רוכבת עצורה

odedy11

New member
אני אהיה עדין ואומר שאתה מתייפייף....

אם אני בשלילה אז אני מסוכן לציבור ? אם תפסו אותי על מהירות ושללו לי את הרישיון אני מסוכן לציבור ? כל אחד פה כולל אותך אדון צדיק, עובר על החוק לפחות 10 פעמים בכל רכיבה שלו (ואתה יכול להכחיש מפה עד ים המלח, לא אאמין לך) וכמעט על כל עבירה כזו אם היית נתפס היית יכול לקבל שלילה, אז זה אומר שאתה מסוכן לציבור ? אם שללו לך את הרישיון בגלל טמטום וצרות עיין של המערכת ואתה חייב להמשיך לנהוג על מנת לשרוד ולהתפרנס, לקחת החלטה לנהוג בשלילה, עדיין אתה לא רוצח ! ואם מישהו ייפגע בבן משפחה שלי או כל בן אדם אחר ויש לו רישיון בתוקף אז הכל בסדר ? פתאום השמירה על החוק זה ערך עליון וכל מי ששובר חוק דבילי כמו מהירות "מופרזת" או עוד כמה וכמה חוקים דביליים באותו סגנון, נהיה מסוכן לציבור. ואני בכוונה לא מתייחס לאותה רוכבת כי גם אני איני יודע את הפרטים אבל הם בכלל לא מעניינים אותי, כל זמן שלא גרמה נזק אמיתי בלי קשר לאם יש לה רישיון בתוקף או לא, אין מקום להתלהמות הזו כלפיה. בכלל, כל נושא הענישה כאמצעי הרתעה מגוחך, עבריין תמיד ימשיך להתנהג בברוטליות ואדם נורמטיבי לא צריך את ההרתעות המיותרות האילו, הקוד האישי והפנימי שלו מספיקים.

creth11

New member
אתה טומן את הראש בחול או מנסה לשנות

את העובדות ברגע שאדם קיבל שלילת רישיון , וניתפס נוהג בשלילה ,כלל לא חשוב מה הייתה סיבת השלילה, העבירה היא עבירה חמורה של נהיגה בשלילה. ברגע שהגברת לפי הסיפור פירסמה תמונות שלה ברכיבה בזמן שלילה, היא גם משתינה מהמקפצה על ראש המציל וגם מפרסמת את התמונות של מעשה הגבורה. כן נהיגה בשלילה זו עבירה חמורה, להשתין על בימ"ש בפרהסיה ועוד לפרסם את זה, זו התרסה מכוונת על מערכת החוק. המעצר סיבתו העיקרית בגלל הנ"ל, מניעת המשך העבירה כאשר הנאשם הוכיח במעשיו שהוא מסרב לציית למערכת החוק והמישפט. שוב יחס מערכת המישפט נובע מהעבירה של נהיגה בשלילה והפרת עונש מאסר על תנאי בגין אותה עבירה, השאלה מדוע ניפסק העונש הינה משנית אבל במיקרה הנ"ל פועל לרעתה כי גם העבירה של נהיגה ללא רישיון מעידה על זילזול במערכת החוק דבר שמקטין קצת את אמון בימ"ש בהיתחייבות החשודה שלא לחזור על העבירה לפחות את גזר הדין. לא אין קשר לדו"ג ולהגן אוטומתית על כל רוכב דו"ג בגלל סוג הרכב שבו נעשתה העבירה זה לא מעיד טוב על המגן. גם אני על דן"ג עושה יותר עבירות מאשר על מרב"ג אבל עדיין לא מפגין זילזול מוחלט ולא משתין לשופט באוזן ומפרסם את התמונה.

odedy11

New member
אינני משנה את העובדות כי איני יודע אותם

אולי אתה יודע יותר (אתה שוטר ?.....) בכל מקרה אתה וכנראה רוב העולם משום מה חושב שנהיגה בשלילה זו עבירה חמורה, עובדתית על פי התייחסות המערכת זו באמת עבירה חמורה, אבל עניינית יכול גם אדם בשלילה להמשיך לנהוג למופת (וגם ינהג הרבה יותר בזהירות מחשש שייתפס)ולהיות הרבה פחות מסוכן על הכביש מלמשל סבא בן 80 עם רישיון בתוקף אבל צפוי כל רגע או לחטוף התקף לב או לנסוע נגד כיוון התנועה כי מה לעשות, הוא לא כל כך היה מרוכז בגילו המופלג והראייה גם לא משהו והתבלבל בנתיב (ראינו לא מזמן בטמבלוויזיה). חוץ מזה אני מקווה שהמשטרה והשופטים וכל המערכת "המכובדת" הזו לא רודפת אנשים על סמך רגשנות מיותרת (משתינים עלינו, מזלזלים בנו, צוחקים לנו בפנים וכו'....) אלא על סמך עבירות שנעשו או נעשות בפועל. לא ידעתי שיש עונש על זלזול במערכת כי אם כן, אני ראוי לעונש כבד ביותר.....

