רוי אורביסון זצ"ל

LEATHER REBEL

New member
רוי אורביסון זצ"ל

היום בשנת 1988 מת הזמר האמריקאי רוי אורביסון... מהתקף לב. זה היה בדיוק כשיצא לו אלבום חדש. הוא התחיל בסוף שנות ה 50 בתור... חקיין אלביס. מבחינה קולית כמובן... המראה כמובן שונה. הקריירה שלו ידעה עליות ומורדות... כולל כמה תקליטים שלא היו מי יודע מה. בהזדמנות פז זו הציע לי ארגמון לכתוב כמה שורות ולתת כמה קישורים לשירים. אם כן, בקישורים למטה: ONLY THE LONELY משנת 1960 - בהופעה בטלויזיה בהולנד. OH PRETTY WOMAN משנת 1962, ה-להיט שהכי מזוהה איתו עד היום. YOU GOT IT משנת 1988... השיר שהחזיר אותו לתודעה אחרי כמה שנים של נתק... כאמור, כאן הוא מופיע זמן קצר לפני מותו. זה לא הכל, כמובן, רק טעימה.

יוליקה

Member
מנהל
OH PRETTY WOMAN

השיר המלווה את הסרט "אישה יפה". אהבתי את שיריו. בסוף שנות ה-80 הייתי בלונדון. העלו שם מופע שניקרא: four sreps to heven המופע כלל את רב שיריו של רוי אורביסון ושל עוד 3 זמרים בני דורו כל הקהל ליווה את המופע במחיאות כפיים סוערות וחלקם אפילו עמד ורקד. יהי זכרו ברוך!

יוליקה

Member
מנהל
טעיתי בתאריך זה היה בסוף ה-90

וזה מה שמצאתי על המופע בגוגל

LEATHER REBEL

New member
ועוד כמה שירים...

ככה בשביל הכיף... בקישורים למטה למטה. OOBY DOOBY - שיר מוקדם מהתקופה בה הסתפק בלהיות חקיין קולי של אלביס. NOT ALONE ANYMORE - משנת 1988, הוקלט במסגרת הרכב הכוכבים "TRAVELING WILBURYS". החברים הנוספים היו ג'ורג' האריסון, בוב דילן, ג'ף לין וטום פטי. I DROVE ALL NIGHT - מהחומרים האחרונים שהקליט, יצא לאור לאחר מותו, בשנת 1993. נכון, גם הזמרת סינדי לאופר הקליטה את השיר.

LEATHER REBEL

New member
א-פרופו טעימות...

כמה סופגניות הרבצתם? אני הרבה יותר צעיר... אבל קלוריות ריקות זה לא בשבילי, והצלחתי לוותר. לגמרי!

יוליקה

Member
מנהל
האם ראית את המופע בלונדון?

האם זה היה בתקופה שחיית בלונדון? בענין סופגניות - יש לי שחרור - אני סוכרתית!!

LEATHER REBEL

New member
לא התגוררתי בלונדון

על המופע שמעתי אבל לא הגעתי אליו. בפריפריות הצפוניות של אנגליה מתרחשת פעילות לא פחות תוססת, ואני, בין השאר, גם הנחיתי מופעים של להקות רוק מקומיות.

זמר מעולה! רוי אורביסון...

רוי אורביסון לא היה חקיין של אלביס המלך אלא פיתח את סגנונו האישי והייחודי. אלביס עצמו אמר שהוא אוהב ומעריך מאד את רוי אורביסון ואף העניק לרוי מתנה: חגורה מוזהבת שקיבל אישית כהוקרה! אלביס אהב את: Candy Man שיר של רוי בסגנון הכושי והשיר הענק ביותר שלו: Pretty Woman אשה יפה לא כפי שנכתב למעלה מ- 1962 אלא מ- 1964 ! זה היה ונשאר ללהיטו המצליח ביותר! עוד להיטי ענק שלו: רק הבודדים Only the lonely מ- 1960 מלאך כחול Blue angel גם הוא מ- 1960 Its over - מ- 1963 ! ליאור

למעלה