רוח רפאים

וניל1

New member
רוח רפאים

שלום לכולם. אני רוצה לשתף אותכם בחוויה שחוויתי לפני כמה חודשים ואין לי הסבר. באמצע הלילה ניסיתי להירדם אבל לא הצלחתי והתהפכתי מצד לצד פתאום החדר הפך לחשוך ונראה כמו יער מפחיד. הייתה רוח מאוד חזקה והיא שרקה הרגשתי שמישהו מנסה לצוד אותי ועוקב אחרי אז ניסיתי לברוח ולא הצלחתי ניסיתי לפקוח את עיניי ולהזיז את רגליי ולקום אבל לא הצלחתי הרגשתי כבולה למיטה. ראיתי כמו רוח רפאים שמתקרבת במהירות ומתרחקת במהירות. עד שסוף סוף הצלחתי לפקוח את עיניי אני קולטת את הכלב שלי עומד ליד המיטה ומסתכל עלי במבט מוזר - כמו מתבונן. זה עבר...אבל אני עד עכשיו מזועזעת כי אני בטוחה במאת האחוזים שלא ישנתי וזה לא חלום הייתי ערה ומישהו היה בחדר שלי. מה אתם אומרים על זה? למישהו יש הזבר מה זה יכול להיות?

קוראים לזה שיתוק שינה

לתופעה שאת מתארת קוראים "שיתוק שינה", הגוף משתק את עצמו לפני כניסה לחלום (שנת REM) כדי שלא תבצעי במציאות דברים שאת עושה בחלום, ולכן את לא יכולה לזוז לדבר או ליצעוק בשלב הזה, משום שהמוח בשלב זה נמצא במצב שקרוב מאד לחלימה את עשוייה לראות דברים מוזרים על הרקע האמיתי של החדר שלך (מכשפות, "רוחות", חייזרים, מיפלצות...), לישמוע קולות מפחידים כמו טריקות של דלתות או אנשים מדברים, ואפילו להרגיש תחושות פיסיות מאד מוזרות... בדרך כלל את לא מודעת לשיתוק השינה למרות שהוא מתרחש בכל לילה ולילה, אך לעיתים מכל מיניי סיבות את כן מודעת כשזה קורה ולכן את חווה את הדברים שתארת, ברגע שלומדים להשתלט על הפחד זו חוויה מהנה וכייפית מאד. הדבר הנחמד ביותר בשיתוק שינה זה שניתן לנצל אותו לכניסה מודעת לחלום צלול, חלום צלול הוא חלום שבו את יודעת שאת חולמת, את יכולה לישלוט באופן מודע בחלום והכל נראה ומרגיש מציאותי לחלוטין - כיף לא נורמלי! אני מציע שתיבדקי בפורום חלומות צלולים. כמו כן בידקי את האתר הבא. משתמש בצלילים

I am a freak

New member
זה לא שיתוק שינה, אבל קרוב.

שיתוק שינה זהו מצב המתאר תופעה שבה האדם מתעורר משינה כשגופו משותק- כיוון שהמערכות מסויימות במוחו עדיין לא "התעוררו". הבחורה מתארת מצב שבו היא לא נרדמה אבל עדיין חווה תופעה דומה. מבחינה הגדרתית- אתה טועה. ולך, וניל, אל תדאגיף הכול בסדר. אם זה יקרה שוב, תדעי שאת פשוט מדמיינת [כיוון שבקרת המציאות במוחך רדומה] ואת פשוט צריכה לנשום עמוק ולאט לאט גופך יתעורר. לחץ לא עוזר במקרים כאלה, אז חבל
(פשוט תהני, כי יש לך את ההזדמנות לקבל סרט מתח בחינם
) הפריק.