creth11

New member
אתה או לא מבין או טומן את הראש בחול עמוק

נהיגה בשלילה היא עברה חמורה בכל קנה מידה ובכל העולם היא חמורה מכל העבירות שמניתה מהסיבה הפשוטה שמרבית עבירות הנהיגה כולל אלה הגורמות מוות הינם עקב טעות אנוש, נהיגה בשלילה היא עבירה בכוונת תחילה בדויק כמוהפקרת ניפגע בתאונת פגע וברח. אם אינך מבין את ההבדל בין עבירה בשגגה לבין כוונת תחילה, יש לךבעיה תרבותית או עודף חול מעל הראש. ואם אינך מבין שבימ"ש מתייחס לעבירה בשגגה אחרת מעבירה שהיא גם בכוונת תחילה וגם הפרת צו מפורש של בימ"ש, יש לך כנ"ל בעיה תרבותית או עודף חול מעל הראש.

odedy11

New member
אז כשאתה עובר על המהירות המותרת בעת

רכיבה (אתה רוכב בכלל ?) ונניח אתה רוכב במהירות של 55 קמ"ש במקום 50 קמ"ש ועשית זאת במודע ואפילו הסתכלת בספידומטר תוך כדי ואין ספק שאתה יודע שעברת את המהירות המותרת באותו איזור, אז אתה גם בסטטוס עבירה בכוונת תחילה ובאותה רמת עבירה של הפקרת ניפגע ? מאיפה אתה מביא את השטויות האילו ??? מה שאני מבין טוב מאוד הוא שרשויות האכיפה מגדירות לאזרחים מה חמור ומה לא בלי שום קשר לחומרה האמתית אלא מה שנראה להם ולעיתים גם הם מתעשתים ומשנים חוקים, ראייה לכך ששום דבר לא קדוש או ברור מאליו כפי שביוהרה משהו אתה מתנשא עליי פה. חוץ מזה, זה שמשהו מקובל בכל העולם לא עושה אותו מוצדק, ולראייה כל העולם רואה האח הגדול

creth11

New member
אתה מתעקש לא להבין את ההבדל בין

להשתין בתוך הבריכה לבין לעמוד על המקפצה לקרא למציל להשתין לא על הראש לצלם ולהפיץ את תמונת הגבורה. לעבור את המהירות בעיקר בחריגות קטנות נחשב עבירה בשוגג, לכן גם העונש על העבירה הזו מדורג, גם לעבר באדום נחשב עבירה בשוגג. לעמוד מול שופט ולקבל פסילה ומאסר על תנאי ואחרי כן לעלות על כלי רכב ולינהוג נחשב לעבירה בכוונת תחילה. הבנת ? טוב, לא הבנת? הרמתי ידיים לנסות להסביר לך. לשאלתך אם אני רוכב? למרות שזה אינו רלוונטי לדיון בקיום החוק, אני רוכב ובעל KLE שנת 96 מטפל בו לבד כבר יותר מ 60000 ק"מ לא ניתקע מעולם, אם תרצה סיוע בטיפולים לכלי הנ"ל? במסרים.

מיצו

New member
../images/Emo45.gif וזה גם ההבדל בין אחד שנוסע/רוכב ב-

20-30 קמ"ש מעל למותר בדרך מהירה, לבין אחד שמכפיל או משלש את המהירות החוקית - מבחינת הדרך שבה החוק מסתכל על כך. לא תעמוד לזכותו היכולת לומר "אבל לא שמתי לב לספידומטר בבקשה סלחו לי". זה גם מה שמבדיל בין אחד ש"רק במקרה נפל לו המנעול על המספר" לבין אחד (כמו זה שעלה פה בשאלה, מהמקפצה האולימפית, לפני מספר ימים) שמתקין מתקן חשמלי שמקפל את המספר שלו ו/או גורם לו למיסוך כזה או אחר.

AVNER XR

New member
ההודעה שלך מאד דמגוגית,סליחה אנשים נורמטיבים

שאני מכיר מקבלים שלילה יושבים בבית ו/או נוסעים במונית עד לסיום השלילה,אנשים בלתי נורמטיבים -עבריינים מצפצפים על המערכת ואין אונותה ברוב המקרים,אבל לפחות לא באים לבכות לאחר מעשה. חביבי המשפט לגביהם נכון שבעתיים "הפשע משתלם למי שיודע לשלם" הבעיה עם אנשים כאלו שלא יודעים לשלם ובאים להתבכיין. בקשר לשאר הפלצף שלך עוד מעט יגיע אומניחפור ויתחיל לקדוח. ,

אהוד א1

New member
ואם לא מדובר באדם נורמטיבי?

