רוח חזקה

טנא לבן

New member
רוח חזקה

לאחרונה אני מרגישה מאד לא יציבה על הקטנוע (דיוק). יש רוחות מאד חזקות כשאני עולה על איילון. מה יותר בטוח - להוריד מהירות או שדווקא המהירות הגבוהה יותר בטוחה במקרה כזה? אני ממש מרגישה שאני עומדת ליפול או לעוף על איזו מכונית בכל רגע נתון... לעומת זאת אני רואה רוכבי קטנועים אחרים שרוכבים ללא דאגה... איך אפשר להפחית את ההתנגדות? אשמח לכל עצה. תודה מראש!

פרארי1

New member
מספר עצות לרכיבה ברוח, מאת איל מוסתאש

מהטאגליינס. קיראי גם את שאר השרשור, יש בו עוד עצות ותוספות. בעת רכיבה ברוח צד קבועה, כדאי "להישען" על הרוח - להטות מעט את הקטנוע לכיוון ממנו באה הרוח, כדי לאזן את הכח שלה שדוחף אותנו לצד הנגדי.

טנא לבן

New member
אכנס לקרוא, תודה. אבל רק הערה אחת-

הרוח במקרים האלו, הקשים יותר, הם כשהיא באה ממול... ומעיפה אותך אחורה ולצדדים. אכנס ואבדוק אם יש התייחסות לכזה מקרה.

פרארי1

New member
כשהרוח באה מולך, היא מאטה אותך

אין עם זה ממש בעיה, כאשר מדובר ברוח חזית. אם היא מעיפה אותך הצידה, אז היא לא לגמרי חזיתית ואז העצות מהשרשור המקושר תופסות. על הדרך, קיראי גם את הדיון המעניין בדף הפורום הנוכחי לגבי בלימות והרגלי בלימה נכונים - מאד מועיל

אם את רואה רוכבים אחרים רוכבים ללא בעיה,

כנראה שאת "סתם" פוחדת עדיין. אם הרוח לא מסיטה אותך בפועל מהמסלול (ואני לא מכיר רוחות כאלה באיילון), תמשיכי לרכב כרגיל.

טנא לבן

New member
מה ז"א פוחדת "עדיין"?

אף פעם לא פחדתי עד עכשיו, בגלל שקרו מספר פעמים שהיא לפתע העיפה אותי... או שקשה לי בעיקולים בגלל שהרוח עוצרת ואז הכיוון משתנה ובשניה היא מעיפה. אני לא יודעת אם אני פוחדת סתם או לא, ולכן אני שואלת פה בפורום, האם יש סכנה אמיתית שהקטנוע יאבד שיווי משקל...

בדרך כלל לא. אבל אם את מרגישה כך,

תבדקי היטב שאף רכב לא הולך להיכנס בך מאחור, סורי מעט הצידה לטובת אבטחה נוספת מהמכוניות שמסביב, ותורידי מעט מהמהירות עד שתרגישי בטוחה. אני מאמין שלאט לאט יגבר לך הביטחון, והרוח שנראתה שלשום מאיימת, לא תיראה כזו בעתיד. אישית, אני לא מכיר קטנוע שעף ברוח באיילון ואיבד בגללה שיווי משקל. ונשאלת השאלה, האם מישהו כאן בפורום כן מכיר מקרה כזה?!

anigodin

New member
גם אני רוכב על דיוק

חצי מהזמן שאת רוכבת (כשלוש שנים וחצי). בנתיבי איילון מעולם לא הרגשתי רוחות שיכולות להביא לאובדן שליטה. כן הרגשתי במקומות אחרים: על דרך בגין בסמוך למגדל קרית הממשלה לכיוון דרום ת"א. תפס אותי משב רוח מימין במפתיע ודחף אותי כמעט לנתיב הסמוך. במזל הייתי ראשון ולא כלי רכב מסביבי. מקום מסוכן נוסף: אחרי שחוצים את גשר השלום מכיוון גבעתיים לכיוון צומת קפלן, המרווח בין תחנת הרכבת למגדלי עזריאלי יוצר מנהרת רוח פסיכית שמגיעה מכיוון צפון (מכיוון היציאה מהנתיבים). הרוח יוצרת מערבולת מטורפת ממש סמוך לצומת עם דרך בגין. זה קורה בעיקר בימים סוערים במיוחד. בשנה שעברה ממש הרגשתי שאני נדחף לשמאל ואחורה.. גז קצת יותר נחוש הוציא אותי משם ימינה לכיוון צומת עלית...

טנא לבן

New member
נכון

גם על הגשר באיילון דרום לכיוון חולון יש רוחות לכל הכיוונים. פתאום חשבתי שיכול להיות שזה קשור לצמיג חדש שהחלפתי, וזה שלפניו שנשחק כבר...

הנסיך.

