רוחות מלחמה

אדם99

New member
רוחות מלחמה

שאלה לא כל כך נעימה, מה לעשות אם תפרוץ מלחמה, אולי מישהוא מהפורום שעבר את מלחמת המפרץ יוכל לחלוק את ההתנסות שלו איתנו. איזה הכנות לעשות, מה עדיף, לצאת לים?, להשאר במרינה ולהכין חדר אטום, לקחת את עצמנו ולהפליג לקפריסין?

benya

New member
את המלחמה הקודמת עברתי ללא סירה

אם יפלו באיזור טילים אני בהחלט מתכוון להיות בסירה עים משפחתי כמה מיילים טובים בפנים. לך אדם אני ממליץ לפחות לעבור למרינה שלא באיזור א (אצלינו באשדוד למשל) עד יעבור זעם. בתקוה שלא נצטרך ....

olahav

New member
במלחמה הקודמת הייתי בחיל הים

ואני זוכר שכל החייל שאף להיות בים. בדיוק היינו בקורס חובלים והמדריכים שלנו נלחמו על מקום בספינות כדי לצאת לים. הרבה מאוד עוגנים נחתכו אז והושארו על קרקעית מפרץ חיפה כשהספינות עזבו בחופזה בדרכן מערבה. אין ספק שלהיות בים זה דיי בטוח (במידה והים בטוח - לא לשכוח זה חורף). אגב - שאלה - רוחות מלחמה טובות יותר מ"שתיל"?

בת ים

New member
תתקנו אותי אם אני טועה...

אבל, הרעיון הוא להסיט את הטילים בעזרת ה"חץ" מהמסלול לתוך הים
האם הים זה המקום האידאלי לברוח אליו?

אדם99

New member
הסבירות של היפגעות בים

הינה מאוד נמוכה, אינני מכיר את אופן הפעולה של החץ, למיטב הבנתי טיל נגד טילים אמור לפגוע ולהשמיד את הטיל המאיים לא להסיט אותו. במידה וטיל אכן פוגע בים זו צריכה להיות פגיעה כמעט ישירה אחרת המים קולטים את כל האנרגיה שמפיק הפיצוץ. הגודל של יאכטה ואפילו אוניה לצורך העניין הוא אפסי לעומת מרחבי הים והסיכוי שטיל שיורד אנכית יפגע בכלי שייט הוא ממש נמוך. בכל אופן תודה על ההתיחסויות (ואולי יהיו עוד) לנושא שלדעתי עשוי להיות די גורלי אם תקרה מלחמה.

benya

New member
את טועה !!

ה"חץ" אמור ליירט את הטיל ולהשמידו בעודו מעל שטח אויב. בים תמיד יותר בטוח כמו שציין אדם מכוון שכדי לגרום נזק ע"י טיל יש כאמור צורך בפגיעה ישירה. הדכר נכון שבעתיים כשמדובר בראש נפץ כימי/ביולוגי שמאבד כל יעילות בפגיעה במים. 20 מיל מערבה לקו החוף הוא מרחק גדול מטוח אי הדיוק של הסקאדים ולכן לדעתי מהוה מרחק בטוח. ושלא נצטרך....

אדם99

New member
מעניין לדעת מה חושבים יתר בעלי

היאכטות שבינינו, האם יש לכם תוכנית פעולה מה לעשות בזמן מלחמה.

Alex33

New member
מה שבטוח ,סירה אינה מרחב אטום..

למרות החלונות וה_HATCHES ,יש פתחי איוורור,ועוד.. אבל טילים בעים ממזח..כך שמה יותר מערבה נראה בסדר.. אני עדיין מאמין שזה לא יגיע אלינו..אם בכלל..

eradochan

New member
קפריסין!!!

אני חושב שאיה נאפה זה אחלה מקום להעביר את המלחמה. אבל בטח יקראו לי למילואים אז לא ממש פרקטי אה?

בת ים

New member
מה אני הייתי עושה אילו../images/Emo26.gif

לא שממש מתחשק לי להכנס לזה, עמדת "בת יענה" דווקא מתאימה לי במקרה הזה. ובכל זאת: עקרונית אני הייתי מתייחסת לתא-כחדר לכל דבר, כלומר אוטמת אותו לפי ההוראות. הרי ברוב התאים מדובר בהאץ´ אחד, לכל היותר שניים. בלוקרים הייתי מכינה את כל הציוד הרצוי, מים אוכל וכדומה. במקביל, הייתי מכינה תיק קטן ובו חפצים אישים למקרה שבו בכל זאת אחליט שבמקלט קרוב כלשהו-יותר עדיף. בגדול, הבעיה העיקרית ואולי זו שמבדילה את התא בסירה מחדר בדירה, היא כמות האויר הפחותה. כלומר, יש להצטייד גם בספר התהילים ולקוות שזמן השהיה בתא, יהיה קצר ביותר. במקרה של טיל כימי או ביולוגי, הייתי חותכת 4 חבלים ויוצאת לים-רחוק כמה שניתן. ושלא נדע או נצטרך בכלל!!!!!!

benya

New member
עדיף לברוח מלכתחילה

אם זה לא כימי/ ביולוי אז בשביל מה לאטום ?? (ואם זה כן ממילא חותכים חבלים ובורחים )

בת ים

New member
איך נדע מראש?

