רוכב חדש

chenlandau

New member
רוכב חדש

שלום לכולם
אני חדש התחום. החלטתי להשקיע בתור אופני כניסה כ 3000 שח
היום הוצע לי את ה specialized rockhopper sport 27 זנב קשיח
27 הילוכים בלמים הידראולים בולם קידמי SANTOUR 100mm
רב הנתונים לא אומרים לי הרבה :)
האם אופניים הלו בתור התחלה לראות שאני אכן משקיע, מספיקות?
אשמח לשמוע דעתכם......
תודה

steiff

New member
מספיקים בהחלט למתחיל, אבל...

א, קצת יקרים בשביל המפרט שאתה מקבל. ככה זה עם מותגים פלצניים כמו ספשיאליזד. אתה משלם יותר בשביל שם ומקבל אותו הדבר.
ב. גם אם נניח שהאופניים בעלי מפרט מספק לצרכיו שלרוכב מתחיל ושיש לך את התקציב, בדקת שהם נוחים לך? השיקול החשוב ביותר, לפני כל דבר אחר, זה שהאופניים נוחים. שהם במידה הנכונה, שגובה מוט האוכף, גובה הכידון, רוחבו, שכל אלה הותאמו למידות גופך. אחר כך חשוב לבחור חנות, כי שם תקבל שרות, ואופניים צריכים שרות. אם בשביל להגיע לחנות צריך לצאת באמצע יום עבודה, לנסוע שלוש שעות ולחפש חניה בתשלום, העסק לא כדאי. עדיף משהו קרוב יותר לבית, שפתוח בשעות שנוחות לך ומציע חניה בחינם. וכדאי גם מקום שכשנכנסים מברכים אותך ב״שלום וברוך הבא״ ולא מקום שצריך להתאמץ מאד כדי לקבל תשומת לב.

ושלא תבין לא נכון... רוקהופר 29 זו שלדה מוצלחת, וגם אם האבזור בדגם שציינת לא מן המיטב שבמיטב (בעיקר המזלג...) הם בסיס מצויין לשיפור בהמשך. אבל אם הם לא מתאימים למידותיך ולא נוחים, או שהחנות נמצאת בפיזדילוך או שהיחס ללקוח הוא על-הפנים - תעבור הלאה. יש עוד הרבה דגמים של יצרנים אחרים, במחיר דומה (ואפילו כלכלי יותר).

odedm1

New member
MARIDA BIG 7 40 ברשת רוזן ומניץ

http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1306&ArticleID=6150

פעם הייתי " מהפזרנים ללא חשבון " ( חזרתי לשטח מהכביש ..... ) BIG 7 40 ממליץ בחום תמורה מלאה למחיר לאופני כניסה .
תמיד יש על מה לדבר ' לדעתי בקש הנחה בלי להתבייש , גם אני הייתי תקוע בין 2 הדגמים רציתי את השם כרגיל אבל אז עצרתי לחשוב ......... בחרתי כלכלית לתמורה מרידה .

chenlandau

New member
ראשית תודה על התגובות

מבחינת מיקום אין בעיה של מרחק\חניה - קרוב מאוד
נכנסתי ל 2 חנויות באותה הרשת (מצמן) - אכן בשנייה היו נחמדים יותר. עמד איתי קרוב ל 30 דקות על הסברים
מבחינת נוחות עשיתי סיבוב- נראה בסדר אבל לא גם אם לא היה טוב מבחינת מידות של גובה מוט וכידון... לי אין מושג להבחין. מבחינתנוח היה נוח.
אני מידה L
ראיתי שי במינץ השבוע SALE על דגמים מסויימים אקפוץ לראות
ממש לא הלכתי על הספשלייזד בגלל השם - אני יודע שהם נחשבים. הוא גם הציע לי את המותג הזול יותר שהם מביאים
אשמח לקבל המלצה על דגם ספציפי שכדאי לבדוק אותו (כמו שאמרת אותו מפרט אך זול יותר כי לא מותג)
לגבי הדגם של מינץ שהוצע אני רואה שזה 27.5. לפי מה שקראתי הבנתי שכדאי ללכת ישר על 29.
אשמח לדעתכם

odedm1

New member
27.5 ואל תכנס למחשבות מיותרות

זה דיון שתשקע בו ......... ורק תצא מבולבל , אבל כבר די ברור שעולם האופניים מתיצב/ מתקבע על ה 27.5 בחברות הענק כגון גייאנט .
עברתי את זה כבר אז אני חוסך לך ממש הרבה בלבול שכל מיותר .
( הבהרה: אני התכוונתי שאני רציתי ספשלייזד בגלל השם .......)

steiff

New member
תבחר את המידה שנוחה לך

אני מעדיף 29, יש מי שמעדיף 27.5 ויש מי שמסתפק ב-26.
יש הבדלים, כמובן, אבל להגיד שהאחד עדיף באופן מוחלט על האחר?

