רוח אישי.

Ophel McNeil

New member
רוח אישי. ../images/Emo117.gif

אוקי, מה הקטע של רווח אישי? עד שכבר חשבתי שהתחלתי לקלוט...
יש רווח אישי של כוחות - שזה רווח אישי מצטבר. כלומר, אין עונש מיידי - אבל התוצאות בעתיד יהיו מרות (למרות שהם יכללו את מלינדה!
). יש רווח אישי של לחשים - שזה בד"כ מיידי (אם כי לא תמיד), והלחש פשוט עושה עליך "באק פייר". לפעמים זה גם יכול להיות באק פייר מאוד מתוחכם...
לפעמים הלחש פשוט חוזר באופן מיידי אליך. אז איך פתאום פייג´ מתקנת עם הלחש שלה דלת, למשל? (זה לא ספוילר. אפילו לא כתבתי באיזה פרק זה
). שו הדא למה כל החלונות בבית לא התנפצו? (תודו שזה היה יכול להיות באק פייר מאזניב!). יותם גם טוען שאיפשהו פיבס אמרה שניתן להתחמק מרווח אישי.... מישהו זוכר איפה זה היה?

אפרת ס

New member
גם פייפר וגם פיבי אומרות שאפשר

להתחמק מרווח אישי, פיבי אומרת את זה בעונה השנייה כשהיא כותבת כישוף שיעזור לפייפר לבחור בין דן לליאו
פייפר אומרת את זה לפיבי כשהיא רוצה להחליט אם להתחתן עם קול או לא

HuGo Hell

New member
אממממממ.. תראי..../images/Emo1.gif

בק פייר יש כשמה שהיא עושה זה למענה ולא למען אחרים. בכוחות אין בק פייר.. הן רק פוחדות שיהיה. בלחשים יש. לחשים אפשר לעשות הרבה דברים. כמו חוכמה וכו´. בלחש ה"תן לפייפר סימן למצוא את אהבתה" לא היה. כי זה לא רווח אישי כי היא עשתה את זה שלפייפר יהיה קל במי לבחור. פייג´ שתקנה את הדלת היא עשתה את זה בשבילהן, שליאו לא יצטרך לתקן או לבזבז כסף. או לעזור למישהו. (כמו למשל בחיים יש בק פיירים בכישופים. למשל את רוצה לקלל מישהו את מקללת ויש סיכוי שזה יחזור אליך אם את קיללת אותו לטעמך האישי) ואם מדברים על זה.
4X13
- - - - למה לפייג´ לא היה טוב מהכישוף שהיא עשתה? זה לא לרווח אישי, היא עזרה לה לקבל את בנה בחזרה. היה מגיע לה את הקידום.

Ophel McNeil

New member
שטויות.

רווח אישי בלחשים תמיד יש, אם אתה עושה את זה בשבילך, אחרים, סתבא שלך, הנעליים של קיפי, או החתול של השכנים. בתן לי סימן לא היה רווח אישי, כי בסוף היה לו מטרה - הוא עזר לבנות למצוא ולהציל את פרו. אחרת הוא היה חוזר גם חוזר לפייפר (ובואו נודה על האמת - הוא די חזר... עם כל הרמזים שפייפי קיבלה לשני הצדדים
). גם בכוחות יש ועוד איך רווח אישי. ממה פייפר פוחדת?... (5X02). על מה לדעתך כל 2X02 עוסק? פרק שלם שנועד רק כדי להראות סוף סוף למה אסור להן להשתמש בכשפים וכוחות בשביל עצמן. אם פייג´ מתקנת את הדלת בעזרת כשפים - היא אמורה לחטוף על זה. מה זה ההגיון הדפוק הזה של זה יעזור להן?... ** גם כישוף להדפסת כסף יעזור להן. וזה עדיין אסור וגורר עונש. הפתרון שלי שיכול להיות שזה כישוף קטן מדי וחסר ערך...
ובאמת נובע מהעובדה הישירה שהן מכשפות (וכל הזמן הורגים להם שדים ת´דלת... מה שמזכיר לי את 4X06... LOL
).

