רוזמרין רפואי "בלו לגון" - פחד מנחשים

polinaz

New member
רוזמרין רפואי "בלו לגון" - פחד מנחשים

תכננתי לשתול בגינה רוזמרין. בחרתי בבלו לגון בגלל הפריחה השופעת.
תכננתי שהרוזמרין יהיה באזור קרוב לפתחי הבית (נגיש לעצלנים, כשיתחשק להוסיף לאוכל..).
אבל הוא נראה כמו מקום מסתור מושלם לנחשים - מפחיד!
מה עושים? לא שותלים רוזמרין בגינה? (לא מתחשק לי לפחד להסתובב בגינה) או שיש רוזמרין אחר מומלץ?

טלי1121

New member
נחש יכול להסתתר מתחת לכל שיח וצמח, אז מה?

לא תשתלי? כפיתרון את יכולה לשתול את כל הצמחים האהובים בעציצים מוגבהים, אז השטח יהיה נקי ויהיה פחות מקום מסתור לזוחלים, אבל זה עדיין לא יפתור לגמרי את הבעיה- הפחד. נחש מטבעו הוא ביישן ומעדיף לא להתקל בנו - בני האדם, המפגשים שקורים, קורים בטעות כשאנו פולשים למרחב האישי שלו ואז מהתגוננות הוא מכיש. כבר ראיתי פה בפורום תמונה שמישהו מהחברים העלה על נחש שהתסתר בתוך עציץ תלוי מהתקרה של הפרגולה.
כמובן שלא יוצאים יחפים או עם סנדלים למקום שיש סכנה יותר מסבירה להמצאותו והשיטה הטובה ביותר להזהר היא להקשיב בכל סיבוב בגינה לצלילים שלה. צליל חריג של שריקה או נשיפה צריך להיות הסימן להמצאותו. זה צליל שאין לטעות בו והוא גורם אוטומטית לזהירות ולחץ. רק אתמול שמעתי אותו בכלביה ומיד התחלתי לבדוק מהיכן הוא בא. ראיתי שני חתולים אחד מול השני ובינהם הוא היה. מאחר ורציתי שיילך בשקט, הרחקתי את אחד מהם ומיד הנחש התמתח מעמדת ההגנה המקופלת שלו והתחיל לזחול לכיוון הפנוי ונעלם. החתולים עדיין באותו איזור, אז אני רגועה. אז בתור התחלה, אמצי כמה חתולים בגילים שונים אל ביתך, כמובן מעוקרות ומסורסים כדי שלא תהיה התפוצצות אוכלוסיה. יש המון חתולים שמשוועים שמישהו יאמץ אותם וידאג להם.

Yuli Gama

New member
חתולים זה גם פתרון טוב לעכברים בגינה

ואפשר לגדל חתול גם בלי להכניס אותו לבית, בתור מערכת בקרה אקולוגית לגינה

טלי1121

New member
נחשים באים אל עכברים. זה האוכל שלהם.

אז אם הבית והשטח סביבו יהיו נקיים מעכברים, הנחשים לא יגיעו בכלל. כשתאמצי חתולים, תקפידי לא להשאיר מזון חתולים מפוזר בחצר כי זה כן מושך עכברים שבאים לאכול את השאריות.

polinaz

New member
תודה רבה! הארת את עיניי. אימוץ חתול על הפרק

אצלנו כבר כמה חודשים. אבל יש שתי "בעיות":
1. הכלב שלנו לא אדיש כלפי חתולים בלשון המעטה (אולי אם אני אביא גור חתולים זה יהיה שונה?)
2. אני לא רוצה את החתול בבית, אלא בגינה, אבל לא יודעת איך לגרום לו להישאר בגינה שלנו (אוכל?) ולא לברוח (אף פעם לא גידלנו חתולים בבית, רק כלבים).

פיטנגו4

New member
יש לי שתי חתולות חצר

שתיהן אצלנו מאז שהיו גורות ואמן נדרסה. מאכילים אותן, והן כמובן מעוקרות.
הכלבה הקודמת והנוכחית לא אוהבות חתולים, אבל את אלה הן מקבלות.

אם תתחילי להאכיל חתול מסוים בצורה קבוע - הוא ישאר.
עכשיו 2 דברים חשובים:
1. לא להאכיל בזבל אלא אם את רוצה חצר מסריחה. לקנות שק של אוכל לחתולים, אפשר את השק הזול ביותר, לא חובה שימורים מפונפנים ויקרים... העיקר לא זבל.

2. העיקור הוא חובה!!! לא להעיז להאכיל חתולים אלא אם את גם מעקרת אותם!!! לאגודת חובבי חתולים יש הסדר עם כמה וטרינרים להוזלה משמעותית במחיר העיקור. חפשי באתר שלהם.

polinaz

New member
בלי עיקור הם מתרבים בקצב אקספוננציאלי

בעל הבית ביחידת דיור שהשכרנו עיקר את כל החתולות חוץ מאחת שכל הזמן היתה או בהריון, או מטופלת בגורים..
בדקתי באתר של אגודת חובבי החתולים, ואין להם הסדר עם אף וטרינר דרומית לראשון לציון!

איך מומלץ לשמור שהאוכל של החתולים (אני רוצה 2, שאחד לא יהיה בודד) לא יתפזר וימשוך חיות לא רצויות?

פיטנגו4

New member
אין שום בעיה

אצלנו אני שמח את האוכל ב2 ערימות, אחת לכל חתולה.
אחרי שהן מסיימות, אם נשאר קצת, הכלבה מחסלת...
אוכל חתולים זה אולכ שמן יותר מאוכל כלבים, לכן, הוא מאד אהוב על כלבים - בדיוק כמו שילדים אוהבים ממתקים

למעלה