רוכב חדש צריך עצה.

רוכב חדש צריך עצה.

בשעה טובה קניתי טראק 2000, פדאלים אולטגרה ונעלי כביש. בתור רוכב שטח אני רגיל לקחת איתי 3 ליטר מים, ארגז כלים שלם, מגיני בירכים, נייר טואלט, מסטיקים, פלאסטר, פנימיות 2, משאבה, בלה בלה בלה... אני מבקש המלצה לציוד ההכרחי לרכיבת כביש. איך אפשר לדעת אם המשאבה שלי תגיע ל120 PSI???? (יש לי ZEFAL מיני פשוטה)

gsprukt

New member
ציוד הכרחי לרכיבה עצמה:

על האופנים: 2 בקבוקי מים לפחות אחת פנימית נוספת, יש הסוחבים שתיים. כפות צמיג (2 מספיקות בדר"כ) לי יש גם ערכת תיקון פנצ'רים בתוך המשאבה. משאבה לכביש (לפחות 100 PSI). סביר להניח שהמשאבה שלך לא תעבור את ה-60 PSI. איך לבדוק? לנפח כמה שאתה יכול ואז לבדוק עם משאבת רצפה בעלת שעון. בכיסים האחוריים של החולצה: אוכל (פירות יבשים, בננה, פיתה עם חמאת בוטנים, ריבה או מה שאתה אוהב, ג'לים, חטיפי אנרגיה וכו וכו, לפי הטעם ולפי זמן הרכיבה המשוער) סלולרי כסף (לקפה בדרך, אם יש ומתחשק) במזג אוויר הפכפך: וסט נגד רוח ו/או שרוולים. כשקר (בירידות למשל) לובשים, כשמתחמם (בעליות ארוכות) מורידים. זהו. זה הכיף בכביש - לא סוחבים כמעט כלום...

gsprukt

New member
ולגבי כלי עבודה

אני באופן אישי לא לוקח מולטי טול (יש כאלה שכן), אבל... ממליץ לך, לפחות עד שתגיע לעמק השווה מבחינת גובה הכיסא, מיקומו, זווית הכידון וכו', לקחת איתך את הכלים המתאימים. אני זורק בתיק האוכף שני אלנים בודדים שמתאימים לרוב הברגים החיוניים (ברקסים, קוויק רליס וכו). לא תופש מקום ולא שוקל כלום.

gonzoe

New member
לא צריך כ"כ הרבה מים עליך בכביש

ליטר וחצי (שני בקבוקים) עד שניים יספיקו לך, נדיר שתעבור יותר מ-20-30 קילומטר בלי תחנת דלק שתוכל למלא בה מים. זה כמובן לא אומר שצריך לשתות מעט, להפך, אני מניח שבכביש שותים יותר אפילו.

למעלה