רוכבת חדשה

liat1953

New member
רוכבת חדשה../images/Emo61.gif

יותר נכון מחודשת...לאחר שנים רבות של הפסקה חוזרת לרכוב. יש לי מספר שאלות. האם ישנו חוק המחייב קסדה ברכיבה? האם יש איבזור שהוא חובה על האופניים כמו פנס,פעמון וכד'? בעבר היו באזור מגורי מקומות המיועדים לרוכבי אופניים עם הירידה בכמות הרוכבים נעלמו המסלולים הללו...יש מקומות שמיועדים אך ורק לרכיבה?

natibergman

New member
ליאת שלום

1. אין בישראל חוק לגבי רכיבה עם קסדה. עם זאת, כיוון שתאונות קורות (דווקא שהכי לא צפוי ואפילו במהירות קרובה לאפס) אז תמיד כדאי לחבוש קסדה טובה מאושרת ע"י אחד התקנים. הקסדות היום קלות ומאווררות. 2. על אופני כביש מקצועיים יש מינימום של "צעצועים" כגון אלה שהזכרת פנס ופעמון. אם את לא מתכוננת לרכוב בלילה למה פנס? במקרה שנקלעת לחושך נהוג לשים תפס עם נצנץ חזק. פעמון הרי נועד להזהיר אנשים ורוב האנשים פה לא רוכבים בעיר אלא בכבישים נטולי הולכי רגל. לעומת זאת הצעצועים המקובלים הם מחשב רכיבה (הכולל מהירות רגעית, ממוצעת, סה"כ קילומטראז' וכו') ומדי לב. חלקם משולבים ואלחוטיים. 3. אין מסלולי רכיבה יעודיים אם כי יש אזורים מועדפים. במרכז יש את המשולש ובאזור הצפון אזור עין השופט היותר שקט (אם כי לא תמיד פחות מסוכן) וגם חלק מהכרמל. בסופי שבוע את יכולה להתחבר לקבוצות שונות כל אחת עם מטרות אחרות מכיף והנאה ועד רכיבה תחרותית בקצב מהיר. 4. לביגוד (חוץ מהאופניים) יש משמעות גדולה מבחינת הנאת הרכיבה. בהצלחה ותיהני.

אני דווקא בעד פעמון

אני לא זוכר אצל מי ראיתי את זה, אבל יש מישהו שרוכב על האופניים של אקסל מרקס מימיו בלוטו-דומו, האופניים הגיעו עם פעמון איכותי (לא הפעמונים שיש באופני ילדים). אם אני אמצא פעמון מהסוג הזה, אני ארכיב אותו בשימחה על האופניים. פעמון מצויין לרכיבה בראש ציפור, לרכיבה עירונית, וגם בשבתות באזורים העמוסים ברוכבים (אזור נחשון), לא יזיק פעמון. באופן אישי אני מאמין שאני אצליח להסתדר עם הגרמים הנוספים של הפעמון.

החובה היחידה היא להנות

אין חובות אחרות. קסדה לא חובה, אורות לא חובה, הכל בגדר המלצות. את מדברת על רכיבת כביש או שטח?

liat1953

New member
אכן הנאה זו מטרת הרכיבה שלי

למרות שכבר הצלחתי להרגיש את הכביש בברכי. רוכבת על הכביש ליד הבית...בצעירותי גמעתי מרחקים כשילדיי עוד היו צעירים,אחד מקדימה ואחד מאחור...ולימים כל אחד על אופניו לצידי...עד שפרחו, כל אחד לדרכו.

yehodap

New member
דרך אגב-השיר יפה מאוד בחתימה

יש המשך לסוף כזה ?

