רווחיות etsy

אמאזון מאוד דומה לאיביי

כל אחד יכול למכור שם כמעט כל דבר.

רק שבניגוד לאיביי הלוקוחות יכולים לשלם עם כרטיס אשראי ישירות לאמאזון, וזה יתרון לא מבוטל כי יש אנשים שמפחדים או לא רוצים להירשם לפאיפאל.
כבר היו לי לקוחות שרצו להזמין באטצי ואז בסוף הזמינו באמאזון אחרי שמצאו אותי גם שם.

סליחה אני יודע שזה מסקרן אבל למדתי שעדיף לא חשוף את עיסוקיי.

הבנתי, תודה

mokamoka1

New member
מכירה באמזון

היי רציתי לדעת איך אתה מתגבר על המספר EAN או UPC שצריך להזין בעת הזנת מוצר חדש באמזון??

אם אתה מתכוון בשביל ההרשמה

במוצר הראשון כדי שיתן לי להירשם פשוט הכנסתי ברקוד של ספר שהיה לי באנגלית (שהאמת קניתי מאמאזון).
אז יכולתי להירשם, לאחר ההרשמה הסרתי אותו.
למוצרים שלך עצמך אתה יכול לקבוע איזה ברקוד שבא לך.

בהחלט יש כאלה שגם מאטסי....

אבל אני לא חושבת שרק מאטסי...
אטסי הוא רק עוד ערוץ של שיווק ומכירות במגוון שכל אחת צריכה לגבש לעצמה...

לימיצ

New member
יש לי סוד לגלות לך...

יש יועצים עסקיים שלא שמעו על אטסי בכלל.. אז מה?
ולמה שתלכי להתייעץ עם מישהו שלא שלא בקיא בתחום שלך??

ענו לך כאן גם נועה, וגם ספגטי וגם יש את הרשימה בקרפאט קאלט, שמתעדכנת כל הזמן, אטסי זו פלטפורמה למכירה
שבינתיים עדיין מכניסה נתח יפה לעסק כמו שלך,
אבל, אטסי זה לא מה שיחזיק לך את העסק ויגרום למכירות!
איפה המפתח? המפתח בהבנה שאת צריכה למצוא את השוק שלך, מה הוא קונה ולהתאים את עצמך,
ונתנו לך כאן כמה עצות ששוות זהב לדעתי, הייתי מעמיקה את המחקר ובודקת מה יותר נכון למי
שמגיע לאטסי בכלל.
לי היתה חברה לעיצוב מוצרי טקסטיל עם שמות בעברית, שמכרתי באטסי.
התעקשתי עם העברית כי השמות באנגלית מאד ארוכים, אבל הלקוחות באטסי ברובם היון דוברי אנגלית,
ואת רב המכירות עשיתי בכלל בגני ילדים לועדי הורים...
לכפות את המוצרים שלך על שוק בינלאומי כי יש לך פטלפורמה מקומית...בעייתי, לא ממוקד, זה ממש ללכת נגד מה שמתאים לעסק שלך
ואני הייתי משקיעה ברצינות מחשבה על מיקוד באנגלית באטסי, וחנות מקומית ללקוחות בארץ.
ובור התחלה, הייתי בוחרת ..בכיוון אחד

NFN123

New member
העסק שלה קלאסי לשוק בינלאומי

דובר אנגלית או דובר משהו אחר, זה לא משנה במקרה הזה בכלל לדעתי. זה לא שהיא מוכרת מזוזות או חנוכיות או שלטים לחדרי ילדים שכבר הוכנו מראש ואי אפשר לשנות את הכיתוב שלהם בעברית.
לא כל כך הבנתי את הסוף של ההודעה שלך (אפילו שזה לא היה מכוון אלי
), אלא אם זו היתה הערה כללית (פשוט זה נשמע כאילו את משווה את זה לעסק שלה).
אני כמובן מסכימה עם כל שאר הנאמר, אבל מה שיפה בעסק שלה זה שכלל המוכרות באטסי הן חלק לא מבוטל בכלל מקהל היעד שלה באטסי - וזה המון המון אנשים. אז צריך לחשוב איך לפעול (גם, לא רק, כי יש עוד הרבה אופציות) בכיוון הזה.

