רוטב בשמל.......

  • פותח הנושא YHS
  • פורסם בתאריך

YHS

New member
רוטב בשמל.......

קודם כל זאת אני, טל של שחר, משתמשת בשם של אחי. כבר שאלתי לפני מספר שבועות ואפילו הכנתי, אבל מה לעשות עם הגיל מתגברת גם הסניליות ... אני מכינה לזניה עם רוטב בשמל, אני יודעת ששלשת מרכיבי הרוטב (למעט תבלינים) הם חמאה, חלב וקמח. אז איך זה הולך? חמאה וקמח מבשלים ומוסיפים חלב או שאולי מבשלים חמאה וחלב ואז מוסיפים את הקמח? תודה למי שעונה , אני ממש צריכה את זה בקרוב. טל
 

fairy_mi

New member
רוטב בשמל

להלן התהליך: ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים יחד למעין רביכה. לאחר מכן מוסיפים את החלב בהדרגה על להבה נמוכה, בוחשים להסמכה ומתבלים לפי רצונך במלח, פלפל שחור טחון טרי, פלפל לבן, אגוז מוסקט, שום כתוש... בהצלחה
 

fairy_mi

New member
בהצלחה!

ואני רואה שחזרת לעצמך
 
נגמרו הלימודים..../images/Emo6.gif

ולא ממש חזרתי לעצמי עדיין
. אני מנסה לחזור לחיים רגילים כמה שיותר מהר וכבר מחפשת לי עבודה, כי אני ממש שונאת להיות מובטלת. ביום ראשון יש לי ראיון עבודה, כגרפיקאית (המקצוע הישן שלי) ולא כקונדיטורית בנתיים. שמתי תמונות בפורום "שלי" ועדיין לא יצא לי להראות גם לכם. טוב בפורום מתכונים גם מבקשים מיד מתכונים וידעתי שאין לי המון זמן אז לא גילתי לכם עדיין
את יכולה לראות את כל התמונות של הפרזנטציה שלי, אם את רוצה, כאן. שוב תודה לך וביי ביי טל
 

אילנהמ.

New member
טל, מזל טוב לסיום הלימודים../images/Emo65.gif|בל

ומקווה שתצליחי ליישם את כל הידע שצברת בבוא היום.
 

אברשה

New member
טל התמונות מדהימות../images/Emo39.gif

ואני בטוחה שהטעם לא פחות עלי והצליחי ואם אפשר את המתכון של המקלות המלוחים רק טוב
 
המקלות המלוחים עשויים מבצק עלים

חותכים למקלות ארוכים, מורחים בביצה ומפזרים: זומזום, קצח, פרג (לא טחון) וזהו. טל
 

פריזB

New member
הוספות ואזהרות

מי ידע שבשמל יכול להיות מסוכן? הרביכה (להלן- רו-roux) - צריך להיזהר לא להשחים אותה אלא להשאיר אותה לבנה, אם היא תשחים - הצבע של הבשמל לא יהיה לבן...וזה בסדר, הכל תלוי באיזה צבע את רוצה שיהיה למנה בסוף. ישנם רטבים רבים שהינם על בסיס של רו על גווניו ולא אוסיף אותם כאן (כי חשבון האינטרנט עולההההה). אבל כן אזהיר: לעולם, אבל לעולם לא להוסיף חלב קר לרו חם. יש נטייה לרו להשפריץ במקרים כאלה (בד"כ על הפרצוף של מי שעומד ומוסיף את החלב-וזה לא כיף) תמיד עדיף להוסיף את החלב כשהוא מחומם לרו שהוא חמים. כמו כן - כך יש הזדמנות לשים 1/4 בצל (שבתוכו 2 מסמרי ציפורן) בתוך החלב כשהוא מתחמם וכך להעניק עוד ניחוח לבשמל הסופי.
 
תודה פריזבי

דווקא יצקתי חלב קר לרוטב
אבל יצא בסדר, כרגע אכלנו את הלזניה. טל
 

oh yes

New member
כדאי מאוד לשפר הבשמל על ידי:

שימוש בקמח מס´ 2 של שטיבל (זה ללחם) ולהוסיף שמנת מתוקה במקום חלק מהחלב. אחחחח...
 
למעלה