HuGo Hell

New member
האני.. האני../images/Emo1.gif

את טועה. בלחשים *אין* תמיד באק פייר רק כשזה לרווח אישי. למשל פיבי עשתה לחש חוכמה והוא לא חזר אליה.. היא אמרה בפירוש "בלי באק פייר". הכוחות יש רווח אישי. שזה אומר משהו גדול כמו להרוג ולעשות דברים ברברבנות. אבל לא יקרה כלום אם פרו תזיז חפץ ליד שלה או פייג´ תקרא לספר הצללים.. או פייפר תקפיא את השכן ליד. ואם זכור לי טוב פייפר מקפיאה גם לרווח אישי, ולא קורה לה כלום. למשל את ליאו היא הקפיאה ב-202 לרווח אישי. ובאיזשהו פרק (לא זוכר איזה) שפייפר מקפיאה את דאג (המלצר בעונה הראשונה) רק כדי שלא ישבור דברים, אני לא זוכר באק פייר. באק פייר זה לדברים גדולים. (ובאמת ב-215 הלחש דיי היה בק פייר אליה.. אבל פיבי ופייפר לא היו מקבלות אותו.. כי זה לא היה לרווח אישי) בקשר לדלת, אני חושב שזה סתם משהו ללא בק פייר. לא לכל דבר יש בק פייר.

Adrienne

New member
אתה בטח מתכוון שאם פייפר תפוצץ

בן אדם עם הכוח שלה אז יהיה באק פייר, אם היא סתם תשתמש בכוחות שלה להנאה כל עוד זה לא כזה משפיע אז סבבה לה... ואולי יש באק פייר אבל הוא בגודל של המעשה ובגלל שפייפר מקפיאה את דאג זה לא מעשה כזה גדול אז הבאק פייר הוא מינורי לחלוטין...

HuGo Hell

New member
ייפ..../images/Emo1.gif

למשל אם פייפר תפוצץ אגרטל לא יהיה רווח אישי. (אפילו אם היא תפוצץ סופגניה..
) אם היא תפוצץ בן אדם יהיה הבק פייר יהיה התחושה. לא יהיה לה בק פייר פיזי. אלה נפשית. היא הרג בן אדם. כמו כשהיא הייתה רעה ("וורלקית") היא הקפיאה והשמידה את ליאו. היא חזרה לעצמה והתחילה לבכות בלי סוף. גם ווילו מבאפי
עונה שישית באפי
. היא לא הייתה היא והיא הרגה בן אדם ועכשיו היא סובלת מכאבים על ההרג. אם היא הייתה הורגת יתוש או חרק היא לא. ~סוף ספוילר באפי.~ כנ"ל במכושפות. אבל בלחשים יש בק פייר. בכל צורה יכולה להיות פיזית, נפשית ובכל צורה.

Adrienne

New member
אז זהו שלא, התחלת את ההודעה טוב

ההמשך היה טיפשי, זה לא באק פייר נפשי...

HuGo Hell

New member
זה דיי כן ../images/Emo4.gif../images/Emo1.gif

היא הרגה אותו. יש לה ריגשי אשמה.

HuGo Hell

New member
~~" ../images/Emo1.gif

אתה מקשיב למה שאתה אומר? כמובן שזה בגלל שהיא בן אדם. מה הקשר מכשפה? היא הרגה אותו ע"י הכוח שלה כמכשפה.

Adrienne

New member
אתה מקשיב?../images/Emo168.gif כל בן אדם

שהוא בן אדם טוב היה מרגיש חרא עם עצמו בגלל שהוא רצח בן אדם, לא משנה איך או למה...! זה באקפייר אנושי ולא קיסמי!!!

HuGo Hell

New member
כן, נכון..../images/Emo1.gif

אבל זה עדיין סוג של בק פייר. פיבי למשל גילת את כוחה לפני כולם. והיא הולכת להישרף. גם בכלל שהיא הרגה בן אדם וגם בגלל שהיא מכשפה. זה לא ממש בק פייר.

Charmed Gal

New member
מה הקשר באפי????../images/Emo56.gif

זה לא פורום באפי וזה לא מעניין המון אנשים מה קרה/קורה/יקרה בבאפי! ובלי כל קשר מה שקורה בבאפי לא חייב לקרות גם במכושפות! זה סדרות שונות עם חוקים שונים ולא אכפת לח שתגיד דומות או לא, פשוט דיי כבר עם באפי! אוף הפורום הזה הפך להיות פורום מכושפות-באפי, ושאני פעם כתבתי הודעה קטנה על המורדים כולם רצו להעיר לי! ויש באק פייפר גם לכוחות באמת... ובקשר לבאק פייר של לחשים לא לכל לחש יש באק פייר גם אם הוא לרווח אישי, זה רק אם הרווח האישי שלהם פוגע במישהו אחר.
לעונה 4 הלחש של פייג´ נגיד לנקות את הפנטוז זה לר רווח אישי כי זה לא פגע באף אחד ספיציפית. אבל אם הם יעשו נגיד לחש למוטט בית מגורים סתם כי בא להן, יהיה באק פייר כי האנשים שגרו בבית נפגעו מזה. אבל אם הם ילכו לסתם בית נטוש שלא שייך לאף אחד וימוטטו אותו לא היה באק פייר כי אף אחד לא נפגע מזה!