זהרון

New member
זכות חנינה של אי הבנה

אתה מכיר את השיר, נכון? אתה שואל על ההמשך מסיבה אחרת לגמרי שאנחנו לא מבינים, נכון? כאילו, אתה יודע מאיפה לקוחות השורות המופלאות הללו, אתה יודע בוודאות, אבל אתה שואל שאלה לא ברורה שממש לא קשורה לאי הכרת השיר, נכון? אני מקווה שאתה לא נמנה על אילו, אבל אני בטוח שיש כאן בינינו כאלו אשר יודעים לצטט משקל מדוייק של כל סטם וכל קראנק ולדעת זוויות פידול אידיאליות ולהתאים את חבק מוט האוכף למומנט הפיתול המקסימלי של שילדת הקוקוס-סקאנדיום-קרבון-בוץ-תעופתי-תות-בננה אבל לא בכירים את הבסיס התרבותי והרוחני ממנו צמחנו. התגובה הזו שלי מוקדשת לכל מי שמקיף את הכנרת וחושב רק על העליה למבוא חמה או על התנועה בכביש מבלי להרהר ולו כזית בהסטוריה וביצירה אשר להן שמשה ימת הגליל רקע הולם כל כך. לכל אלו שלא יודעים וכל אלו שלא שואלים ובמיוחד לכל אלו שלא מתביישים בזה שאינם מכירים את השיר המדהים הזה... כששמוליק קראוס היה שיכור, אבל מתפקד וג'וזי היתה מלאכית, אבל חבולה, ואריק היה... נו, אריק, חברה לה אסופת הכשרונות (הטרגית בחלקה) החד פעמית הזו לכתוב את שירי המופת של החלונות הגבוהים. שמוליק קראוס הוא אחד היוצרים המוכשרים ביותר שהיו לנו אי פעם. ככל שהיה גדול יותר, כך גם היה סוער ופוגעני יותר. שילוב הקולות של אריק וג'וזי לא שוחזר עד היום ולא ישוחזר גם אם ימשיכו את נסיונות הכוכב הנולד עד מהדורת המיליניום הבא. שיר מדהים. זמר נוגה. נכתב על ידי רחל, לאהובה מיכאל ברנשטיין, אותו הכירה בצרפת, טרם שנפרדו דרכיהם והוא חזר לרוסיה והיא שבה אלינו לכתוב על שפת ים כנרת. השיר הזה לא רק מתחיל נפלא ומסתיים בסוג של אובדן וטרגדיה ולא רק שהולחן באופן מדהים, הוא גם מתחיל לקנות לעצמו, בדם, מיתולוגיה פרטית. זהרה לביטוב, הטייסת הראשונה של חיל האוויר כתבה את שורת הפתיחה משיר זה לאהובה מעין חרוד - שמוליק. לאחר מכן, שמוליק נהרג בתאונת אימונים ביומו האחרון בשירות, לאחר שהשתחרר ונעתר לבקשה להעביר הדרכת רימונים. כל זאת כשהם בדרכם להתחיל חיים חדשים של אהבה ולימודים בארצות הברית. זהרה נהרגה בטיסה כשאהבתה וגעגועיה לא דעכו לרגע אחד עד יום מותה. טוב. שימוש אחד בשיר שכזה לא הופך טרגיה למיתולוגיה. רונה רמון, אשתו של האסטרונאוט הראשון שלנו, אילן רמון, הקדישה לו את השיר הזה והוא שודר במערכת הקשר בין יוסטון למעבורת החלל. גם כאן מדהים איך תחושות הגעגועים והאהבה בבית הראשון מתגלמות לאובדן ולפספוס האינוספי של הסיפא של השיר. ועכשיו... כל מי שמעדיף לשיר "או אה תגיד לי ג'גה ג'גה" של רוני, שיפרוש כמה דקות לספריה ציבורית המכבדת את עצמה ויתייחד מעט עם האוצר הבלום של הספרות והשירה העברית, לפני שכל הזהב הזה נעלם לנצח תחת העקבים הגבוהים של שרית חדד ו/או הדיימונדז. עצוב. עצוב.

yehodap

New member
אני מודה ומתוודה-אני כסיל ועם הארץ

ואתה זהרון ניחנת בכישורים יוצאי דופן אני מודה ומתוודה:"לא מכיר את השיר ". מה אני אעשה - לא מכיר !!! אבל עכשיו שראיתי את הקישור אצלך הבנתי והישכלתי מעט יותר תודה רבה זהרון על ההסבר בכל מקרה . שבת שלום

זהרון

New member
אתה ממשיך ומעציב אותי

לא ניחנתי באף כישור יוצא דופן. נהפוך הוא, רבים הדברים אותם אני לא יודע ואין בידי מספיק זמן כדי ללמוד. אני מודע לעובדה שאיני יודע מה שאיני יודע ושגוף ידע זה הוא עצום ואין סיכוי למצותו, אבל אני מנסה. מדי פעם. ואני אומר תודה לבתי הספר בהם התחנכתי, שם, בתקופה אחרת, עוד כנראה היו מורים שאכפת היה להם. רק חבל שרבים מאלו שיודעים הרבה יותר בוחרים לא לשתף ורבים מאלו שלא יודעים ממשיכים לבחור לא לדעת. ככה לא נגיע רחוק.

avihersh

New member
אל תתנשאי בבקשה

...אין סיבה שרוכבי אופניים יהיו שונים מחתך אופיני של האוכלוסיה, בכל הקשור להעדפותיהם התרבותיות. יש שאוהבים את רחל, וזלדה, אחרים את ג'ניס אייאן וקרול קינג וחלק אחר, בריטני ושרית חדד. הכול בסדר. אפשר לאהוב את רחל וגם את שרית חדד. לדעתי, אהבת הרכיבה לא גורעת או מוסיפה "תרבותיות". מה שנתפס, בעינייך, כנורמטיבי הוא בעיני אחר שריד (לא נעים) משיעורי ספרות. מקווה שעוד מלמדים את זה.... רק צרות כאלה.

