רוחו- לאונג' בר בחיפה

• פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
רוחו- לאונג' בר בחיפה

יום שישי בערב הגיע ואנו קבענו להיפגש עם חברינו החיפאים בדרכנו חזרה הביתה מהצפון. המקום שהחברים החיפאים המליצו עליו היה רוחו- לאונג' בר הנמצא ברחוב יפה נוף. שמחתי שסוף סוף הגיעה ההזדמנות להעביר בילוי בחיפה ולהתרשם מהקורה שם וכולי נרגשת דחקתי בבעל להזדרז פן נאחר ונמצא את עצמנו בלי מקום לשבת. הגענו בשעה היעודה (סביבות 21:00) למקום והופתענו לגלות את זוג חברינו ממתינים לנו במקום ריק כמעט לגמרי (בערך 3 שולחנות תפוסים כולל אותנו). לאחר חיבוקים ונשיקות התיישבנו על כיסאות הבמאי (כן כן, אותם כיסאות שחורים מתקפלים) ומיהרנו לעיין בתפריט עקב הבטן המקרקרת אצל כולנו. התפריט עשיר במשקאות אך מוגבל למדי מבחינת המנות. יש מספר מנות נישנושים ומספר מצומצם מאוד של מנות עיקריות. הזמנו מתפריט הנישנושים אמפנדות פטריות (אני), רוחו בשרי- קדרת לחם ממולאת בנקניקים (הבעל), רוחו צמחוני-קדרת לחם עם עגבניות ופטריות מוקפצות (החברה) וטוסט סלמון (החבר). מחיר כל מנה הוא 29 ש"ח, והחבר הזמין את הדיל של טוסט הסלמון ובירה ב- 35 ש"ח. בזמן ההמתנה התפנינו לסקור את המקום, מה שהיה קשה עקב החושך ששרר במקום. בכל שולחן היו מספר נרות, מעלינו היו פנסים אדומים ובחלונות וילונות אדומים (אם זה מעלה לכם קונוטאציות מסוימות אז אתם לא היחידים). המקום מעוצב בצורה חובבנית למדי ולא מרשימה. השולחן שלנו במרפסת השקיף על הנוף של המפרץ, דבר שעזר לנו להירגע מחוסר הנוחות שבישיבה על כיסאות הבמאי ומהזוג שישב לידנו שככל הנראה היה בבלינד דייט לא מוצלח ולא הפסיק לצוטט לשיחתנו, ברמה כזו שהבחורה שישבה עם הגב אלינו הסתובבה ובהתה בנו מידי כמה דקות והבחור הסתכל עלינו יותר מאשר עליה. השתייה הגיעה ראשונה ואחריה הגיעו המנות. החברה מאוד התלהבה ממנת הרוחו צמחוני שלה והחבר נראה שהסתדר לא רע עם הטוסט. בגזרה שלנו המצב היה שונה- מנת הרוחו בשרי כללה נקניקים מוקפצים סבירים אך בשלב יותר מאוחר גילינו שקדרת הלחם בה הנקניקים נמצאים אינה אפוי היטב. לאמפנדות שלי היה טעם מוזר ולבסוף, בעזרת נר שהיה על השולחן, גיליתי שקיבלתי אמפנדת בשר ולא פטריות. המנה הייתה סבירה אך כאמור לא מה שהזמנתי לכן קראנו למלצר שיחליף אותה. ברגע זה שמחתי שאיני צמחונית, כי לא יודעת מה היה קורה לו הייתי צמחונית והייתי מקבלת מנה בשרית. לאחר מספר דקות הגיעה מנת האמפנדות פטריות. המנה הגיעה מוגדלת כפיצוי (שמונה אמפנדות קטנות ולא שש) והיו סתמיות למדי. בשלב מסוים בארוחה קמתי לשירותים בעוד שהזוג המצוטט שלידנו מיהר לפנות לי מקום עוד לפני שקמתי מהשולחן. בעודי עוברת במסדרון גיליתי את העובדים במקום מעשנים ומקשקשים על הבר שמחוץ למרפסת בה היינו, דבר שהסביר את ההמתנות הארוכות שליוו אותנו במהלך הארוחה. השירותים, מסתבר, נמצאים מחוץ למקום בדלת נפרדת. כשהגעתי השירותים היו חשוכים לגמרי והמקום בחוץ היה שומם- פחד אלוהים. בנוסף כנראה שהשירותים צמודים למטבח עקב הרעשים שהתלוו למקום. יש לציין כי השירותים עצמם נקיים, אך החוויה הייתה בלתי נעימה בעליל. כשהתחלנו להתקפל שוב נאלצנו להמתין למלצר וסוף סוף קיבלנו את החשבון. הפתעות גדולות במחירי המזון לא היו, אך הופתענו לגלות שעבור כוס הסודה שהזמנתי גבו 12 ש"ח ועבור המילקשייק שהזמין הבעל- שהוגש בכוס שגודלה מחצית (ואולי פחות) מכוסות המילקשייק הסטנדרטיות- גבו 20 ש"ח. מוגזם למדי אפילו בהשוואה לסטנדרטים של המחירים באזור המרכז. נפרדנו מהחברים והתחלנו לנסוע דרומה, כשלפתע תקפו את שנינו תחושות בחילה וכאבי בטן שנמשכו לתוך הלילה ועדיין לא פסקו. טלפון בהול לחברים בבוקר הבהיר שאצלם הכל בסדר, אך כיוון שלא אכלנו מספר שעות לפני הארוחה ברוחו לא ניתן להימנע מהמסקנה שמשהו שאכלנו היה שם מקולקל, להשערתנו או הבשר (הנקניקים אצלו ואמפנדת הבשר שאני אכלתי) או שזה תוצאה של הבצק הלא אפוי במנה של הבעל שגילינו בשלב די מאוחר של הארוחה. מן הסתם לשם לעולם לא נחזור (ולא בגלל הזוג המצוטט). רוחו ( rojo)- יפה נוף 107 חיפה * גישה לנכים- למקום מוביל גרם מדרגות מהרחוב. לפי מה שראיתי אין גישה לנכים (אולי מהצד אך לא הבחנתי בה).

