רודן ברשות המשפט

רודן ברשות המשפט

הנה כמה מושגים, שכבוד נשיא בית המשפט העליון השופט אהרן ברק אינו מכיר בהם: הוא אינו מכיר במושג 'אויב', הוא אינו מכיר ב"להיות עם חופשי בארצנו", והוא אינו מכיר בזכות הציבור הישראלי לקבוע את מגבלות ההגירה למדינת ישראל כך שתימנע הפיכת היהודים למיעוט בארצם. למעשה, נראה שכבוד הנשיא ברק אינו מכיר בתוקף החוקתי של מדינת ישראל כ"מדינה יהודית". אהרן ברק חשף את עצמו, מתוך שיקול מוטעה, כרודן אמיתי של אזרחי ישראל. אין לדעת כמובן כיצד הגיע תוכן מכתבו של ברק לעמית מאוניברסיטת ייל בארה"ב לידי כתב 'הארץ', אך נראה כי מי הדליף את החומר היה מעוניין שחברי בית המחוקקים של ישראל יקבלו תכתיב פוליטי ברור מצד מי שהשים עצמו כרודן לגבי המותר והאסור להם בבואם לחוקק את חוק האזרחות. יש משהו מביש בכך שהאיש שהשים עצמו מעל לחוק במדינה שאותה הוא אמור לשרת, מוצא לנכון למסור דין וחשבון ל"עמית" באוניברסיטה זרה. כמי שמתייחס לאזרחי המדינה כנתינים ולא כאזרחים, ואולי גם לא כבני אדם בעלי זכויות כמו שלו, הנשיא ברק אינו חש את מידת הצניעות הראויה מולם. פעם אחר פעם מוצא את עצמו עם ישראל צופה בחרדה למוצא פיו של הרודן מבית המשפט העליון; הפעם למעשה עמדה על המדוכה המשפטית שאלת זהותה של המדינה. נראה כי ברק הפקיע מהעם את הזכות להגדרה עצמית, כיוון שברצותו יהפוך את המושג "מדינה יהודית דמוקרטית" למדינה יהודית-ערבית, דהיינו למדינה דו-לאומית. רק לאחרונה התיימר כבוד הנשיא להרביץ תורה לשומעיו בדבר הסכנות לדמוקרטיה כלקחי העבר. נראה כי הוא אינו מבין את הלקח האמיתי של ההיסטוריה, ומתוך קיבעון הוא רואה את ישראל בדמותן של גרמניה, איטליה ושאר מדינות שקרסו בשל לחצי הפאשיזם מבפנים. אולם, המקבילות ההיסטוריות לישראל של היום אינן המדינות שהפכו לטוטליטריות משום שבהן הדמוקרטיה מעולם לא היתה למסורת ומעולם לא היתה מושרשת; המקבילות של ישראל היום הן הדמוקרטיות של שנות ה-30' דוגמת אנגליה, צרפת וצ'כוסלובקיה. האויב של הדמוקרטיות האלה היה אויב חיצוני עם בעלי ברית מסוכנים מבפנים. דמוקרטיות אלה קרסו כתוצאה מהתקפות גרמניה הנאצית בשילוב גורמים פאשיסטיים מבפנים, ואנגליה ניצלה רק בזכות העורף האמריקני שלה. היום ניצבות הדמוקרטיות אל מול מתקפת הג'יהאד האיסלאמיסטי העולמי והנשיא ברק משים עצמו כאילו האינפילטרציה של ערבים משטחי הרשות הפלשתינית אינה חלק מהמאבק הכולל לחיסולה של מדינת ישראל. הפלשתינים וערביי ישראל רואים את האזרחות הישראלית המיוחלת באופן מיוחד במינו: לא כזכות שמחייבת אותם לנאמנות ולהגנה על המדינה ועל החופש שהיא מעניקה – אלא כאמצעי להחרבתה. השימוש שברק עושה במושגים "שוויון" ו"זכויות האדם" הוא אפוא מתחסד וריק מתוכן. אזרחי ישראל עומדים חסרי אונים מול ברק, המנצל את העוצמה שהעניק לעצמו מכוח המחטף החוקתי של שנת 92', שבו הוא עצמו היה מעורב באורח בלתי חוקתי בעליל. אין דרך חוקתית להביא להרחקתו של הרודן השיפוטי מכיסאו. אבל הזעקה לסילוקו מתפקידו חייבת להישמע.

vinney

Well-known member
אני לא מבין, למה אתה פה?