זהרון

New member
אוי ואבוי להלך החשיבה הזה

כי בגלל הסובלנות שלנו להעדפות התרבותיות... ילדים מגיעים לבתי הספר עם סכינים ומקלות. בגלל שאנחנו טומנים את הראש שלנו בחול ובקיר, הילדים שלנו (לא שלי, כי עזריאל טרם עשה לי אחד) חשופים להטרדה ואלימות בצורה חסרת תקדים. סמים, אלימות, כתיבה נוראית ומלאת שגיאות, אוטיזם חברתי ואגואיזם שלא היה... כל אלו מתרגשים עלינו ואנחנו שותקים. בגלל שלא ממש אכפת לנו, אחוז המשתמטים משירות צבאי הולך וגדל. בגלל שאנחנו מסרבים לראות את התמונה הגדולה ורוצים לעשות אך ורק לביתנו, ככה אנחנו גם נראים. אני לא פוסל את שרית חדד. אני כן פוסל רק את שרית חדד. להתעלם מההסטוריה שלך ולא לדעת מהיכן אתה מגיע, אלו מהדברים שימנעו ממך להגיע אל המקום שבו אתה רוצה. לנתק את עצמך מהיסודות התרבותיים שלך, זה להצמיח עץ בלי שורשים. אף אומה לא שרדה כשניסתה להתנתק ממי שהיא ולהתחיל מחדש. אפשר לשאול את דקארט מה הוא אומר על יסודות הידע והתרבות. הוא די יסכים עם מה שכתוב פה. אבל זה בסדר. לא צריך להכיר את המקורות שלנו. למה להתאמץ. בוא ניתן לזמן עוד שנה, שנתיים, עשור או שניים. אתה רוצה לנסות לברר בעוד חמש עשרה שנים מה היה ליל הבדולח אצל ילדים שאך נולדו? אולי שיוכלו למנות, לא הרבה, לא יותר משניים שלושה מחנות השמדה ברחבי אירופה? וההסטוריה של עם אינה רק השמדה וכליה, היא גם אומנות ואמנות וכל שכיות החמדה הרוחניות. בתור העם שנתן לעולם את התנ"ך, אנחנו די בועטים במורשת שלנו.

avihersh

New member
יסודות זה דבר חשוב.

אני רק נגד עריצות תרבותית. מה שכתבתי ? "..אפשר לאהוב את שרית חדד ורחל.." - בא נתפשר על אפשר להכיר את רחל ולאהוב את שרית חדד. דבר נוסף - הסיבות לאלימות ילדים ונוער עמוקות יותר מאחר רחל ושרית חדד. הייתי מחפש אותן קודם אצך המורים ואצלנן ההורים

זהרון

New member
מסכים, מסכים ומסכים.

וכשאני קורא את מה שכתבתי, עדיין לא ברור לי ההליכה הרחוקה לעריצות תרבותית. אולי שילוב של כמה דברים גרם למילים שלי להקרא יותר כעוסות. אבל אני מסכים עם כל מילה שכתבת פה. שכל אחד יאהב את מה שהוא רוצה. נשבע לך שלמרות שאני זקוק לנקודות כאוויר לנשימה ואין לי קיום מלבד הוכחת האני החושב שלי כפילוסוף בגרוש, אני מאוד בעד טעם אישי. אני יותר ממסכים בנוגע לחיפוש הסיבות אצל ההורים והמורים. ואני גם מחבר את המורים לרחל. כי אפשר ללמד את רחל ואפשר גם להחליק אותה או לוותר עליה לגמרי. אבל מה זה משנה? לא חשוב יותר שאנחנו מצאנו נתיב הסכמה?

../images/Emo31.gifאוי זהרון! דרך ארץ קדמה לתורה!

