רווחים מרוק מתקדם

XCLASS

New member
רווחים מרוק מתקדם

מה נראה לכם מצבם הכספי של אומני הרוק המתקדם הוותיקים ?(קינג קרימזון יס וכו) הם מצליחים לחיות טוב ? או שבגלל שיש להם קהל מצמומצם יחסית הם לא מרוויחים יותר מדי?

תשמע, זאת שאלה פילוסופית מדי

כל העניין הזה מופשט מאוד. מה זה "מצליחים"? מה זה "לחיות טוב"? אני לא חושב שיש, או שאי פעם תוכל להיות, הגדרה מצומצמת למושג "רווחים מרוק מתקדם", זה מורכב ועמוק מדי בכדי להציג את כל העניין במתמטיקה קרה.

RamiSun

New member
לאו דווקא

רווחים ממוזיקה זה דבר די נראה לעיין אם נקח לדוגמא את המצב עם הלהקות כיום את דרים רואים עליהם שהם מצליחים הפלאוור קינג ידוע עליהם שהם מצליחים יחסית, פיין וסימפוני X לא מי ידוע מה מצליחים . בזמנו יס מלאה אצטדיונים ומכרה במיליונים אפילו דרים לא מתקרבים להצלחה שלהם בשנים 1972 1973 פינק פלויד כנ"ל אולי אפילו יותר מיס, ג'נסיס קצת פחות ג'נטל ג'איינט הם לדוגמא לא הצליחו מי יודע מה...

תראה, זה עניין רוחני

ולא נראה לי שאתה תצליח להבין אותו, למען האמת. עם כל הכבוד, אבל לא יכול לספור כמה כסף מוסיקאי מרוויח. איזה מין בנאדם אתה, אה?

RamiSun

New member
אתה מדבר כמו רואה חשבון

לא מדבר על כמות ספציפית ועל מאזן כספי של אומן לא צריך ממש לספור כמה כסף וכמה נירות ערך יש למוזיקאי בבנק, אני מדבר על הצלחה כלכלית ברזולוציה סבירה אתה אתה חמוד אתה, אבל אתה גם מדבר על הצלחה במובן של זה שכאילו האומן שלם עם עצמו, ומאושר או לא מאושר רוחנית, הנושא יכול להיות מענין לשעצמו אבל........... השואל, הוא חמוד הוא, ביקש לדעת על ההצלחה הכלכלית ולא על תחושת ההצלחה הרוחנית של האומנים. כן, כזה אני, מה לעשות.

orbiti

New member
שמע, לפעמים קשה לעקוב...

אבל הפעם, אני חושב שזה היה די שקוף שהוא מתלוצץ! .

RamiSun

New member
אורי יכול כנראה לפרט יותר

אבל בגדול, יס קינג קרימזון וכו הרויחו בשנות השבעים המון, להקות הרוק מתקדם היו הג'אנר המוביל אז בעולם... אבל אני מניח שחלקם או אפילו רובם פשוט בזבזו את כל כספם ברהוותנות שאפיינה את חברי הלהקות הנ"ל אז.

אנחנו ממש לא יודעים

כדי לדעת אם מישהו הוא "עשיר" או "במצב טוב" או "עני", צריך רואה חשבון רציני ומידע מדויק על חשבון הבנק של האדם. אין לנו את הנתונים הללו, ולכן אין לנו מושג אמיתי מה מצבם. רבים בזבזו כסף רב על שטויות, חלק קנו בתים ואחוזות, חלק חיים בצניעות כמו כולנו, וחלק נמצאים בחובות עד היום. יש כאלה שהשקיעו בכלי-נגינה, והיום מוכרים אותם במכירות פומביות כדי לממן כל מיני רכישות כמו אולפנים או הקלטות.

oril123

New member
צריך לצפות בסרט התיעודי על

קולוסיאום בדי וי די המצויין הזה ע"מ לצפות איך חברי להקת הענק הזו חיים בצניעות ואישית אפילו הייתי מכנה את זה בדלות.

למעלה