אתה רוצה לשכנע אותנו להיות פאשיסטים כמוך? אז אתה לא אוהב את הפסיקה של ברק בחוק האזרחות, הבנו. אני לא אוהב הרבה פסיקות אחרות. המחוקקים לא עושים את העבודה שלהם, למה אתה מאשים את ברק?

אפרופו, אירוניה .

בגוף הדברים יש התייחסות לגורמים פאשיסטונים מבפנים המסייעים באופן עקיף למטרות האויב. (ובמקרה זה, הדברים לא כוונו אליך, מר ויני)

vinney

Well-known member
דווקא אני לא מסכים על הקביעה

שהדמוקרטיה שלנו יציבה ומושרשת כמו באנגליה. להיפך, דווקא ההגבלה לאיטליה וגרמניה הרבה יותר נכונה ומדויקת. אתה שוכח שאנגליה היא דמוקרטיה בת מאות שנים, שלא נוצרה בוואת אחת, אלא מתוך תהליך שהתחיל עוד במאה ה13 עם המגנה קרטה. אנחנו, כמו גרמניה ואיטליה, בעלי מסורת דמוקרטית מצומצמת של כ60 שנה לכל היותר (לכל היותר כי רוב האוכלוסיה הגיעה ממדינות דיקטטוריות לאורך כל התקופה, בין אם זה מדינות ערב או בריה"מ), ותכל'ס - המסורת שלנו לא ארוכה בהרבה מזו של איטליה או גרמניה בשנות ה30.

אורוש 11

New member
ויני

אני רואה שאתה מכנה המון אנשים ב"תואר" פאשיסט. הפעם גם משקיף ציוני. אולי אתה עצמך פאשיסט ולכן אתה חושב שאנחנו פאשיסטיים?

vinney

Well-known member
המם...

אולי לא? כי בניגוד אלייך, אני לא חושב שצריך להכניס מישהו לכלא רק כי הוא חושב לא נכון, בניגוד לערב רב, אני לא חושב שאנשים אמורים למות רק כדי שלכמה מובחרים תהיה בריכה עם נוף לים, ובניגוד למשקיףציוני, אני לא חושב שאני היחיד שציוני וכל השאר הם גיס חמישי.

אורוש 11

New member
ואני בניגוד איליך

לא הצבעתי למפלגה גזענית כמו שינוי. וני בניגוד איליך -אוהב את החרדים ולא מסית נגדם.

vinney

Well-known member
אין לי שום דבר נגד חרדים

ואם כבר על מפלגות גזעניות אנחנו מדברים, אז היית סותם את הפה, באמת

eitangn

New member
אתה חוצפן ומשמיצן

זו חוצפה לבוא לפורום שינוי ולקרוא לאנשי שינוי גזענים. עליך להתנצל, ולא, לחברי הפורום אין כל סיבה לקיים איתך דיון כלשהו.

אשרת

New member
אתה?

אתה מדבר על גזענים?
במקומך הייתי סותמת את המפה, משום שאתה תומך בגדול הגזענים שרצו לכנסת במרזל. לא מזיז לך בהוא זה שהוא גם תומך במדינת הלכה, העיקר לדפוק את הערבים. ואתה מדבר על שנאה וגזענות. טול קורא מבין עינך, אבן.

