רוטברן - ניו זילנד

PooKiPsiT

New member
רוטברן - ניו זילנד

הבנתי שהטרק לא מעגלי ושיש נסיעה מאד ארוכה בין נקודת ההתחלה והסוף.
טרמפים נראה לי יקח יותר מידי זמן, חברות הסעה בטח יהיה נורא יקר (לא?) ואני לא חושבת שאני מספיק סומכת על אנשים בשביל להחליף מפתחות של רכבים...
הבנתי שיש עוד טרק של יומיים שאפשר לעשות שחוזר להתחלה פחות או יותר, אבל זה אומר טיול של 5 ימים רצוף וזה אומר להיסחב עם תיקים גדולים יותר ובכל אופן נראה לי שזה יהיה לנו יותר מידי.

בקיצור - שקלנו לעשות את היומיים הראשונים שלו בסבבה, ואז ביום השלישי במקום ללכת לסוף המסלול פשוט לחזור את הדרך של היומיים הראשונים. להבנתי מדובר במגמת ירידה אז אני מניחה שזה אמור לקחת פחות זמן מאשר הזמן של היומיים הראשונים ביחד (מה גם שכמובן לא יכלול סטיות מהמסלול שקראתי שיש בדרך). האם זה נראה לכם אפשרי?
האם יש דרך אחרת יותר מומלצת? רעיונות יותר טובים?

כמו כן, על איזה גודל של תיק הייתם ממליצים בהנחה שלא נעשה טרקים של יותר מ-3 ימים?

sitvaniyot

New member
לא מכירה את הטרק הזה אבל בנ"ז יש

לשכות תיירות מקומיות התיעצו אתם ותקבלו מידע מדויק. לחילופין תוכלו להתיעץ עם האכסניה שבה תשהו ליד נקודת היציאה לטרק הם גם ידעו על אפשרויות הסעה להתחלה ומהסיום. הניו זילנדים מאורגנים ביותר..

הסעות לטרקים

רבים מהטרקים בניו זילנד אינם מעגליים - למשל הטונגרירו קרוסינג המפורסם. לשם כך, בטרקים הפופולאריים ביותר יש שירותי הסעות. זה מאפשר לחסרי רכב להגיע ולחזור בצורה נוחה לתחילת/סיום הטרק, ולבעלי רכב לפתור את עניין בעיית שני הצדדים. יקר? תלוי. תלוי מה את/ה מחשיב/ה כיקר וגם תלוי בטרק. יש מקומות שמדובר בהסעה קצרה, יש כאלו שהם פחות נגישים והנסיעה ארוכה יותר (או שאפילו צריך במקרים מאוד מיוחדים להוסיף גם נסיעה בכלי שייט) ואז זה יקר יותר. כיום יש גם חברה או שתיים שמתמחות בהזזת הרכב שלך מהחנייה שבתחילת הטרק לסופו, כך שכשאתם מסיימים הרכב שלכם מחכה לכם בסיום (גם זה בתשלום, כמובן).
צר לי לבאס אותך, אבל ניו זילנד לא זולה, והטרקים הפופולאריים ביותר בדרך כלל גם יותר יקרים מבחינת מחיר הלינה בבקתות לאורכם, וזה חלק מהעסק.
לכן, לפני שפוסלים תבדקו מחירים. לפעמים מכיוון שמדובר בכיוון אחד ואם נוסעים מרחק לא גדול, זה גם יכול לעלות כולה 25-40 דולר ניו זילנדי לאדם. לילה אחד בבקתה ברוטברן יעלה לכם יותר (54$ בעונה, לדעתי). בכל מקרה, אין מה לחזור אחורה ברגל על אותם נופים בדיוק, בטח שלא יומיים (שאז שוב תשלמו על הבקתה). תשלמו את התוספת הזו ודי. הכי פשוט והכי הגיוני.

איפה מבררים על המחירים? אפשר באינטרנט ואפשר פשוט להגיע לניו זילנד ולבדוק באכסניות במקום או בסניפי ה-DOC, שהם החברה להגנת הטבע המקומית שאחראים על ניהול הפארקים והבקתות בטרקים.

לגבי גודל תרמיל - אם אתם לא לוקחים אוהל (כלומר, ישנים בבקתות), התרמיל יכול להיות קטן יחסית. סה"כ לובשים לאורך הטרק את אותם בגדים, אין מקלחות, ועיקר הסחיבה היא של שק"ש, מים ואוכל ואולי כלי בישול וגזייה (צריך לבדוק אם יש כאלו כבר באותה בקתה ספציפית ואם אפשר למלא מים לאורך הטרק, בדרך כלל יש מי שתייה לאורך הטרק). התרמיל שקניתי לטיול לגמרי אחר היה של 60 ליטר, ומאז לקחתי אותו לכל הטרקים שעשיתי, כולל כאלו ארוכים יותר. הכי חשוב - שיהיה נוח על הגב ושתקנו גם נעליים טובות.

PooKiPsiT

New member
אוקיי, אבל שאלתי ספציפית על הרוטברן

שבו לא מדובר על נסיעה קצרה, אלא על 300 ק"מ בשביל להגיע מקצה אחד לשני, וממה שמצאתי בינתיים נראה שהנסיעה הולכת לעלות יותר מהטרק כולו...

כבר הבנתי שהטיול יהיה מאד יקר. זה לא אומר שבהכרח שווה על כל מקום לפזר כסף. לכן שאלתי.

בכל אופן תודה רבה על התשובה וגם על התשובה למעלה.

מסכימה, אבל ההוצאה היא בלתי נמנעת

ראיתי הצעה של הלוך-חזור מקווינסטאון ב-120 דולר. כן, גם זה לא זול. מה לעשות, הטרקים הפופולאריים התייקרו מאוד עם השנים.
בכל אופן, כדאי לעשות סקר שוק. יש יותר מחברה אחת-שתיים בתחום, אז אולי יהיה אפשר למצוא מחיר קצת פחות קורע כיס. בטרקים מסוימים אפשר ללכת כברת דרך לכביש הראשי ומשם לנסות טרמפים (בהנחה שהשארתם את הרכב בנקודת יישוב כלשהי), אבל זה עניין של מזל כמה זמן זה ייקח. נראה לי שבבירור שם תגלו יותר אופציות וזה יהיה הרבה יותר קל (אולי בכלל תמצאו עוד חבר'ה שהולכים, ואז מתאמים שרכב אחד יחכה בהתחלה ושני בסיום).

PooKiPsiT

New member
הבנתי, אז נשמע שבאמת נצטרך להגיע לשם ולראות.

sailor

New member
כשלילה בהאט עולה NZ$54 (באהל $18)

זה יחסית לא כל כך הרבה, אבל איסוף לגלנורכי צריך להיות הרבה יותר זול, בפרט אם זה לאכסניה מוזמנת מראש.
מצד שני יש שני טרקים הנופים דומים שמתחברים לרוטברן - גרינסטון וקיפלס בהם הלינה עולה $15 בהאט.

sailor

New member
לא כל כך מסובך

הקצה הנמוך קרוב מאד לישוב מילפורד סאונד שאליו יש תחבורה מסודרת מטי אנאו.
הקצה הגבוה קרוב לגלנורכי.
אני לא יודע על תחבורה מקוינסטאון לטרק (או להפך) או לגלנורכי.
יש כאלה שעושים מעגל - עולים ברוטברן ויורדים בגרינסטון.

אם יורדים את הטרק קל לעשות אותו ביומים (32 ק"מ הליכה), יש כאלה שגם עולים בימיים (ואפילו ביום אחד).

למעלה