החוקים הרי תקפים רק עבורם. עבור הלא נורמטיבים צריך פתרון אחרון. אדם נוהג על משאית ללא רשיון למשאית. נתפס, נקס וממשיך לנהוג עליה. נתפס שוב - מה לדעתך יש לעשות איתו כעת? הרי ברור שהוא שם זין על החוק. הוא מסוכן לציבור? צריך לעצור אותו? לתת לו להמשיך לנהוג על המשאית עד שיהרוג מישהו ואז למצות עמו את הדין? אני מתייפייף כבר שנים. לא סתם אני כזה יפיוף.אבל אני עקבי ומאמין שמי שלא יכול לעמוד בחום לא צריך להכנס למטבח. כשאתפס על עברה (נדיר, מאוד נדיר) אשלם ואשתוק.

odedy11

New member
הבן אדם נתפס נוהג במשאית

כנראה שהוא יודע לנהוג במשאית ואם יש לו רישיון או אין לו רישיון לא רלוונטי למידת המסוכנות שלו על הכביש בפועל. אתה חושב שאם הוא ימשיך לנהוג הוא בסופו של דבר יהרוג מישהו ? או שכן או שלא, בדיוק כמו כל נהג אחר על הכביש, 99% מהתאונות עם נפגעים נעשו ע"י נהגים בעלי רישיון בתוקף, אז מה ? רוב אילו שנוהגים על הכביש אין להם מושג ירוק בנהיגה נכונה ובכל זאת קיבלו רישיון. מה לעשות איתו ? אין מה לעשות חוץ מלקנוס אותו שוב ושוב ובכך לפחות להעשיר את קופת המדינה (וזו המטרה העיקרית של החוקים ואכיפתם) ולקוות שלא יהרוג אף אחד (כמו שיש לקוות לגבי כל הנהגים, תקווה שמתבדית כמעט מדי יום), אבל בטח שלא לעצור \ לאסור אותו.

gray

New member
הוא נתפס נוהג במשאית בלי רישיון

אחרי שידע טוב מאוד שאין לו רישיון בגלל שהוא לא שומר על החוק, כלומר מדובר במישהו שאי שמירה על החוק היא דרך חיים בשבילו, האם זה הופך אותו למסוכן?

odedy11

New member
לא בהכרח, אי שמירה על החוק היא אי שמירה

על החוק.....זה לא הופך אותך למסוכן, זה רק מעמיד אותך בסכנה מול הרשויות. האנשים הכי מסוכנים עושים זאת במסגרת החוק ויותר גרוע, קובעים עבורינו את החוקים.... אתה שומר על כל החוקים ?

Elia4

New member
אבל זה לא העניין

מסוכן לא מסוכן, מותר או אסור - פתאום נזכרו השוטרים שיש חוק? הבחורה נתפסה ונענשה. אבל לא, לשוטרים שלנו זה לא מספיק - הם חיכו לה במטרה לתפוס אותה ולעשות לה דווקא. הם רצו אותה בפנים והיא נפלה להם ליד. מול בחורה צעירה שהיא לגמרי לבד בעולם הזה שאין לה שום יכולת כלכלית לעמוד מולם משפטית, הם נזכרו להיות שומרי חוק? פתאום כ"כ אכפת לשוטרים לבצע את לשון החוק ככתובו (אני בספק כמה מהם בכלל מכירים את החוקים לפרטיהם)? לזה כן יש כוח אדם וזמן פנוי? וזה מה שמעצבן (אותי לפחות). מחר יכול שוטר להחליט שאני לא באה לו טוב ולעשות לי אותו דבר - והכל חוקי כמובן. כמה נוח לסתום את האף ולהתעלם מהסירחון.

gray

New member
אם אתה משתין סדרתי על החוק, מהמקפצה.

אל תתלונן אם המשטרה יושבת לך על התחת.

omkgu

New member
אני לא מכיר את הסיפור

לא מכיר את הבחורה ולא ידועה לי אף עובדה בנושא. רק הערה אחת לי: מעצר עד תום ההליכים הוא אינו החלטה של המשטרה, אלא של בית משפט, זרוע שאינה כפופה או קשורה למשטרה. איני יודע מה הנסיבות, אבל אני חושב, רק חושב, שהשופט ראה מספיק חומר והחליט להיעתר לבקשת הפרקליטות בנושא מעצר עד תום ההליכים. מהמעט שאני יודע, מעצר עד תום ההליכים ניתן בדרך כלל בגין סיכון ("מסוכנות"), או חשש לבריחה של הנאשם. עמרי

Elia4

New member
אז מה שאתה בעצם אומר

זה שבגלל שסימנו אותה, אן לה סיכוי מולם. אין הרבה מה לברר.

למעלה