לימיצ

New member
אני לא בטוחה לאיזה משפט את מתכוונת

אבל הדוגמא שנתתי היתה שאני ייצרתי מוצר איקס, כשהלקוחות שלי רצו מוצר איקס אבל עם שינוי (השפה)
במקרה שלה זה יכול להיות לוגו, ולהוסיף מוצר חדש למשל לוגו+ עיצוב באנר (סתם המצאתי).
ולגמרי מסכימה איתך, המסקנה שאטסי מדרדר בעיני היא כמו לומר שלא מוכרים במרמלדה מרקט.
נדיר למצוא מישהי שמוכרת במרמלדה מרקט אומרת את זה, נכון?

אז קצת קשה לצוף מעל השמועות האלה, אבל לוותר על מכירה באטסי, בדוואנדה, בארטפייר באיביי, באמזון באתר שלך, וכו
רק בגלל ששמעת שלאחרות זה לא עובד/ירדו המכירות, זה בעיקר חבל לדעתי.

todesignit

New member
תשובה מאכזבת

היי לימיצ,
חייבת להגיד לך שזו הפעם השנייה שאני לא מבינה את התשובה שלך, התשובה לא בכולה רלוונטית ויש בה כמעין עקיצות קטנות ולא נעימות.
אני לא חדשה בעולם העסקי מנהלת עסק 8 שנים עם עובדים, עובדת עם החברות המובילות בארץ וזה מיזם חדש שפתחתי ואני רוצה לקדם
נכון עולם השיווק של מוצר באון ליין פחות מוכר לי, אבל פתחתי חנות אחרי סקר שוק ותוכנית שיווקית ולא כי בא לי לעשות לוגואים לכיף שלי

המוצר שלי הוא לגמרי בינלאומי ואני מכירה בעולם הרבה חברות שמתפרנסות מאוד יפה רק מלוגואים
לא כופה על שוק בינלאומי מוצר ישראלי - יש לי אתר דו לשוני עברית אנגלית והחנות באטסי כולה באנגלית.
שאלתי את מה ששאלתי אחרי מספר שיחות עם יועצים ואנשים וגם מקריאה פה בפורום שיש ירידה במכירות בשנה שנתיים האחרונות
ולכן השאלה שלי הייתה האם שווה בכלל להשקיע בקידום של חנות כזו בזמן שאולי הפלטפורמה הזו בדעיכה.

crit

New member
את שואלת מוכרות באטסי אם נכון למכור ולהשקיע ב

מקום שהן משקיעות ומוכרות...
ובלי קשר לנ"ל - אני מכירה מקומות ברשת שאפשר להוריד, מה שאת קוראת לוגואיים, בחינם... אז כדאי לך לבדוק.

NFN123

New member
הכל אפשר למצוא חינם

השאלה היא של איכות, רמה, התאמה אישית ועוד מלא דברים.

גם אוכל אפשר למצוא בחינם, וגם בגדים וגם אפשר לגור בחינם ומי שממש רוצה גם יכול אפילו לגלוש באינטרנט בחינם ולראות סרטים בחינם. השאלה היא רק (או בעיקר) של איכות ונוחות. ואיך אתה רוצה למתג את עצמך.

crit

New member
אני אשמח אם תספרי לי איפה "אפשר

לגור בחינם"במקום ראוי... באשר ללוגויים - על כך פרנסתי רק לא ברמה ובמחיר שהגב' הנ"ל מציגה