Lear22

New member
באסה באסה

איזה מבאס זה לנסוע עד חיפה - אפילו שזה בדרך הביתה - ולהתאכזב ככה. מילא אם את ליד הבית אבל גם לקבל כזו ארוחה וגם לנסוע אחכ שעה הביתה.. אבל טוב לדעת שגם ביקורת של אוכל גרוע אפשר לכתוב בכזה טוב טעם. יש עליך!
לי האמת אף פעם לא קרה שאכלתי משהו במסעדה ואז הייתי צריך להגרר בשרותים כל הלילה. זה קרה לחבר שלי אגב לפני שבועיים אחרי שאכל צ'ילי בבית הפנקייק. למה הוא אכל את זה שם אל תשאלו אותי. ובקשר למצוטטים. קרה לכם שפעם הייתם בצד המצוטט?

עמית@

New member
אאוץ'

מבחינתי- מקום יכול להיות גרוע עד מחורבן- ואני אתן לו עוד צ'נס של כבוד. אבל דבר לא יגרום לי לאכול שוב/לת צ'אנס למקון שהמזון בו מקולקל או מלוכלך או לא טרי (לא כנפילה חד פעמית- אלא כתוצאה מחוסר תשומת לב- וניקיון אלמנטרי) תרגישי טוב (גם האיש)

עמית@

New member
ולגבי הציטוטים

לפעמים אני רואה את בנזוגי יושב לו במסעדה (אני מדברת אליו) ועיניו מזוגגות משהו- לפעמים נוגע חיוך בזוויות פיו, לפעמים דמעה חומקת במורד לחיו (סתם סתם אבל תודו שזה נשמע טוב..) בקיצור- זה אחד התחביבים האהובים עליו ביותר, האזנה בפליאה לאחינו בני האנוש (למרבה הצער ברוב המקרים המסקנה היא שחבל שהם אחינו
, בני האנוש הכוונה) היא דרך מצויינת להעביר זמן, או להוסיף נדבך אנתרופולוגי לקפה פשוט אגב- להיות לבד בבית קפה עם תינוקת, להניק אותה (בדיסקרטיות!! לא רואים בדל בשר!!) ולשמוע את התגובות מסביב (כנראה שבעיני אנשים מסויימים אם את מניקה אז ודאי שהתחרשת זמנית- אחרת לא אוכל להסביר את ההערות ה"חרישיות") זו חוויה אמיתית

../images/Emo6.gif

וואי, איזו נפילה... מסקנה שלי: אם המקום נראה גרוע (העיצוב) כנראה שזו גם רמת האוכל. פעם אחרונה שנכנסתי למקום וישר צרם לי העיצוב והנקיון זה היה בבלאק סטיר, שמה שהתגלה אחר כך שהעיצוב והטעם של האוכל הם באותה רמה. * זה מזכיר לי בחור שרדף אחרי שנתיים ואחרי שנתיים החלטתי לתת לו צאנס והעיצוב של הבית שלו והסקס איתו היו באותה רמה
.

