רוזמרין...

רוזמרין...

יש לי שתי שאלות בעניין: 1. אני מגדלת רודמרין באדנית, אבל מאז שקניתי אותו הוא מאוד דביק ומגעיל. אני שוטפת אותו במים רותחים כמה דקות בשביל שהוא יהיה ראוי למאכל. האם זה הזן? או שמשהו לא בסדר בשתיל שלי? 2. להורים שלי יש שיח רוזמרין, וחשבתי אולי לעקור את שלי, ולהשריש ענף מהרוזמרין שלהם. האם זה אפשרי? תודה

מוטי בר

New member
כנראה שהרוזמרין שלך נגוע בכנימות.

יש לרסס בחומר מתאים כמו מלתיון או קונפידור. בהצלחה.

רוזמרין / השרשה וכו'

...קצת מוזר שרוזמרין נראה כך. בד"כ הוא דוחה כל מיני...אולי זה זן לא כל כך. לפני כ 5 שנים מצאתי שיח רוזמרין שגדל "בר בשטח" והצלחתי להשריש ענף שלו וכיום הוא גדר חיה אחת גדולה עם גזע אחד - יפהפה. ההשרשרה לא כל כך קלה - מה שניסיתי ועבד, זה לכופף ענף תחתון הקרוב לאדמה ולהשקיע אותו באדמה - שישאר מחובר לצמח האם אך "בטנו" תהיה קבורה באדמה ואת אותו אזור, לזבל במיוחד. די מהר הוא יוציא מה"בטן" שורשים ואז ניתן לגזום אותו מצמח האם ולהעביר מקום או לעציץ. ...אם החלטת להיפטר מהרוזמרין שלך, היפטרי גם מהאדמה שבעציץ ורחוק מהבית ! אולי היא נגועה כולה. הרוזמרין אצלי משמש גם לתבשילים בתנור וענפיו הארוכים משמשים כשיפודים למנגל !!! ושיש הרבה יתושים, אני מארגן בתוך סיר 'ענתיקה' פסולת גיזום של רוזמרין, מדליק, ונותן לה להוציא עשן ...זה עוזר !

לא ממש הבנתי... סליחה.

לא ממש הבנתי איך אתה משריש ענף משיח רוזמרין אחר, לתוך העציץ שלי?

..עכשיו אני יותר ערני ! סליחה...אז

קודם כל , היפטרי מהשיח הישן ורצוי גם מהאדמה שלו, אולי היא נגועה. חפשי בשיח הבריא , ענף נמוך וארוך, הורידי אותו בזהירות לאדמה, והשקיעי אותו באדמה. ...כך שהחלק האמצעי של הענף יהיה באדמה, ראשו מחוץ לאדמה וכל זה בזמן שהוא מחובר לצמח האם. ממליץ לדשן בדשן אורגני את האזור בו הענף שקוע באדמה. ענף זה יוציא די מהר שורשים לאדמה שסביבו ואז ניתן לחתוך אותו מצמח האם (לחתוך בין החלק השקוע באדמה לבין החיבור שלו לצמח האם)ואחרי כן להעבירו למקום אחר או לעציץ.

ניסיתי, לא הצלחתי ! ו..גם ניסיתי..

לשים ענף בתוך קרקע עשירה וגם זה לא הלך...! אני אישית לא משתמש, אבל יש הורמון גדילה שעוזר בהצמחת שורשים. ...עם צמחים אני לא ממהר ובעתיד זה תמיד משתלם !

מוטי בר

New member
רוזמרין רפואי משרישים מיחורי ראש

עשביים או חצי מעוצים באורך של עד 10 ס"מ ויש לטבול את בסיס היחור בהורמון השרשה. הצמח משתרש בקלות יתרה בעונות האביב והסתיו ומאוד מומלץ לא לדשן את אדמת ההשרשה בדשן אורגאני ולא להציף במים היות והצמח מאוד מאוד רגיש לעודף בהם. יש להסיר בעזרת מזמרה את כל העלים לאורך בסיס היחור כי כאשר הם בקרקע הם מחוללי רקבונות. ניתן להשריש גם ללא הורמון השרשה אבל אז האחוזי הצלחה קטנים יותר. יש להשריש במצע מנוקז מאוד בלבד למניעת אגירת עודפי מים. דרך נוספת היא דרך ה ב ר כ ו ת. כיפוף ענף תחתון גמיש והטמנת מרכזו בתוך הקרקע כאשר הוא מחובר לצמח, ורק לאחר השתרשותו יש לנתקו מצמח האם ולשתול כצמח עצמאי. דרך נוספת באותה השיטה היא לשפוך תערובת אדמה על מרכז הצמח עד שתכסה את חיבור הענפים התחתונים לצמח בקרקע, ולתת לזמן לעשות את שלו. בשיטה זו מקבלים המון צמחים מושרשים חדשים. בהצלחה.

מוטי בר

New member
רוזמרין רפואי משרישים מיחורי ראש

עשביים או חצי מעוצים באורך של עד 10 ס"מ ויש לטבול את בסיס היחור בהורמון השרשה. הצמח משתרש בקלות יתרה בעונות האביב והסתיו ומאוד מומלץ לא לדשן את אדמת ההשרשה בדשן אורגאני ולא להציף במים היות והצמח מאוד מאוד רגיש לעודף בהם. יש להסיר בעזרת מזמרה את כל העלים לאורך בסיס היחור כי כאשר הם בקרקע הם מחוללי רקבונות. ניתן להשריש גם ללא הורמון השרשה אבל אז האחוזי הצלחה קטנים יותר. יש להשריש במצע מנוקז מאוד בלבד למניעת אגירת עודפי מים. דרך נוספת היא דרך ה ב ר כ ו ת. כיפוף ענף תחתון גמיש והטמנת מרכזו בתוך הקרקע כאשר הוא מחובר לצמח, ורק לאחר השתרשותו יש לנתקו מצמח האם ולשתול כצמח עצמאי. דרך נוספת באותה השיטה היא לשפוך תערובת אדמה על מרכז הצמח עד שתכסה את חיבור הענפים התחתונים לצמח בקרקע, ולתת לזמן לעשות את שלו. בשיטה זו מקבלים המון צמחים מושרשים חדשים. בהצלחה.

באביב אוכל לספר לכם...

עצרתי בצד הדרך כי נפעמתי מהרוזמרין עם הפרחים הכחולים. תוך כדי נסיעה זזה נראה כמו עננים כחולים מונחים לצידי הכביש. אז קטפתי ושמתי באדמה. ישר בגינה.... עכשיו. עם כל החורף והגשם והברד הזה.... על פניו נראה ששורד... אבל באביב אוכל לספר לכם אם הצליח מלבד זה יש לי את הרוזמרין עם הפרחים הורדרדים וגזמתי אותו בצורת גזע. מבשלות טוענות שטעמו עדיף על הכחול. אבל הכחול יפה בעיני אז הוספתיהו לגינתי. שאגב, נראית נפלא עכשיו (טוב, לפני הברד...) והתחיל לה האביב!!!

למעלה