RolyzCreations

New member
היא כתבה שזול כרוך בהתפשרות על איכות

התפשרות על מה ש"ראוי" למגורים

NFN123

New member
הפלטפורמה בכלל לא בדעיכה לדעתי

יש כמה סיבות לירידה במכירות אצל אנשים -
קודם כל, יותר ויותר חנויות נכנסות למכירות באינטרנט, אז התחרות גדלה יותר. הרי אם היתה חנות אחת בלבד באינטרנט היא היתה מקבלת את כ-ל המכירות, וברגע שהופכות להיות שתיים אז המכירות מתחלקות בין שתיהן (כמובן שזה יותר מורכב מזה, אבל הבנת
).
חוץ מזה, דברים משתנים כל הזמן - למשל באטסי ספציפית כל הזמן יש שינויים והתחדשויות, ולא תמיד החנויות מספיקות/יכולות/מבינות/יודעות/רוצות/מפענחות איך להתאים את החנויות שלהן לחידושים של אטסי. זה גם החלק הקל וגם החלק הקשה באטסי - כי מצד אחד הם דואגים שהמקום שבו העסק שלך מתאכלס (וזה לא משנה אם זה כולו או רק חלק ממנו) ישאר מעודכן ואת לא צריכה לדאוג לפן הזה (כמו למשל באתר משלך), ומצד שני את זו שצריכה לדאוג לשנות ולהתאים את הדברים, מה שלא היית צריכה לעשות באתר אחר (אבל אז אולי היית מגיעה לשלב שבו זה היה "נתקע" ולא זז יותר קדימה).

אבל אני חושבת שא רק שהפלטפורמה הזאת לא בדעיכה, היא אפילו לא הגיע לאמצע הדרך שלה (לא רק באטסי, אגב).

לימיצ

New member
איזה קטע, קראתי מה שכתבת רק אחרי שהגבתי.

מסכימה לגמרי.
ואחת הדרכים להתגבר על השינויים האלה , כי הם היו, עודם, ויהיו
זה אחד הדברים הכי בטוחים באטסי, השינויים,
זה לזכור שזו פלטפורמה, לא להתבסס רק עליה (אבל להישאר עם האצבע על הדופק!!),
ולדאוג להביא לקוחות באופן שוטף, גם מבפנים וגם מבחוץ.

לימיצ

New member
אני אשמח להסביר את מה שלא ברור

רק תכווני אותי?
ממש לא מתכוונת לעקוץ,ואני מתנצלת אם זה מה שהשתמע!
באמת לא מבינה מה לא מסתדר לך.

שאלת אם אטסי רווחית, נתתי לך 4 דוגמאות שכן.
את המשוכה הזאת עברנו,
בתחילת הפעילות של בנות ישראליות שאטסי אי שם ב2007
השיטה היתה לעבוד לפי ריניואים, יכולת לקנות דפי תוצאות שלמים 4 פעמים ביום ולשלוט בשוק שלך
וזה מה שבנות עשו.
האם כולן מכרו בטירוף בגלל שאטסי היה בעליה ובבום ?
מה פתאום, אני זוכרת קיטורים של עלויות פרסום כאלה
ורב מוחלט של בנות שלא עשו את זה "כי זה היה יקר".
מה שאני מנסה לומר זה שלמתבונן מהצד, אז וגם היום, קשה למכור באטסי.
מצד שני, מי שהשקיע כ600 ש"ח בחודש, זכתה לכמות מכירות מטורפת,
אבל לא כולן עשו את זה.
ולכן לא בטוח שכל מי שאנחנו מכירות ולא מכירות יש ירידה במכירות
ולכן התשובה החד משמעית היא, וזה גם מה שכתבתי לך למעלה וכתבו לך גם אחרים
זה שאת צריכה לבחון שוב את התכנית השיווקית שלך, ולעשות REVISION.

ובאמת אשמח להסביר לך שוב אם תכווני אותי!

ifat36

New member
דווקא מוצרי גרפיקה הולכים יפים באטסי

יועצים עסקים זה קשקוש, יזמים ואנשי עסקים מקימים עסקים ולא הולכים להיות יועצים עסקיים, אז תעשי את החשבון שלך...
יש לי קרובת משפחה, מרובת תארים בכלכלה ומנהל עסקים משמשת כיועצת עסקית למרות שהעסק היחיד שניסתה אי פעם להקים נכשל, וכל ילד היה יכול לראות שלא היה לו צידוק מלכתחילה.
אף אחד לא יכול להגיד לך אם תצליחי או לא, כי זו משוואה שיש לה המון נעלמים, אחד מהם הוא הרצון והתשוקה שלך לנושא.
תבדקי אגב חנויות מצליחות למוצרי גרפיקה באטסי ותראי שיש לא מעט כאלה. אם את לא מוכרת מוצר פיסי אלא קובץ, אז אין לאף חנות בארה"ב יתרון עליך שזה דווקא טוב

בהצלחה
יפעת

למעלה