New member
הנסיון עושה את ההבדל

ברכיבות הראשונות שלי (איילון ואח"כ כביש 1), בדיוק לפני שנה, היו רוחות צד, ראיתי רוכבים אחרים רוכבים כאילו כלום ואני מצאתי את עצמי עובר נתיבים בלי להתכוון ומתנדנד כמו ענף של דקל... עם הזמן המיומנות עלתה, למדתי איך להתנגד לנטיה של הרוח בדיוק במידה שצריך, למדתי לא להבהל ולשמור על הנתיב שלי, אבל זה הצריך פשוט רכיבה בתנאים האלה וצבירה של נסיון וביטחון. על כביש מס' 1 זה לא האימון הטוב ביותר, אבל אפשר למצא כבישים צדדים כאלה ופשוט לרכב בהם, במיקום סטרילי יחסית, עם אפשרות להאט ולהאיץ כמו שצריך - עד שתצברי את הבטחון המתאים

טנא לבן

New member
שבע שנים לא מספיק נסיון?

שבע שנים ומעולם לא הייתה לי חוויה כזו של סכנה, אגב, גם בקיץ האחרון הרגשתי את הרוחות... אני חושבת שמשהו השתנה מהבחינה הזו. אבל אם אדע שנסיון של אנשים מצביע על כך שאין סכנה ממשית, אני ארגיש יותר בטוח.

38ayelet

New member
כל מי שענה לך הוא גבר ....

ושכח לקחת בחשבון את המשקל שלך ( שהוא כניראה בסביבות 55 ק"ג ולא 80 ק"ג כמו גבר ממוצע ) ואת הכוח שיש לך בידים שהוא כניראה , שוב , כניראה פחות משל גבר ממוצע. אני בחורה , לא גדולה במיוחד , כבר 20 שנה באופנוע , ועדין ברוחות חזקות ממש קשה לי , זה ממש מאמץ פיזי ואני מרגישה שאחרי נסיעה ביום סוער אני ממש מותשת. אני נוסעת כל יום קטע מכביש החוף + איילון , וגם אני רואה את שאר רוכבי האופנועים \ קטנועים נוסעים ביום כזה הרבה יותר מהר ממני ולא מבינה איך , כי פתאום יש לך מכת רוח ואין שום דרך בעולם להתכונן לזה , אבל אולי הם פשוט הרבה פחות אחראיים ממני ... השיטה שלי לרוחות חזקות הוא לשמור על מהירות מתונה כדי להיות מוכנה למכות רוח ופשוט לרכב בריכוז מטורף

טנא לבן

New member
נכון! חשבתי על זה...

אני ממש מזדהה עם התגובה שלך, מכל הבחינות - הקטע של האחריות, הקטע של הגבר, הקטע של החוזק, של לראות איך אחרים נוסעים מהר בלי חשש במרכז נתיבי איילון, ואילו אני גם מבחינת מאמץ מתעייפת וגם מבחינת המכות של הרוח שאי אפשר לצפות. לכן חשבתי שאולי דווקא במהירות גבוהה (אם אצליח להתגבר על הפחד ולהישאר בה) זה אולי אמור להיות יותר יציב, אבל קראתי בשרשור ההוא שיש חיזוק להורדת מהירות. כבר יומיים אני נוסעת עם אוטובוס לעבודה (פי 5 זמן!) בגלל הפחד הזה...
אבל די נמאס לי כבר

itsikX

New member
מצטער שאני מתפרץ לשרשור...

אומנם ניסיון הרכיבה שלי הוא די עשיר (על כלים גדולים יותר בעיקר), בקטגוריית הקטנועים בנפח הנ"ל יש לי נסיון רכיבה של כ-5 שנים. אבל אין שום קשר למשקל הגוף, ועוד יותר אין קשר לכוח בידיים.... כבוגר מס' קורסי רכיבה מתקדמת ( גידי פרדר, כפיר לווין)... אני יכול להגיד לך שאת לא צריכה להפעיל טיפת כוח בידיים במהלך הרכיבה... המגע שלך עם הכידון משמש לאחיזה בלבד, ולא לייצוב האופנוע... את זה את צריכה לעשות ע"י נקודות חיבור אחרות (אם זה ע"י לחיצתכפות הרגליים מטה, חיבוק מיכל דלק בשוקיים ועוד...) ככל שתפעילי יותר לחץ על הכידון עם הידיים טעיות ההיגוי שלך יהיו גסות יותר...דבר שהיית יכולה למנוע ע"י הגוף ולא ע"י הידיים. אני ממליץ לך לצפות בכמה וכמה סרטונים (אם לא קורס השתלמות בנושא...) על מנת להבין את כל העניין.... סרטונים כמו אלו http://www.youtube.com/watch?v=sEFODfDCjOo יש ברשת בשפע.... לגבי רוחות צד.... פשוט תישארי עם מצערת פתוחה באופן אחיד.... ותוך כדי היגוי הפוך לתוך כיוון הרוח... האופנוע יתייצב.... מקווה שעזרתי.

למעלה