HuGo Hell

New member
סליחה?!?!?!?!?!../images/Emo1.gif

אתה חושב שאיכפת לי? אני נתתי דוגמא. יש בעיה? זה לא כאילו שאנחנו דנים על זה בכל הפורום. זה דוגמא. אז תרגע ומיד.

Adrienne

New member
גל, הוגו נתן דוגמא למקרה מסדרה

אחרת, זה לא פעם ראשונה ולא פעם אחרונה שעושים הקבלה בין סדרות מאותו הז´אנר... אתה לעומת זאת אם אני זוכר נכון פתחת הודעה חדשה, או שזה היה רועי, רק בשביל המורדים, או שלא פתחת הודעה חדשה והגבת להודעה קיימת אבל כל ההודעה הייתה על המורדים... הוגו דיבר על מכושפות ונתן דוגמא. אתה דיברת על המורדים. יש הבדל.

Ophel McNeil

New member
רק למה להתווכח איתי?! ../images/Emo117.gif

בעיקר כשרואים שאתה לא מבין. לכל דבר יש באק פייר. לכל לחש שנעשה לרווח אישי. קטן או גדול. לפיבי לא היה באק פייר בכישוף החוכמה? סליחה? הילדה השתגעה לחלוטין! היא התחילה להרצות שם לשד על זה שהיא חגורה שחורה! גם לשימוש בכוחות לרווח אישי יש תוצאות, פשוט פחות מיידיות. בגלל זה פייפר לא מתלהבת כשמשתמשים בכוחות בבית, אפילו לא לקרוא לספר הצללים, למשל. אז נכון שאם פרו תזיז לעצמה כסא בשביל לשבת הרים לא יתמוטטו, אבל בגלל זה כתבתי שזה רווח אישי מצטבר. ברגע שהבנות יתחילו להשתמש בכוחות שלהן לטובת עצמן (כמו למשל להעניש ת´שכן הנודניק שלהן), אז התוצאות בסופו של דבר - לא יהיו טובות. בעצם, חוץ מפייפר שמקפיאה את ליאו במצבי... האמממ.... מעניינים, אני לא מצליחה לחשוב על שום כוח שמשתמשים איתו לרווח אישי באופן קבוע. אפילו ב4X17 פייג´ חיפשה את המפתחות שלה ידנית, ולא קראה להם. גם ללחש בתן לי סימן היה רווח אישי. אין לחשים שנועדו למען עצמם ואין להם רווח אישי, או שהם עובדים יופי. אלא אם כן הבנות באמת במהלך השנים פיתחו שיטה להתחמק מעט מהרווח האישי, או לעשות לחשים קטנים לדברים די נחוצים (למה, כמה כבר אפשר לתקן דלת אומללה??) ללא עונש. אבל אז כבר משהו אחר....

Woogyman

New member
אממ... ../images/Emo110.gif

הבנות כבר יודעות לכתוב לחשים לרווח עצמי בלי הבאק פייר. Phoebe: I can not believe that you´re suggesting that. What about personal gain? Piper: Well, just word the spell properly, avoid it, you should know how to do it by now. וכישוף החוכמה נכתב בצורה כזאת (פיבי ציינה בלחש עצמו שזה לא לרווח אישי) ולכן לא היה לו באק פייר. השיגעון של פיבי זה דבר שהלחש היה גורם לו בכל מקרה, עם או בלי באק פייר.

Woogyman

New member
ועוד תוספת - ../images/Emo110.gif

רווח אישי לדעתי הוא מצטבר, כמו שאופל אמרה. אם מישהי מטילה 5 לחשים למטרות אישיות ביום (ומישהי עשתה את זה, אבל אני לא אפרט) אז זה יחזור אליה מיידית. אם עושים משהו קטן לרווח אישי, זה יצטבר ויחזור מתישהוא כשזה יגיע לסף.

למעלה