רוטב

רוטב

שלום לכולם
האם למישהו יש רעיון לרוטב טבעוני ובלי יותר שמן/מלח שיכול להתאים לירקות מאודים?
בזמן האחרון אני אוכל לא מעט ירקות מאודים ומחפש רעיונות מקוריים לגוון את זה
תודה!
א

purplegiraff

New member
רוטב "יוגורט"

להכין גבינה לבנה מחל"ס אתה יודע?

אז מוסיפים לה אחרי הסינון מיץ מלימון שלם, פטרוזיליה יבשה, כוסברה יבשה טחונה (שני אלה בשביל הטעם והברזל)
שיני שום לפי הטעם- וטוחנים אותה עם כל זה- מלח ושמן זית אתה יכול להוסיף לפי מה שמתאים לך.

אם אתה צריך מתכון לגבינת חל"ס עצמה- רק תגיד

purplegiraff

New member
אוקיי, המתכון לא שלי כמובן

אני די בטוחה שלקחתי אותו מהבלוג של החיפושית לפני איזה שנה,
רק ההמשך שכבר כתבתי מעלה הוא שלי

גבינת חל"ס:
להרתיח 1 ליטר חל"ס אלפרו אדום או הרדוף ללא סוכר ומלח יחד עם 5 כפות חומץ (אני שמה חומץ תפוחים)
לבשל עד שיש הפרדות של מוצקים ונוזלים (איזה 10-15 דקות).
לסנן את המוצקים מהנוזלים דרך חיתול טטרה על מסננת,
לנקז היטב את הנוזלים- שישאר די יבש.

וזהו- עכשיו זה שלב הבלנדר והתיבול שכבר כתבתי למעלה- הפעם עם הכמויות המתאימות:

להכניס את המוצקים לבלנדר עם מיץ מלימון אחד, שתי שיני שום, 4 כפות כוסברה טחונה יבשה
5 כפות פטרוזיליה יבשה, אפשר גם איזה כף טימין,
אני מוסיפה גם מלח ושמן זית אך זה לא חובה.

לטחון הכל ולהנות.

purplegiraff

New member
לגמרי אפשר!

במקרה הזה המלצתי לנקז היטב את הנוזלים בגלל הוספת הלימון אח"כ,
המרקם המתקבל הוא די יוגורטי.
אתה אפילו יכול להכין גרסת "לאבנה" עם יותר לימון ושמן זית וזעתר.

איך בדיוק את מכינה את הלאבנה?

זה יוצא דומה למקור? מתאים לניגוב בפיתה?
איזה כמות של לאבנה יוצאת מליטר חלב?

purplegiraff

New member
בדיוק כמו שכתבתי כאן לאדריאן מוטו

רק להוסיף יותר לימון- 2-3 לימונים, שמן זית וזעתר.
ניסיתי כמה פעמים לעשות את הגיבון עצמו עם מיץ לימון אך צריך ממש המון בשביל לקבל הפרדה טובה וגם אז- היא לא מלאה...
אז אני מגבנת עם חומץ בדיוק כמו שכתבתי למעלה ומנקזת היטב את הנוזלים בסינון ואז בשלב התיבול מוסיפה
2-3 לימונים סחוטים.
השום, אגב, למרות שאינו קיים בלבאנה טבחונית בד"כ הוא חשוב בעיני כי זה נותן לה טעם יותר עשיר ומעלים את טעם הלוואי של הסויה.
וכן, יוצאת ממש לאבנה לניגוב, אנחנו אפילו קונים פאטירים מהבדואים ומגלגלים פיתה עם לאבנה לילדים.

ladybug6

New member
זה נכון שחומץ מגבן יותר טוב אבל הוא משאיר

טעם לוואי אח"כ שאני לא מצליחה להפטר ממנו (אני לא מוסיפה כ"כ הרבה טעמים לגבינה כמוך, רק קצת מלח.. אוהבת את זה בטעם עדין). אז אני מגבנת עם לימון. ה"סוד" זה להוסיף עוד קצת לימון אחרי הרתיחה, פעם או פעמיים, ואז הגיבון מושלם. לא צריך בהכרח יותר. אני אפילו משתמשת בלימון משומר..

purplegiraff

New member
זה ממש מוזר, אני די בטוחה שהמתכון עם החומץ

תפוחים הגיע במקור מהבלוג שלך ועכשיו אני לא זוכרת...
אולי זו היתה וגנסקי?

בכל מקרה- אם הובן פה שבלאבנה אני מוסיפה גם את כל התיבול שהמלצתי לאדריאן וגם בנוסף את הזעתר... אז לא...

ללאבנה- רק לימון, זעתר שמן זית ושום.
אבל נכון- זה יותר תיבול ממה שאת כתבת ולכן כנראה כבר לא מרגישים את החומץ.

אגב- עשיתי גם עם עגבניות מיובשות, זיתים, ואגוזי מלך.
מצוינת הגבינה הזו.
אתמול הבאתי גבינה מתובלת כמו שתיארתי פה במתכון הראשוני שנתתי למפגש של אמהות בעניני תזונה ובריאות לילדים,
אחלה יח"צ לטבעונות היא עשתה במיוחד שזו קבוצה של אמהות כאלו נורא מודעות לחומרים משמרים וכל זה ומזועזעות מהטופוטי.

ladybug6

New member
כן, של נעה עם חומץ

שלי עם לימון.
האמת שהמתכון בבלוג קצת מסורבל, אני צריכה לפשט אותו קצת, כי זה באמת יותר פשוט ממה שכתבתי בהתחלה (דברים שגיליתי עם הנסיון..)

