רוחות רפאים...

keroit

New member
מפחידן../images/Emo6.gif

*לא מקורי*
סתם, האמת היא שאין לי מושג גם מהו פיבס, וגם אין לי מושג מה זה מפחידן
אם כך, אני מצטרפת לשאלה שלך

rds15

New member
מפחידן הוא שדון חבלה.

בשונה מרוח, הוא אף פעם לא היה חי, וכל התכלית שלו זה לגרום לצרות. כמו כן, בשונה מרוחות רפאים, הוא יכול לגעת בדברים. בגלל זה פיבס יכול לזרוק שקיות מים על תלמידים, בעוד שניק לא יכול לגעת באוכל.

ToryMaster

New member
זה נקרא פולטרגייסט

אני חושבת שבשאלות הנפוצות של פורום פיות יש עליהם הסבר.

פיבסי

New member
בדיוק

אני לא עושה בום אני מפילה מקלות על טיורנים ביזונים....

ציטוט מהארי פוטר הראשון"

עמוד 123 [מספר יפה לא?!] שיחה בין רוחות הרפאים: "אדוני הכומר, האם לא נראה לך שכבר נתנו לפיבס את כל ההזדמנוית שהשגיעו לו? הוא מוציא לכולנו שם רע, אתה יודע, אפילו שלמעשה הוא אינו רוח רפאים רגיל...." זה אומר שהוא רוח רפאים מסוג שונה.. או משהו שדומה לרוח רפאים אבל לא בדיוק?! :S

rds15

New member
התרגום במשפט הזה לא נכון.

אני לא בטוח מה המשפט המקורי, אבל מובהר בקטע הזה שפיבס הוא לא רוח רפאים. ושוב, פיבס הוא מפחידן, פולטרגייסט. בשונה מרוח רפאים, הוא לא היה אדם שמת ופחד מהמוות כל כך שהוא בחר להישאר בעולם הזה, הוא נולד כמו שהוא. כמו כן, בשונה מרוחות הוא יכול לגעת בדברים, לזרוק אותם על אנשים ולחבל במה שהוא רוצה. וכמו שרואים בספר השלישי, אפשר גם לזרוק עליו דברים.

The Walrus

New member
לא ניסחתי נכון.

הוא מעולם לא היה בן-אדם, הוא תמיד היה כזה יצור. רוחות רפאים היו פעם בני אדם ומתו.

The Walrus

New member
לאחר בדיקה חוזרת

בקטע שבינס מסביר על חדר הסודות מצויין במפורש שבינס קיפל את הדפים שלו. לא מצויין שהדפים שקופים, אבל גם לא מצויין שהם לא. ניק כמעט בלי ראש אכן החליף כובע בקטע של מסיבת יום המוות ובעוד קטע שאני לא זוכר. ובקשר למכתב - המכתב אכן שקוף, מה שמחזק את טענתי - ישנו כישוף מסויים שהופך חפצים לכאלה שרוחות רפאים יכולות לגעת בהם אבל כל חי פשוט יעבור דרכם.

למעלה