רוזינה דה LK

רותי ב.

New member
רוזינה דה LK

(לאדינו קומוניטה), טרושי קוואנטוס אקזמפלוס פור אסקריביר אל לאדינו דירצ'ו אין אינגלז - אי פנסי קי ו'סר בואנו א'מיטרלוס אקי טמביין:
Yerrado Derecho ...que aser KE AZER ...como ,cuando KOMO ,KUANDO ...ansina y ansina ANSINA i ANSINA(no la Y ,ma la i) ...casa grande KAZA GRANDE ...libro LIVRO ...vivir BIVIR ...al principio AL PRINSIPIO ...pesar una cosa PEZAR UNA KOZA ...llamar YAMAR ...quince KINZE ...hoy en Argentina OY( sin la H)...​
פור קאדה אונו קי קרי אסקריביר א'אי.
בואוס דיאס קי טנגמוס.

../images/Emo51.gif רותי

בדיוק ככה היתה כותבת סבתי ז"ל. כשהלדינו כתובה באותיות לועזיות קל מאוד להבינה. לנו בפורום יש בעיה לכתוב לאדינו ברור ונכון באותיות עבריות. לעיתים אני קוראת משפט כמה פעמים ע"מ להבינו כראוי. בוקר גשום ונעים לכולם

חונה בספר של בוניס לשון דג'ודיזמו י

ש את הכללים לכתיבה בעברית מאד ידידותי וקל להבנה.

בנגלה

New member
אני חושב שבנוסף לכללים יש מילים

שפשוט משתנות... שמתי לב לזה גם ממקומות אחרים במקום y יש לכתוב i או קאזה, אני לא חושב שיש כלל שאומר שצריך לשים z במקום s.. זה פשוט שהמילה שונה.. מה שכן.. אם לומדים את הטבלה הפשוט שנמצאת כאן.. לא תהיה שום בעיה לאף אחד פה בפורום להבין בכתב לטיני.. הכתב הלטיני בלאדינו הרבה יותר פשוט מהספרדית המודרנית..!

tsiporganeden

New member
רותי תודה רבה, זה אדיר, הרבה פעמים

אני תוהה למה אנחנו לא כותבים באותיות לטיניות, למה שלא ננסה?

מטיקה

New member
ואני חזינה באמת ../images/Emo185.gif

איי דוז דיאס קה יו סטה חזינה קון סינוסיטיס קה אל דיו קה לו טומי. מי דיגוולי אין לה נריז, אי יו סטה טומנדו אנטיביוטיקה מוי פוורטה קה מי איזו חלשה. ( חלשה זה לא פלקה? אבל פלקה זה רזה ואני..
... ממש לא אז איך אומרים?) אי אסטי נוצי יו דווי אייר אה און בר מצוה דל לוס אידישליס דה מי מרידו. קון אסטוס פולונזיס נו פודי קה נו וה ויניר, אייוס וס אזר חרם עלינו
. אפצי.

Sarika

New member
../images/Emo184.gifמטיקה סלודוזה קה סטאס....

יה טסטו מאנדאנדו אל דוקטור פרסטו פרסטו

אסטרלו

New member
../images/Emo184.gif../images/Emo101.gifקרידה חזינה

סאנה אי רזיה. אזטה אונה סופה דה גאיינה, קומו דישו לה באב'ה. חלשה זה פלושה אחלמה מהירה, אי נו לוס אניירב'ס אה לוס אידישליס

rifka1

New member
מטיקה החלמה מהירה

קחי מיץ לימון וגרגרי זה עוזר מאד

el arvole

New member
מטיקה קרידה ../images/Emo24.gif

קה סה טה קורס מוי פרסטו
סנה אי רזיה כסטס (יו נו אינטינדו דה קה טה פלאזס אל אינבירנו???) ארבוליקו

מטיקה קרידה סנה אי רזייה כאסטס

לומז בואנו אז אסטאר אן לה קמה אונוס קואנטוס דיאס. אי אוייר אל דוקטור. חלשה = דספורוסואדה חזקה= פרוסואדה , פלקה= אזה אבל משתמשים בפלקה גם במובן של חלש/ה.

רותי ב.

New member
מטיקה, אגורו קי'טה סאניס

קוואנטו מאז פרסטו. סינוסיטס אז און מאל קי אזה מונצ'ו סופריר... טודו בואנו.

בנגלה

New member
תודה רבה לך!!

רק שאלה.. בקשר לליברו.. אני מתבלבל תמיד.. ספר או חופשי.. (אני טועה או שאלו מילים דומות בספרדית?)?

בנגלה

New member
ועוד שאלה..

במספרים.. אם אני לא טועה.. בספניולית אומרים dodje או doje ולא dose כמו בספרדית.. וכך גם בשאר במספרים מ11 עד 15..

למעלה