אורוש 11

New member
אשרת

את מותחת עליי ביקורת שאני מכנה את שינוי , מפלגה גזענית. מעניין אם את מעירה גם לאדון ויני, שכל מילה שניה שלו עליי זה , גיזעני ופאשיסט.

אשרת

New member
מה שאני אומרת לויני

לא עניינך, מה גם שבתור אחת שכן קוראת את ההודעות שלו בצורה עקבית , לא מצאתי שום ביטוי של גזענות. הוא מכנה אנשים פשיסטים, כי כנראה שזה מה שהם בדעותיהם. אתה מגיע לפורום שלנו, מכנה אותנו גזענים (שלא בצדק) כאשר אתה בעצמך תומך במפלגה שהיא גזענית בצורה מוצהרת לחלוטין, מאיפה החוצפה שלך בדיוק?

אורוש 11

New member
איזו צביעות,,,,,,,,,,,,,,,,

ואני מצטט אותך: הוא(ויני)מכנה אנשים פשיסטים, כי כנראה זה מה שהם בדעותיהם. אותו דבר- אני מכנה את אנשי שינוי גיזעניים, כי כנראה זה מה שהם בדעותיהם.

אשרת

New member
תוכיח את זה שאנחנו גזעניים...

ויני לא צריך להוכיח שאתה פשיסט. כל מילה שיוצאת מהמקלדת שלך כמעט מוכיחה זאת. את ההודעה שבו אתה כתבת לו חגיגית שהוא לא יוצא להורג, אלא יוכנס לכלא אם לא ייתשר לפני הקו של מרזל.. כיצד היית מכנה זאת בדיוק? מבחינתך גם דברי אמת הינה בגדר הסתה. יש לך עולם מושגים מאוד מוזר .

אורוש 11

New member
אני לא צריך להוכי ששינוי גזענית

מה לא אומרים על החרדים. פרזיטים, עלוקות, טפילים, ועוד שאר ירקות. אני לעומת זאת לעולם לא השתמשתי במילים כאלו על ערבים או שמאלנים.

אשרת

New member
נכון

סתם טענת שהם בוגדים. סתם אמרת שויני יצטרך ליישר את הקו שלו לפי הקו של מרזל אחרת הוא ימצא עצמו בכלא. מזכיר לי מעט את 1984 של אוורוול. לידיתך, העוני בחברה החרדית גדולה פי 4 מזו של הציבור החילוני. סיבה: משפחות מרובות ילדים כאשר ראש המשפחה מעדיף להתסמך על שולחותיהם של אחרים. אתה , בתור תומך מרזל , האחרון שבכלל יכול לדבר על גזענות , פשיסטיות ומה שבעניהם.

אורוש 11

New member
את מוציאה דברים מהקשרם

אני מעולם לא טענתי שכל השמאלנים בוגדים.זו עלילה שפלה. חוץ מיזה תראי לי משפט אחד שכתבתי נגד ערבים. הלשון שלי דוקא נקיה מאד.

eitangn

New member
שכחת להוסיף "לדעתי"...

נסחפת. זה שאין מפרשים מושגים ע"פ דעתך...so what? ואם יש טענה למישהו, אלה חברי הכנסת לדורותיהם, שעד היום נמנעו מהגדרת חוקתית לזכויות יסוד דמוקרטיות, ואח"כ מתנפלים על בית המשפט שנאלץ לפרש חוקי יסוד ע"פ עקרונות דמוקרטיה. בגלל הכניעה למפלגות הדתיות לא קיים בישראל חוק יסוד זכויות האזרח, שהינו חלק בסיסי בכל דמוקרטיה, וכך אנו באים לידי בעייה כל פעם מחדש. ולגבי ה"חוסר אונים מול ברק" - קישקוש. לכנסת יכולת לחוקק כל חוק בצורה ששלא תאפשר פרשנות, וכי למה לא עשו זאת? כי נוח להם שמישהו אחר יחטוף את האש במקומם, והם יתכסו באיצטלת צדקנות.

למעלה