B r u l e

New member
ביקורת מקצועית

המתווספת לרשימת הסיבות מדוע אין בחיפה מקום ראוי. עדיין.

לא מכיר את המקום..ועכשיו שמח שלא .

מצטער לשמוע שנפלתם חזק בעירנו ....מפתיע אותי, מה גרם לחבריכם החיפאים לקחת אותכם דווקא לשם...איזו חוויה מלבבת הם עברו שם, לפני שהחליטו להזמין אותכם למקום הזה? בינתיים..בזמן שאכלתם במקום השומם הזה, כל ציר מוריה עמוס בסועדים וסועדות..רנסנס אמיתי יש לבתי הקפה בחיפה, מנדרין פתחו סניף שני ואנשים עומדים בתור. מנגד..ובגלל שאנחנו לא משופעים במסעדות גורמה..אנחנו "נאלצים" ללמוד ולהכין אוכל טוב בבית. בפעם הבאה שאתם בחיפה..אני מממליץ להתמקד בדברים הטובים שיש לנו כאן : חומוסיות ואוכל מזרחי מעודן, מסעדות רומניות טובות, מבחר יין בחנות המקצועית ביותר בארץ ליין (ספיישל ריזרב במרכז פנורמה), נוף יפה , ים יחסית נקי, יערות הכרמל ,בחורות יפות ואנשים טובים ורגועים יחסית. שבוע טוב לכולם עופר.

shima

New member
קלקול קיבה

אני חטפתי ובגדול אחרי אכילה בקפה טאטי בגבעתיים, ( שליר כתב שהיתה לו חיפושית זבל בסלט, מסתדר הגיונית). דווקא אחלה מקום ואוכל טעים אבל מהטראומה אני לא חוזרת. כרגע אני מתאוששת מהארוחה המדהימה שאכלתי ברפאל ( להבדיל....) מחר אכתוב ביקורת.

liti

New member
../images/Emo48.gif תשובה לעופר,

החברים לקחו אותנו לשם בעקבות המלצות שקיבלו על המקום. כנראה שצריך לדעת למי להקשיב... ולגבי ספיישל ריזרב, אכן מדובר במקום סופר מקצועי עם אוכל טוב, אך תסכים איתי שלשם צריך לדעת עם מי ללכת!

מידי פעם בצהריים...אני לוקח אתנחתא

הולך עם חבר או שניים לספיישל ריזרב, פותחים בקבוק יין טוב..אוכלים משהו וחוזרים לעבודה . חבל שאין לנו זמן לעשות זאת יום יום...הצרפתים אוכלים ושותים יין במתינות בצהריים, לוקחים את הזמן שלהם ואולי בגלל זה..הם לא שמנים ובריאים יותר. חוץ מזה... שבוע טוב עופר

גידי42

New member
בחיפה יש מין בעיה כזו

שבעלי המסעדות חושבים שנוף מדהים לים יכול לפצות על איכות האוכל. לא מהר אשכח את ה"חויה " באיזו מסעדה סינית ליד מלון דן פנורמה, יושבת על קצה הכרמל עם נוף למפרץ שלא מבייש את שוייץ. אבל האוכל? אלוהים ישמור. מזמן אמרתי שהשילוב הכי טוב זה חיפה על שלל נופיה, רק ממוקמת בת"א. לא לחינם אומרים שהדבר הכי טוב בחיפה זה הכביש לת"א. אגב אומרים, האם זה עדיין נכון שבחיפה יש את ריכוז הנשים היפות הגדול בארץ? האמת זה הגיוני, עם אוכל כזה..הם לא משמינות. ליטוש.. מקוה שאת והשמנצ'יק תרגישו טוב. מבטיח לא להרגיז אות לפחות עד שתחלימי.

למעלה