יש לי קצת מחלוקת לגבי כמה מהתשובות ,תקנו אותי אם אני טועה .
לא נראה לי הגיוני לייעץ למישהו לחפש אופניי כניסה לפי הקריטריונים שעולים כאן מידי יום . כגון , קירבה לבית , חנייה , נחמדות המוכר, וכאלה מילים .
אלה לא מהווים בסיס לשיקול קניית אופניים .
כמו כן , מסכים לגבי המידה הנכונה של השילדה , אבל לא לגבי הנוחות . באופניים כמו באופניים , הכל ניתן לכיוונון ולשינוי . את כל הרכיבים העיקריים המשפיעים על הנוחות , בכל אופניים ,ניתן לכוון באופן עצמי או עלידי החנות , כל חנות , אבל לעיתים נדרשת גם מהרוכב תקופת התרגלות של כמה רכיבות עד שהוא מבין לבד מה יש לכוון , כמה , עד שהוא מגיע לנוחות האישית שלו . זה דבר אינדיבידואלי של הרוכב , עם האופניים שלו , בשטח שלו , בסוג הרכיבה שלו , לבד עם עצמו לעצמו .ולא להעמיד בראש סולם העדיפויות את הקריטריון הזה כתנאי לקנייה . באתי לחנות , קיבלתי זוג אופניים לניסיון , לא היו נוחות , שלום לא קונה , אני הולך הלאה . הכל ניתן לכיוון ולהחלפה , וזו טעות לבחון אופניים לפי פרמטר הנוחות .
אופניים לא בוחנים , אופניים קונים בהתאם לתקציב , מוניטין היצרן, סוג האבזור, (מפרט טכני ) , ייעוד או סוג הרכיבה הרצוי , מבנה גוף ,מקום האחסון , ולשווא תחפש לפי קריטריונים של חנייה ,מרחק מהבית , חיוך של המוכר ונוחות אם אין לך תשובות לכל הדברים שציינתי .
אני מבטיח פה לכולם שכל מוכר מטרתו היא למכור ולכן יעשה את כל הדרוש כולל לחייך ולהיות נחמד על מנת שימכור , ויש כאלה שמציעים אפילו כוס קפה .
זה לא אומר שזה הופך אותם לסופר מקצועיים , וכשתבא לקבל שרות , תזכה לרמה הגבוה והמקצועית ביותר .
כנל לגבי כל יתר הפרמטרים שציינו קודמי , קירבה לבית , חנייה , וכו". זה ממש לא נכון לקנות ככה אופניים .
לא כל צעיר שפותח חנות אופניים בשכונה , יודע בהכרח לפתור כל בעייה , או יתן פתרון הולם במסגרת האחריות אם חלילה תזדקק .
אני ממליץ לך בחום לפני הקנייה , תערוך סיור במטרת בילוי ,ולא קנייה , במספר חנויות בולטות , ותתרשם מרמת המקצועיות של הצוות , השרות , ומבחר הדגמים שיש בכל חנות , המתאימים לתקציב שלך . האזן לשיחות בין אנשי הצוות לקונים אחרים , שאל שאלות מקצועיות , הסבר מה מטרת האופניים שאתה עומד לרכוש , הפנם את הכל בראשך , חזור הביתה ,וברוגע ,ערוך השוואה בין כל מה שראית ושמעת , זה יעזור לך מאד להגיע להחלטה הכי נכונה לגבי איפה לקנות ומה .
אלה העצות הכי טובות שאני יכול לתת לך , או לכל אחד אחר .