רוחות- בעיה

Ginny

New member
רוחות- בעיה

אז ככה. אני מבינה שפּיבס- יכול לזרוק דברים על אנשים, כן?, עכשיו, איך הוא יכול לגעת במשהו?!, הנה נאמר שהם לא מסוגלים לאכול. משמע, הם לא יכולים ממש לגעת באוכל. או, הם יכולים לעבור דרך קירות וכו`. עוד אחד זה מירטל, שגם מסוגלת לעבור דרך קירות אבל בכל זאת נסחפת לאגם כשמורידים אצלה את המים?!- לא הגיוני! ואם יש רוחות של כל מני אנשים, איפה יש רוחות של לילי וג`יימס, ולמה הן לא באות להארי? גם לא הגיוני! שמישהו יסביר....... :p

דוד דב

New member
דוד דב

יש רוחות של כל מיני אנשים אבל לא כולם נהפכים לרוחות .. רולינג אמרה באיזה ראיון שבספר החמישי היא תסביר למה חלק נהפכים לרוחות וחלק לא .. עכשיו בקשר לקטע של לקיחת דברים .. אין לי מושג

המממפ...

ג`קר אמרה שנלמד על רוחות ומי הופך לרוח באחד הספרים הבאים, אבל היא אמרה שהאנשים השמחים יותר לא הופכים לרוחות (כמו מירטל המיללת) ובקשר לפיבס-נראה לי שהוא יכול לזרוק דברים בגלל זהוא פולטרגייסט והוא לא כמו כל הרוחות. אבל מצד שני, אני סתם אומרת דברים, כי אני לא ממש יודעת מה ה``חוקים`` של כל הדברים האלה עם הרוחות. -ליאת- I wonder what it`s like to be a slice of cheese...

Hermione

New member
זה כמו בקספר!

שהם מסבירים שיש אנשים שהיו ``רעים`` בחיים שלהם, ואז הם הופכים להיות רוחות, ויש כאלה שהם היו ``טובים`` אז הם נהים מלאכים. אבל זה גם יכול להיות למשל כמו ב``הארט אנד סולס`` (מישהו ראה את הסרט המ-ד-ה-י-ם הזה חוץ ממני?), שמה הם נהיים רוחות רק כי יש להם ענינים לא גורים על פני האדמה

אהה! כמו ב``עולם הדיסק``!

כל אלה שהופכים לרוחות, צריכים להשלים מטרה או משהו...לא זוכרת את הניסוח המדויק....לא יודעת... -ליאת- We`re not alone as long as there`s IM

אבל אז...

כן, אבל אז לילי וג`יימס היו צריכים גם להפוך לאוחות כי יש להם עניין מאוד לא גמור שזה הלורד וולדרמוט ובנם הארי...

העצלנית

New member
מי אמר?

אף אחד לא אמר שהם לא יכולים לאחוז במשהו. סתירה משמעותית מצאתי בין הנשף שערך ניק כמעט בלי ראש שם היה אוכל (אם אפשר לקרוא לזה ככה) לבין זה שבספר הראשון בסעודה של תחילת השנה אם אני לא טועה הוא עצוב כי הוא לא יכול לאכול (אם אני זוכרת נכון הזיכרון שלי לא משהו). ואגב אולי מירטל ניהנת לרדת לביוב זה הרושם שאני קיבלתי. ועוד שאלה איזה בית היא הייתה? (מירטל)

תשובות!

האוכל שהיה במסיבת יום המוות הוא אוכל מיוחד לרוחות, ויש לי הרגשה שמירטל היתה בהפלפאף... -ליאת- ``Stercus, stercus, stercus, moriturus sum.`` -- (Terry Pratchett, Interesting Times)

דוד דב

New member
?

למה דווקא נראה לך שהיא הייתה בבהפלפאף ? ועוד נקודה שרציתי לציין שנוויל ממש לא מתאים להיות בגרינפנדור .. יותר מתאים לו להיות בהפלפאף .. הוא לא אמיץ במיוחד

דוד דב

New member
אני בטוח

אני בטוח שיש סיבה אחרת הוא לא היה שם .. אבל ביינתים הוא לא נראה עשוי מחומר לגרינפנדור

Hermione G

New member
בספר 3

ששאלו מי הטיפש שאיבד פתק עם הסיסמאות של גריפינדור והוא הצביע היה כתוב שזה היה ממש מעשה שדורש הרבה אומץ - לדעתי זה רמז ולדעתי נראה בעתיד שנוויל הוא באמת דווקא מאוד אמיץ שהוא בצרה אמיתית והוא צריך להיות אמיץ...

דוד דב

New member
מה ?!?!?!

איך לעזאזל לאבד פתק עם סיסמאות השבוע זה מעשה אמיץ .. ? אני חושב שאת מתבלבלת ומתכוונת לספר הראשון ושהוא ניסה לעצור את הרמוני רון והארי מלצאת מן המגורים שלהם כי דמבלדור לא הרשה

shai.m

New member
הוא כן מתאים. X4X

בספר הרביעי גילינו למה נוויל מתנהג כמו שהוא מתנהג-בגלל המצב של ההורים שלו. נוויל הוא אמיץ-רק אצלו קשה לראות את זה בגלל ההתנהגות שלו. ונוויל כן בעל תושיה-רק הוא לא מחצין את כל התכונות הללו.

העצלנית

New member
בלי קשר ממש

אבל ממש עצוב מה שקרה להורים של נוויל. קצת אכזרי לדעתי הוא כזה חמוד יש לי סימפטיה אדירה אליו

Hermione G

New member
לא הבנת בכלל!

לא זה שהוא איבד את הפתק עם הסיסמאות עשה אותו אמיץ! זה שהוא הודה בזה שהוא איבד אותו זה מעשה אמיץ!

העצלנית

New member
לא חושבת

זה היה אוכל גשמי לגמרי של אנשים רק קצת (הרבה) יבש ומעלה עובש. ובקשר למירטל מאוד יכול להיות.

ממממ...

טוב, לדעתי, הסברה לגבי שרק אנשים רעים הופכים לרוחות אינה נכונה כ``כ, האם פרופסור בינס או האישה השמנה רשעים? לא נדמה לי... אבל וודאי יש סיבה מדוע חלקים הופכים לרוחות וחלק לא... -מהו פולטרגייט?

liel3

New member
פורטרגייט

זה בעברית ``מפחידן``. אמנם הוא יכול לעוף אבל הוא לא רוח רפאים זה מסביר למה הוא יכול לגעת בדברים והכל!

למעלה