רוחות מלחמה

קדן

New member
רוחות מלחמה ../images/Emo4.gif

יש לי תחושה שהאווירה הכללית במדינה הגיעה גם את הקטנטנים שלנו . אני לא מצליחה להעביר מפגש בוקר נורמלי , המון מריבות והתגרויות פתאום ,חוסר שקט..... ניסיתי מפגש שרובו תנועה, ניסיתי הרבה בצק . זה רק אצלי בגן ? הצילו !!!!!

טלגל

New member
היי קדן, ובפירוש לא!../images/Emo150.gif

על-פי המורה למוסיקה שלי בכל הגנים שהיא עוברת יש אי-שקט גדול. אצלי זה לא עד כדי כך שאני לא מצליחה להעביר מפגש, אבל בהחלט אני צריכה כל הזמן לחשוב על פעילות לילדים המון שירי אצבעות, שירים עם אביזרים ומשחקים שבהם הם פורקים מרץ. אחר-כך יש רגיעה ואני מצליחה להעביר סיפור, שיחה וכמה משפטים. בגן אני עושה פחות דברים מובנים נותנת הרבה משחק חופשי ואז הילדים ממש נהנים מיצירה מובנית או שולחנות עבודה. קדן סבלנות עןד קצת יעבור..... וגם החורף שאותי כבר מעצבן.......

אלהלה

New member
רוחות וסערות../images/Emo13.gif

לדעתי בכל גן יש אוירה של טרום מלחמה או משהו בדומה. הילדים מרגישים ושומעים בבית ומגיבים. אצלי בגן כבר כמה ימים יש כוננות מיוחדת וכמעט כל יום אנחנו מתרגלים ישיבה במרחב המוגן. קוראים סיפור מקשקשים ויוצאים משם
בימים האחרונים יותר מהרגיל יש מתח באויר ומנסים לנהל מהלך רגיל אבל... גם אנחנו בני אדם וזה בסדר גם לתת לילדים לדבר על זה וגם להגיב ולהגיד שגם אנחנו לא יודעים מה יהיה אבל אנחנו סומכים על הצבא שלנו ובטוחים שהכל יהיה בסדר

krn

New member
ואיך אתן מתארגנות בגן עצמו?

היום קיבלנו הדרכה על הירידה למקלט וכאלה עניינים. רק לחשוב על מצב חירום בשעות הגן עושה לי רע! איך נצליח לטפל בכל הקטנים אלו...

אלהלה

New member
אז המרחב המוגן ממש בתוך הגן../images/Emo13.gif

ויש לי ממש מעט ילדים בגן (13) ככה שעשינו חזרות ועם צלצול פעמון כולם כבר יודעים שעוזבים הכל ונכנסים למקלט המוגן. ושם יש לי כבר טלפון ורשימה של מספרים לכל העולם
טייפ וקלטות, ספרים, דפי ציור ומשחקים וממתקים ומים ורק שרותים אין לנו שם
מקסימום נכניס לשם דלי קטן
והאמת שבשעת אמת אני לא יודעת איך יהיה אבל מקווה שיעבור בשלום ובמהירות

krn

New member
שלא נצטרך...

אצלי יש 16 ילדים, אבל צעירים. המקלט במרחק של פחות מ100 מטר. הכל מאורגן, אבל ברגע האמת...
שלא נצטרך!

קדן

New member
שיחה בנושא המלחמה../images/Emo4.gif

אני בטוחה שאחד הסיבות לחוסר שקט בגן זו המלחמה ,אך מכיוון שהילדים בגן שלי צעירים מאד (שנתיים ושלוש) אני חושבת שהם קולטים שיש משהו באוויר . את המסכה הם כבר הכירו מעט בגן ,חלק מהילדים פרצו בבכי (אותם ילדים שפוחדים מהמסכות בפורים. ניסינו להשתעשע לא נראה לי שזה עזר. עשינו ביקור במקלט ושיחקנו שם במחבואים, למרות שבזמן מלחמה לדעתי הם לא יגיעו לגן.הקיצר כולי תקווה שכל זה מיותר והילדודס יחזרו לעצמם. וגם אנחנו נחזור לבעיות הרגילות והמתגמדות ביחס למלחמה. בכל מקרה זה המקום לקוות שנכתוב פה גם בהמשך רק חוויות טובות מהגן.....

gili111

New member
אני מקווה שלא נצטרך להתמודד בגן

עם המלחמה. אם תפרוץ המלחמה נקווה שמערכת גני הילדים לא תפעל. לא יודעת, אני כ"כ שאננה וזה לא טוב.

המממ... אצלי הכול רגוע..

הרבה יותר שאננה. אולי בגלל שלא הייתי בארץ בפעם הקודמת... וגם בגלל שאני לא כ"כ צופה בחדשות. וגם הילדים לא אמרו שום דבר, אז אני אפאטית לגמרי, למרות שאני ממש לא רואה את עצמי נכנסת למקלט הקטן הזה עם כ"כ הרבה ילדים. נראה לי שאני איחנק מקלסטרופוביה

למעלה