מה שחשוב זה שיהיה נוח. עזוב אותך משם הדגם והמפרט. אם תמצא זוג נוח והמפרט יהיה גרוע - אפשר לשפר את המפרט או לחפש דגם מתקדם מאותה סדרה.

zoharzafon

New member
בעיני מתחילים לסבך אותך יותר מידי

יש כ 40 מותגים שמיובאים לארץ, המגוון מטורף ואם תיכנס לזה לא תצא.
אם המוכרים נחמדים והחנות נראית אמינה, קרובה לבית, האופנים נוחות לך וזה בתקציב לך על זה אחרת תחפור פה חודש ולא בטוח שתמצא משהו יותר טוב אבל בטוח שיציעו לך הרבה דברים אחרים.
אלו אופניים ראשונות, תתחיל לרכב ותבין לאט מה מתאים לך

יש לי קצת מחלוקת לגבי כמה מהתשובות ,תקנו אותי אם אני טועה .

לא נראה לי הגיוני לייעץ למישהו לחפש אופניי כניסה לפי הקריטריונים שעולים כאן מידי יום . כגון , קירבה לבית , חנייה , נחמדות המוכר, וכאלה מילים .
אלה לא מהווים בסיס לשיקול קניית אופניים .
כמו כן , מסכים לגבי המידה הנכונה של השילדה , אבל לא לגבי הנוחות . באופניים כמו באופניים , הכל ניתן לכיוונון ולשינוי . את כל הרכיבים העיקריים המשפיעים על הנוחות , בכל אופניים ,ניתן לכוון באופן עצמי או עלידי החנות , כל חנות , אבל לעיתים נדרשת גם מהרוכב תקופת התרגלות של כמה רכיבות עד שהוא מבין לבד מה יש לכוון , כמה , עד שהוא מגיע לנוחות האישית שלו . זה דבר אינדיבידואלי של הרוכב , עם האופניים שלו , בשטח שלו , בסוג הרכיבה שלו , לבד עם עצמו לעצמו .ולא להעמיד בראש סולם העדיפויות את הקריטריון הזה כתנאי לקנייה . באתי לחנות , קיבלתי זוג אופניים לניסיון , לא היו נוחות , שלום לא קונה , אני הולך הלאה . הכל ניתן לכיוון ולהחלפה , וזו טעות לבחון אופניים לפי פרמטר הנוחות .

אופניים לא בוחנים , אופניים קונים בהתאם לתקציב , מוניטין היצרן, סוג האבזור, (מפרט טכני ) , ייעוד או סוג הרכיבה הרצוי , מבנה גוף ,מקום האחסון , ולשווא תחפש לפי קריטריונים של חנייה ,מרחק מהבית , חיוך של המוכר ונוחות אם אין לך תשובות לכל הדברים שציינתי .

אני מבטיח פה לכולם שכל מוכר מטרתו היא למכור ולכן יעשה את כל הדרוש כולל לחייך ולהיות נחמד על מנת שימכור , ויש כאלה שמציעים אפילו כוס קפה .
זה לא אומר שזה הופך אותם לסופר מקצועיים , וכשתבא לקבל שרות , תזכה לרמה הגבוה והמקצועית ביותר .
כנל לגבי כל יתר הפרמטרים שציינו קודמי , קירבה לבית , חנייה , וכו". זה ממש לא נכון לקנות ככה אופניים .
לא כל צעיר שפותח חנות אופניים בשכונה , יודע בהכרח לפתור כל בעייה , או יתן פתרון הולם במסגרת האחריות אם חלילה תזדקק .

אני ממליץ לך בחום לפני הקנייה , תערוך סיור במטרת בילוי ,ולא קנייה , במספר חנויות בולטות , ותתרשם מרמת המקצועיות של הצוות , השרות , ומבחר הדגמים שיש בכל חנות , המתאימים לתקציב שלך . האזן לשיחות בין אנשי הצוות לקונים אחרים , שאל שאלות מקצועיות , הסבר מה מטרת האופניים שאתה עומד לרכוש , הפנם את הכל בראשך , חזור הביתה ,וברוגע ,ערוך השוואה בין כל מה שראית ושמעת , זה יעזור לך מאד להגיע להחלטה הכי נכונה לגבי איפה לקנות ומה .
אלה העצות הכי טובות שאני יכול לתת לך , או לכל אחד אחר .

