר לכוחותי(בזמנו), בקושי חזרתי הביתה. ויש עוד...

yosi53

New member
כמו שאתה עושה...

בהדרגה!!!! תקשיב לגוף ותמשיך במגמת עליה איטית. העיקר תהנה מהרכיבה. דרך אגב - לאחר הפסקה כה ארוכה, היה כדאי שתעבור בדיקת מאמץ.

yoram232

New member
זה מאוד אישי

תקשיב לגוף שלך,אל תעמיס עליו את הלחץ החברתי של "אני צריך להיות ברמה זה או אחרת ותזרום עם העניין בכיף. אצלי לדוגמא זה כלי תחבורה לכל דבר,אבל אם אתה לא בכושר די - אל תעשה את זה,מכיוון שזה מאלץ לסיים משימה בכל מחיר.

למעלה