כנס פריק

פריק תאמין לי שאני קצת מנוסה בנושא, היו לי המון שיתוקי שינה וגם קראתי הרבה על הנושא, מה שהיא תארה בהודעה שלה זה בדיוק שיתוק שינה קלאסי, שיתוק שינה מיתרחש או כאשר אתה מתעורר משנת חלום וגופך עדיין משותק (כפי שציינת) או בדיוק כפי שהיא תארה כאשר מסיבה כלשהי אתה מיתקשה להרדם ואתה עובר תהליך איטי של הרדמות (לדוגמה עקב מצוקה נפשית, או סרט מפחיד שראית או סתם בגלל נדידה של המחשבות) ואז יכול להיתרחש מצב שבו הגוף נירדם ומתחיל להיכנס לשנת חלום בזמן שאתה עדיין מודע! (ואז הגוף משתק את עצמו פרט לעיניים ולכמה מערכות נוספות) ואז אתה עשויי להיות עד לתופעות מוזרות בדיוק כמו שהיא תארה משום שהמוח כבר קרוב מאד למצב של חלימה מלאה, היא יכולה לנצל את המצב כדי להיכנס לחלום צלול שזה דבר מדהים! תיבדוק כאן בפרק של השיטות המיתקדמות, יש שיטה שנקראת WILD ומתואר בה בדיוק מה שהיא סיפרה, זו שיטה שבה אתה מיתרכז במשהו ללא הפסקה בזמן שאתה הולך לישון (לדוגמה בנשימות שלך, או בתיקתוק של שעון) ואז אתה מגיע למצב של שיתוק שינה ומשם לתוך חלום צלול
"ניסיתי להירדם אבל לא הצלחתי....פתאום החדר הפך לחשוך ונראה כמו יער מפחיד. הייתה רוח מאוד חזקה והיא שרקה הרגשתי שמישהו מנסה לצוד אותי ועוקב אחרי אז ניסיתי לברוח ולא הצלחתי ניסיתי לפקוח את עיניי ולהזיז את רגליי ולקום אבל לא הצלחתי הרגשתי כבולה" בהערכה ובהוקרה רבה! משתמש בצלילים

I am a freak

New member
לדעתי, מבחינה הגדרתית אתה טועה

אבל זה לא עקרוני
אני אבדוק את זה... בכל אופן. שבת שלום.

הסבר נוסף קצת יותר ברור

"שיתוק שינה" מדבר על מצב טיבעי שמתרחש בכל לילה ולילה כאשר הגוף משתק את עצמו בזמן חלום על מנת שלא תבצע במציאות פעולות שאתה מבצע בחלום, הדבר בא להגן עליך על מנת שלא תיפגע בעצמך או באחרים אם לדוגמה בזמן חלום אתה קופץ מהחלון או מביא למישהו אגרוף בפרצוף, בדרך כלל אתה לא מודע לשיתוק השינה משום שהוא מתרחש בזמן שינה עמוקה ותחילת חלימה, אך יש מיקרים יוצאיי דופן יחסית שבהם אתה מודע בזמן שיתוק השינה ואז אתה עשויי לחוות שלל תופעות מוזרות, החל מאנשים, חייזרים, מכשפות, רוחות וכל דבר מוזר אחר על רקע החדר האמיתי שלך, קולות מפחידים כמו דיבור או טריקת דלתות, וכן תחושות רבות ומוזרות כמעט מכל סוג, והכל כאמור כאשר גופך משותק ואינך יכול לזוז או ליצעוק לעזרה, הדבר גורם בדרך כלל לתחושה חזקה של מצוקה וחוסר אונים... מצב שבו אתה מודע בזמן שיתוק שינה יכול להתרחש או בזמן יציאה מחלום ותחילת התעוררות, או להיפך, כאשר אתה מתחיל להרדם ולהיכנס לשנת חלום אך אתה עדיין מודע לנעשה סביבך, בשני המיקרים ניתן לנצל זאת על מנת להיכנס לתוך חלום צלול שזה דבר מדהים ומציאותי ביותר, זו המציאות המדומה האולטימאטיבית. הנה עוד הודעה דומה. משתמש בצלילים

ליידי123

New member
משתמש בצלילים

אני לפעמים חולפת על פני הפורום הזה... לא ממש מאמינה בסיפורים שמספרים כאן,אפילו די רציונאלית כמוך.. אבל כל פעם מחדש אני נדהמת מכמה אנרגיות אתה משקיע באובססיביות משהו שכולם יחשבו כמוך.. אתה נכנס במיוחד לפורום של אנשים שרוצים להאמין במשהו...תן להם... קצת ילדותי מצידך פעם אחרי פעם לדבוק בזה ולהיות פנאטי ככ,אתה לא חושב?.. "חייה ותן לחיות" מה שנקרא...בלי להעליב,פשוט קצת צורם לי שאתה כל הזמן מתעקש שכל העולם יחשוב כמוך...

למעלה