גם בבית אתה לא יודע מראש, ואתה אוטם בכל זאת. לעומת זאת אתה יכול למשל, לצאת עם סירה אטומה ולברוח.......אתה לא יכול לברוח עם חדר אטום. כלומר, אטמת, שרדת, ברחת. ודי.........
שנה טובה

arik2000

New member
לא הבנתי למה לא....

לברוח כבר עכשו זמן ההתראה מרגע יציאת הטיל מעירק עד הגעתו הוא 7 דקות לאן תגיעו ב7 דקות בים? מי שמפחד עדיף שיצא לדרך כבר עכשו.... החץ אמור ליירט את הטיל המגיע כ30 ק"מ לפני היעד אז איפה זה יפול ? לכל היותר מעל ירדן.... לדעתי הפניקה מיותרת לחלוטין כי כלל לא בטוח שיהיו טילים ובוודאי לא ידוע איזה טילים אם בכלל. כל הפניקה בתקשורת היא בשביל שהציבור יתעלם מפרשת השחיתויות במפלגת השלטון. לכן הכי טוב זה לא להכנס ללחץ ולהצביע "שינוי" !!!.

אדם99

New member
לא מדובר על בריחה

כל הנושא לא הועלה בהקשר של בריחה, הכוונה היתה להעלות וללבן את הנושא מהזווית של מה הדבר הנכון ביותר לעשות במידה וישראל תהיה תחת התקפה, כשהמצב הנתון הוא שיש ברשות חלק מאיתנו כלי שיט שמישים. ותשובה אפשרית אחת מני רבות היא להתרחק מהאיזור עם שהאיום יחלוף. אינני יכול לדבר בשם אחרים אבל בשם עצמי אני יכול לומר שמעולם לא ברחתי או התחמקתי מאיום או מאחריות, שרתתי בקבע ונהניתי להיות במילואים אבל עכשיו כשכל זה מאחורי זכותי לפעול בדרך הנכונה ביותר עבורי. אינני חושב גם שמדובר בפאניקה (יאכטונרים עדיין לא חותכים חבלים ושועטים אל מחוץ לנמל באמוק) אלא בחשיבה מבוקרת ובדיקת השאלה מכל צדדיה. והערה אחרונה אני מכבד את דיעותיך בכלל ואת דיעותיך הפוליטיות בפרט אבל אני לא חושב (ותקני אותי בתיה אם אני טועה) שכאן הוא המקום לתעמולת בחירות.

arik2000

New member
לא תעמולת בחירות

אלא הבעת דעה אישית למי להצביע (הרי גם הבחירות בחדשות בזמן האחרון) אילו הייתי מספר לך למה וכמה טוב להצביע לשינוי אז זו הייתה באמת תעמולה. ואל תקח את נושא הבריחה באופן אישי, השאלה הייתה מה לעשות אם תפרוץ מלחמה ולכן אמרתי שמי שחושב לזוז מפה בזמן כזה כדאי שיעשה זאת כבר כי בזמן שמשהו יקרה זה יהיה מאוחר.

soso_sami

New member
אם כבר פוליטיקה אז....

ש"ס לשילטון!!!! אלי ישי ראש הממשלה!!!! המר"ן יוסף לנשיאות!!! במלחמה הקודמת אני זוכר את מראה ספינות חיל הים על עוגן בליל הטילים הראשון מחוץ לנמל. מה רבה הייתה המבוכה כשגילו שהטילים מיועדים לתקוף את בתי הזיקוק מולם הם עגנו וכידוע לנו רמת הדיוק של הסקאד העירקי בעיקר היא לא מהגבוהות וכמו שפגעו ב"סקאד קניון" הוא קניון לב המפרץ הם פגעו גם בים מאיימים לטבע סטי"ל זה או אחר. החיילים הסתערו על חבלי העוגן וכפי שנכתב כאן קודם כפשוטו "חתכו" את החבלים והספינות התרחקו ללב ים. אני נמנע מלהביע דיעה או להמליץ המלצה. איש איש עם פחדיו, ריגשותיו, התרגשויותיו ומאהוויו.

benya

New member
ומי ינהג בסירה ??

את הקבינות אולי אפשר לאטום ומה בקשר לקוקפיט ??

בת ים

New member
נבחר שעיר לעזעזל../images/Emo12.gif

שיסובב את ההגה לכוון מערב.

למעלה