רוכב חדש על הכביש...

uriam

New member
רוכב חדש על הכביש...

שלום לכווווולם, מגיע לי מזל טוב, היום רכשתי את האופנוע הראשון שלי (הקטנוע לא נחשב...). GPZ שחור ויפייפה במצב בון בון. כן, ושמעתי בפעם המיליון היום את צרוף המילים "סע לאט!" כמה שאלות בסיסיות ששכחתי לשאול: 1.איזה סוג דלק ממלאים ואיך יודעים מתי למלא (כי אין שעון)? 2.האם יש חברה שמוכנה לבטח ביטוח מקיף וכמה עולה הביטוח? 3.איזה ספר רצוי לקנות כדי ללמוד על האופנוע מבחינה מכנית? חוץ מזה כל טיפ יעזור

KLErc

New member
מזל טוב

1. אוקטן 96. אתה לומד כמה לקילומטר האופנוע עושה. וכמה יש לך עד לרזרברי. בהתחלה תגיע לרזברי ותמלא, עם הזמן תדע לפי הקילמטראז' מתי צריך למלא. 2. יש, יקר. אחרים אולי יפרטו יותר. 3. אין לי ממש מושג. אחרים כבר יענו. שיהיה במזל, וסע בזהירות

TheReverend

New member
תשובות

קודם כל, מזל טוב. שנית, תשובות: 1. 96 - ותאפס את המד ק"מ הקטן כל תדלוק - בערך ב200 ק"מ מתדלקים - תלוי באחוז הנסיעה הבין-עירונית מבין כלל הנסיעות שלך. 2. תמוז\ביטוח ישיר\פול צפון (ואני בטוח שיש עוד) - עלות 12% מערך הכלי(+- אחוז שניים) 3. ספר של היינז (אם אתה רוצה יש לי אחד למכירה - פרטים במסרים). טיפים? הראשון - קורסי אופנוען מאומן א' + ב' של המרכז לרכיבה מתקדמת = חובה. שני: הGPZ נמוך!!! = להיזהר בעליות וירידות של מדרכות וגם מרווח ההטיה שלו דיי מוגבל (אז לא לפחד אם אתה שומע כחחחחחחח באמצע הסיבוב
) שאלות נוספות - פה או במסרים אשמח לעזור.

ofnik

New member
לגבי מקיף-ביטוח ישיר לא מוכנה לבטח

במקיף (ובכלל-לא מומלץ לבטח אצלם אופנוע) דודי בן דוד גם עושה מקיף

tygger

New member
הם כן עושים מקיף, אבל (!!!)

יש לשים לב טוב טוב לפרטים של הפוליסה. הם לא מבטחים כל אחד, והם לא מבטחים כל אופנוע. ובכל מקרה הם מורידים לך 10% מערך החלק כל שנה ואחרי שנה אחת על הכביש הם גם ככה יעדיפו לשים חלק משומש ולא חדש כי הם יכולים. לא עדיף לך לשים 4000 ש"ח בפק"מ או איזה חיסכון אחר שמתחדש כל חודש? אחרי שנה יש שם 8000 ואולי יותר (תלוי כמה הביטוח).

יוסי®

New member
בהנחה שצריכת הדלק של ה-GPZ שלך

היא ממוצעת, אתה יכול לתדלק אפילו אחרי 300 ק"מ לאחר התדלוק האחרון (עוד לפני הכניסה לרזרבי), אם כי עדיף לתדלק בסביבות ה-250 ק"מ. לגבי הדלק - ניתן גם 95 (למיטב ידיעתי) וגם 96. אני אישית ב-GPZ שהיה לי מילאתי 96. לגבי הביטוח - זכור לי שאצל דודי בן דויד ניתן היה לבטח מקיף את האופנוע (אני אישית ביטחתי נגד גניבה וצד ג') - אך עקב בעיות שהיו לי איתו אני נמנע מלהמליץ עליו.

Pumi

New member
מזל טוב על האופנוע, לדעתי הוא מעולה

מבחינת ספר, יש לי את הספר של haynes. ספר טכני שמסביר על האופנוע, דרכי טיפול גם למתחילים וגם למתקדמים. מכיל תמונות, הסברים מפורטים ועוד. אם אתה רוצה את הספר, דבר איתי (הספר לשנתונים 87-99, מתאים גם ל ER (אם עוד מישהו מעוניין). מבחינת ביטוח, אפשר בתמוז, עד עכשיו הכל היה לי טוב איתם, לא יודע בקשר לאחרים.

למעלה