steiff

New member
כמעט הכל, לא הכל

גיאומטריה ומהלך מתלים אי אפשר לשנות. מה שאפשר לשנות זה את הגובה של מוט האוכף, אורך וזווית הסטם, רוחב וזווית הכידון. ושינויים כאלה לרוב מיקרים את החבילה.
מפרט - ברמת מחיר מסויימת כמעט כל האופניים של כל היצרנים מציעים אותו מפרט. ההבדלים זניחים. מותגים פלצניים יתנו מפרט גרוע לעומת מותגים יותר עממיים באותו כסף.
מוכרים נחמדים יש בהרבה חנויות, ויש גם הרבה חנויות עם מוכרים אנטיפטיים. כן, המקצוענות היא חלק מהעניין, וחלק מהמקצוענות זה לא רק לדעת לתקן אופניים אלא גם לדעת להתאים את האופניים לרוכב ולתקציבו.
באשר לקרבה לבית ולחנייה: אם אתה צריך להביא את האופניים לחנות לטיפול ברכב - זה בהחלט שיקול בעל משמעות. גם של זמן וגם של כסף. אולי לא השיקול היחיד, אבל עלול להיות משמעותי.

באשר לסקר השוק שאתה ממליץ עליו - מצטרף לכל מילה.

zoharzafon

New member
כן ולא

נתחיל בזה שמתוך רצון אמיתי לעזור אנחנו תמיד מציעים חלופות. אם מיהו שואל על ספשלייזד מיד מציעים מרידה וטרק וג'אמיס ואם הוא ישאל על מרידה מיד יציעו לו ספשלייזד וכו'. לעיתים אנחנו רק מבלבלים את המבולבלים ממילא
בסופו של דבר ההבדלים בעיקר באופני הכניסה זניחים.
רוב הרוכבים כולל מנוסים לא ירגישו בהבדל בין מערכות אסרה ואליביו ובין הבדלים קטנטנים בבולמים. לא מדובר פה בהבדל בין סנטורXCM לרוקשוקס רבליישן .
בנוחות הכוונה האם הגיאומטריה מרגישה מתאימה לנו וזאת מתוך הנחה שהמוכר המקצועי יתאים לנו צידה ויכוון את כל מה שדרוש כיוון כדי שנוכל להרגיש את הגיאומטריה.
לדעתי חנות רצינית ואמינה שווה את משקלה בזהב וההבדלים בין חנויות גדולים מההבדלים הזניחים בין מפרטי כניסה
&nbsp

לדעתי , אנחנו טוחנים מיים

ועונים לאנשים סתם , סתם כדי לצאת נחמדים ולהראות כמה אנחנו מבינים בכל .
את כל התשובות לשאלות האלה ניתן למצא עלידי סיבוב בילוי בכמה חנויות , סיור כזה בלבד יכול לשקף את התמונה ואת כל ההתלבטות מכל הזויות , פורום , לכל אחד יש דעה שונה מחברו ולעיתים מנוגדת , והשואל לא מקבל תמונת מצב בהירה ,אלא מטושטשת . ולבסוף ממילא השרשור מסתיים כמו שהוא מסתיים והשואל יוצא עוד יותר מבולבל בסוף השרשור ממה שהיה בהתחלה , כי הוא קיווה למצא תשובה חותכת אחת לשאלתו , אך למעשה קיבל ים של ערפל ואובך בעיניים .
זה כמו התורה , שאומרים שבעים פנים לה .
לא ניתן להמחיש בפורום את מה שניתן לראות בפועל , וראיתי הרבה מצבים שהקונה בא לחנות ודורש לקבל מה שאמרו לו בפורום . וזה מצחיק ביותר . ובטח שגם המוכרים יצחקו עליו , כי הוא למעשה משחק תפקיד של מבין , כי הוא בא מפורום , בעת שלמעשה לא מבין כלום . ברגע שהמוכר יכנס איתו לשיחה מקצועית , הוא יתחיל לגמגם ולהתבלבל .

ובסוף בסוף , ממילא עשה את מה שהיה עושה אילו לא היה שואל בפורום , או לא היה קיים פורום . זה הכל סתם , כל השאלות המשעממות האלה שחוזרות על עצמם כל שעתיים . התשובות לא מועילות בכלום .

כל מה שצריך הוא שכל על הכתפיים , ראש פתוח , זמן וסבלנות .אם יש לך את זה , צא אל החנויות , שם תלמד הכל על הצד הטוב ביותר .

למעלה