הטלת על כתפי הבחור את שרית חדד (כשהיא לא בדיאטה...) הסכינים והקניונים יחד עם ליל הבדולח(9-10 בנובמבר 38') ודקארט המעופף ובעל הזמן הפנוי ביחד-קצצת את הכל לקציצות והגשת תלונה אולטרא-ציונית נוסח "השגריר". ועל מה ולמה? כי הבחור לא הכיר את השיר! לא הפורום המתאים, לא יפה להלבין כך פני חבר בפורום. אגב רב-תרבותיות: מכיר את ויקטור (יונג) פרץ?

aabramovich

New member
למרות שאתה צודק

אני חושש שהתבלין של ציניות והומור מעט נעלם מן השירשור. למרות שניתן לקרוא את זהרון כמטיף בשער, אפשר לקרוא, מי להשכיל ומי להנהן, אף יחד עם זאת להבין כי הוא לא מתכוון באמת להאשים את יודה יודה הזה שלימור לבנת היתה שרת החינוך עד לבחילות האחרונות. לפני אחרון - אני מכיר את ויקטור מהסנדויצ'ים ליד בה"ד חייל הים. מי שלא אכל לא ידע מה הוא מפסיד "שמן זית זעתר???" ולסיכום ne me quitte pas. ונסיון עילג בצרפתית - ne soums quitte pas. הטה כתף ועם טיפת מזל הספרדי יקח. איזה? אני שומר לעצמי.
עזריאל

זהרון

New member
דרך ארץ תקועה בוועדת התכנון של מע"ץ

ודקארט לא היה מעופף כידידו לוחך העדשות שפינוזה. הבה ואסביר לך (אחד שידוע כמעופף עליות קליל ומהיר בפני עצמו) על מה יצא קצפי. אתה וודאי יודע היטב מה רע ומר מצבו של החינוך בארץ. מצב מזעזע כל כך עד שנאלצו להקים וועדה שתכריח נערים לשנן מושגי יסוד בציונות מקומית ולהבחן על כך. עבור רבים מתושבי ארצנו הסבורים שהרצליה קרויה על שמו של הרצל אביטן ושספר מיועד ליישר שולחנות מתנדנדים ושהמילה הכתובה והמדוברת נוצרה על מנת שנעשה בה מעשי סדום בסגנון אוז... עבור כל אלו אני קוצף ושוצף. אני גם לא חושב שתמצא אותי ציוני כזה גדול. אולי ארץ ישראלי גאה ואוהב, אך ציוני ממש לא. אבל כאחד שחלק נאה מהמורשת שלו (ובסגנון הימים הבאים עלינו לטובה רבה כל כך) עלה בלהבות שהאירו את שמי הרייך של אלף השנים וככזה שבפעם האחרונה שהקריא לילדת חמד את "יותם הקסם" - נדהם למול ההנאה וההפתעה שלמשמע המלים... לי זה מפריע. אני מתנצל אם הציניות שלי לא הובנה כראוי (תודה עזריאל), אבל עם כל הציניות ועם כל הכבוד... אתה קם בבוקר ומגלה שסבתא בישלה דייסה של סובלנות. נתנה לזה שלא ידע לאיית, נתנה לזה שלא ידע לצוטט, נתנה לזה שלא ידע לזכור וכשמגיע תורך, אתה מגלה שכל הבסיס האנושי לקיום שלך, של משפחתך, אהוביך וכל היקר לך... התמסמס. ואולי אני בכלל מקנא בחסרי המוסר, נטולי המורא. אלו שאף משקל תרבותי או אישי לא קושר אותם אחור והם יכולים לבוז לכל הנראה להם ולהמשיך הלאה. בכל מקרה, קצפי יצא כנגד התופעה. ואם מישהו נפגע באופן אישי מדברי, הוא מתבקש להבין, או יותר טוב, לקחת ספר ולהשכיל. זה עוד לא פגע באף אחד. ולמען ימי החג הקרבים ובאים, אני אדחוף פה עוד איזו התנצלות קטנה. אבל רק קטנה. ואגב פני חבר בפורום. כמו שאתה מכיר את חברי הפורום, איכשהו נוצרה פה חבורה סופר איכותית של אנשים מעל ומעבר לממוצע האנושי בסביבתנו. ההפתעה שלי כפולה ומכופלת מכיוון שבאמת לא ציפיתי לחוסר ידיעה שכזה בקרבנו. ואולי אני פשוט חי לי בעולם משלי שבינו לבין המציאות אין שום קשר. כנראה זו הבעיה שלי. מבטיח לחזור אחרי החגים לא שפוי כדרכי ונטול כל עול.

זהרון

New member
זה מצא אותי בדיוק בנקודה

נו, ההיא שם, עם הכאב. זאת שמציקה כבר דורות. להתנצל שוב? רק בגללך. שתדע. הריני מתנצל. (כל עוד שנינו מסכימים עם התוכן)

למעלה