אולי באמת לממרחים מתובלים זה לא מפריע. כך או כך, שתי הדרכים עובדות.. אז לא קריטי :)
אגב, אם מעבדים את הגבינה עם כמות פלילית של שמן, ומתבלים בהתאם (עוד לימון וקצת חרדל) - יוצא משהו בין גבינה למיונז, וזה מעולה בתור מטבל לירקות וקרקרים.

אז לפי המתכון שבבלוג שלך

כמויות הלימון הם כמו שכתבת שם? או שבנוסף לכמות הכתובה את מוסיפה עוד אחרי הרתיחה?

ladybug6

New member
אני ממש צריכה לעדכן את הבלוג

אני לא מערבבת יותר את הלימון עם מים רותחים, ולא מחכה שהחלב ירתח - אני מראש מפזרת על החלב בסיר כמה כפות של מיץ לימון (משומר או טרי, זה לא משנה) ומרתיחה ביחד. משהו כמו 4 כפות מיץ ככה בפיזור. נותנת לזה לרתוח, מכבה את האש, ואם זה לא מספיק אז מפזרת עוד כף עד שתיים ונותנת לזה עוד כמה דקות. לפעמים מזיזה קצת את תוכן הסיר עם כף כדי לעזור למוצקים להפרד מהמים. זה לגמרי מספיק.. אני יודעת שכל המוצקים התגבנו ברגע שהנוזל שביניהם נהיה שקוף ולא לבן יותר.

purplegiraff

New member
זה ממש מוזר, אני די בטוחה שהמתכון עם החומץ

תפוחים הגיע במקור מהבלוג שלך ועכשיו אני לא זוכרת...
אולי זו היתה וגנסקי?

בכל מקרה- אם הובן פה שבלאבנה אני מוסיפה גם את כל התיבול שהמלצתי לאדריאן וגם בנוסף את הזעתר... אז לא...

ללאבנה- רק לימון, זעתר שמן זית ושום.
אבל נכון- זה יותר תיבול ממה שאת כתבת ולכן כנראה כבר לא מרגישים את החומץ.

אגב- עשיתי גם עם עגבניות מיובשות, זיתים, ואגוזי מלך.
מצוינת הגבינה הזו.
אתמול הבאתי גבינה מתובלת כמו שתיארתי פה במתכון הראשוני שנתתי למפגש של אמהות בעניני תזונה ובריאות לילדים,
אחלה יח"צ לטבעונות היא עשתה במיוחד שזו קבוצה של אמהות כאלו נורא מודעות לחומרים משמרים וכל זה ומזועזעות מהטופוטי.

purplegiraff

New member
אני אנסה את זה כי אני מעדיפה לימון

עד היום כבר הוספתי איזה 4-5 לימונים ועדיין הגיבון לא היה מושלם...

ladybug6

New member
אז כנראה הסוד זה בפעמיים-שלוש

שזה בעצם מאוד דומה למתכון כמו שהוא מופיע בבלוג, רק שזה לא חייב להיות כזה מדויק ומיסטי (בזמן שהחלב מסתובב, לפזר שליש מהכמות ולכסות ל-10 דקות..
) אלא פשוט לתת לו לרתוח עם איזה 3-4 כפות של מיץ לא מהול, ואחרי שזה רתח לפזר עוד קצת מיץ ולתת לו כמה דקות, להזיז את התערובת עם כף (לא לערבב באגרסיביות, שישארו גושים) ולפזר עוד טיפה.. אחרי פעם פעמיים כאלה זה מתגבן ב-100%, וזה רק נשמע מסורבל, בפועל זה ממש פשוט.

ella100

New member
לא בדיוק רוטב-אבל תוספת שמערבבים או מניחים על

לי היה טעים.

הכוונה לטופו חתוך לקוביות קטנות,מיובש תחילה במחבת ללא שמן,לערבב.
בהמשך מעט שמן,קארי וכורכום,מעט מלח הימליה ( לי נדמה שהוא מלוח ומרוכז יותר ממלח "רגיל"),לערבב ולהספיג טעמים והפאנץ'
שלטעמי עשה את זה מיוחד-על זה שמרי בירה בכמות נדיבה.
הייתי מוסיפה גם פפריקה-אבל כרגע אזלה אצלי.
ליד תמיד איזה סלטון קטן-ובימים אחרונים נהנית "לקטוף" את
עלי חסה סלנובה (שאני לא מפסיקה לשמוח על החסה הזאת שאין הרבה התעסקות איתה וזמינה ברגע).

ella100

New member
המגדלים הם מושב היוגב.אולי אפשר לקנות מהם

וכשזה יקרה,ותוכל להתפאר בחסה משלך-תודיע ותשתף באיך ומה.

gs1234

New member
Salanova Seeds

מוכרים את זה בהרבה אתרים באינטרנט. פשוט תזמין בדואר.

לחיפוש בגוגל תכתוב Salanova Seeds .

למעלה