רודוס או כרתים??

yosefar

New member
רודוס או כרתים??

אני מתכוון לטוס בקרוב, ואני מתלבט האם לרודוס או לכרתים. אני מחפש טיול שקט, לא בהכרח ים וחופים, אלא יותר שלווה וטיולים רגועים בין אתרים היסטוריים. מה אתם ממליצים? באילו מלונות כדאי להתאכסן??

סול49

New member
כרתים עדיפה בהרבה על רודוס

הייתי בשני המקומות ואני ממליץ בחום על כרתים בעיקר בגלל הגודל והאתרים ההיסטוריים שיש שם .ממליץ על שכירת רכב באי הגדול ולחלק אותו לשלושה איזורים כאשר בכל יום שוהים באיזור אחר .ביום הראשון האיזור המרכזי עם הירקליון הבירה ,ביום השני האיזור המערבי עם חניה וביום השלישי עם איוס ניקולאוס .אני הייתי במלון אתינה פאלאס שהוא באיזור המרכזי ליד הבירה ,5 כוכבים מעולה .אך היום אם הייתי נוסע שוב הייתי הולך לאחד המלונות בעיירה חרסוניסוס שהיא גם במרכז האי ,עיירה מקסימה ותוססת לצעירים במיוחד ,אפילו יש בה הארד רוק קפה .לקחת מלון לפחות 3 כוכבים לא פחות ועם מזגן .אגב ,אם אתה מהצפון אז יש גם טיסות מחיפה לכרתים ויש חברה בחיפה שמתמחה בנושא "אופק" ויש לה אתר נחמד באינטרנט ofek-travel בכל מקרה שתיהנה מהטיול וטיסה נעימה .

מקצה תיקונים

יפה שיש מי שהיה ורוצה לתרום מידע, אבל, מלון אתינה פלאס נמצא באיזור ליגריה במפרץ איה פלאגיה, מצויין לספורטאים ולמי שיש כושר אם הולן בחדרים 200 נאמר, כיוון שהמלון באיזור מבודד ואין שום דבר מסביב ואז בעצם מחוייבים לקחת טיולים יקרים של החברה. והמלון לא ליד הבירה אלא 17 ק"מ מערבה. שהות במלון פחות משלושה ימים יקרה יותר, ואם מגיעים לארבעה לילות, אין מה לחלק למספר מקומות לינה. העיירה הטובה ביותר לבילויים היא דווקא מאליה, אחריה לימנה כרסוניסוס (לא כרסוניסוס שהוא כפר קטן מאוד 3 ק"מ מהחוף), אחר כך סטלידה, וסיסי באיזור המרכז, במערב פלטאניאס. הדרך הנכונה היא לברר בין עיסקות ואז לשאול בהתאם לעיסקה. לגבי מסלולי טיול, יש המון מה לראות בכרתים וצריך לחבר בין אתרי-חובה למעניינים יותר ולפרט קצת, רק לנסוע לכניה ורק לאיוס ניקולאוס, זה לא נותן הרבה. מכל מקום, כרתים היא האי היווני הגדול ביותר עם מגוון פעילויות ומגוון נופים. לגבי אופק, הוא עוסק בעיקר בטיסה ובית RO ורכב, לא זול לטעמי.

yosefar

New member
עדיין ממתלבט בין רודוס וכרתים...:)

עדיין אני בהתלבטות קשה..אני ינסה לכוון אותכם כדי שתוכלו לעזור לי... אני מחפש מקום שקט, בלי הרבה צעירים מוזיקה ובילויים, האם רודוס כזאת? או רודוס מלאה בצעירים? אני לא מחפש ים וחופים...אלא יותר מסלולי טיול ואתרים בשטח קטן. האם כרתים לא גדולה מדי בשביל 3 לילות? אני לא מעוניין להשכיר רכב. באיזה מקום התחבורה הציבורית תשמש אותי בצורה הטובה ביותר? תודה מראש :)

אורניהו

New member
רודוס במיוחד בשבילך ולמה..? כי

השכרת רכב ליומיים במחיר טוב וגמרת את כל האי..ואני כמובן אנסה לחמם אותך במה שתראה שם.בסדר? ונתחיל מהיום הראשון..את הרכב להשכרה תיקח אצל חברה קטנה הנמצאת ברחוב קריטיס שאתן לך ציון דרך איך להגיע אליה. תכין כמובן את הרשיונות המתאימים. שים בקבוק מים ברכב ואת תיק המפה שתיקח אצל המשכיר שם וכמובן מצלמה בגדי ים ומגבות.

אורניהו

New member
ביום אחד הצד המערבי...

מהעיר דרומה ולכיוון מערב.הדרך משתפלת ויורדת לתצפית שסימנתי יפה מאד.כנס דרך המבצר השבור וצפה אל האיים.אחר כך היקב והכפר הקטן אמבונה וסיאנה.קנה ותטעם מהיינות וקנה אוזו נהדר.דבש טוב בסיאנה..ותרד עד לצמת בית הקפה היורדת עד לקצה האי או שתחזור דרך גב ההר. היום השני..בכיתובית הבאה

אורניהו

New member
הצד המזרחי..עד הסוף

תתחיל מהאתר ההוא הנקרא קליתאה טרמי..לינדוס..המנזר הלבן בקצה..טפס טפס עד למעלה וצפה בנוף. אחר כך שבע המעיינות אפטה פייס..חנויות הקרמיקה בדרכים.אחר כך הלאה במורד האי עד פרסוניסיס הקצה יתר הימים תהנה מהמלון מהים ומסימטאות האי והמרכז והעתיקות והמדרחוב הקטן..חופשה טובה קצרה ומהנה!

אורניהו

New member
לינדוס..אל תשכח

אבל אם החלטת לטפס לנזר ההוא 'צמפיקאס' אז תוכל לוותר על לינדוס

אורניהו

New member
ואם רודוס אי קטן בשביל חופשה קצרה..

אין כל ספק בכך ש'כרתים' הוא אי מופלא ומגרה כל דמיון לחופשה כלשהי באשר היא.המון אתרים ומקומות תיור וטיול בהרים ובמורדות,בקניונים גבוהי סלע וחופי רחצה רומנטים..ויש לנו כאן את מאיר שפירא..מספר אחת ל'כרתים'.תתיעץ עימו! ורק חוף אחד ומיוחד סיפק את סקרנותי לרחוץ בו..matala/מאטאלה.. עיירת הנופש הקטנטנה בדרומה של 'כרתים'. המסעדות הקטנות במרפסותיהן על המים..החנויות הנהדרות של המזכרות..והנוף שממול על החזות השזופים והחשופים..כרתים בכל יופייה..כאן!

yosefar

New member
עכשיו אני מבולבל..

אני מתלבט קשות בין רודוס לכרתים. טיול של 3 או 4 לילות. אני מחפש משהו שקט עם אתרים היסטוריים במרחקים קצרים. אני לא מחפש הרים, קניונים, חופים ומקומות הומי אדם ואנשים צעירים. משהו שקט שהטיולים יהיו קרובים. לפי מה שתיארתי...מה יותר יתאים לי? רודוס או כרתים??

אורניהו - מטלה

רק לידיעתך, היא המקום ממנו צמחו בשנות 60-70 תנועות ההיפים והביטניקים, וכאן התפרסמה לראשונה ג'ון באאז. כמו כן תמצא שם את המערות הרומאיות עם תבליטי הפרחים בכניסה, צפונה את הנמל המינואי קומו, וכן קבר המצביא הימנואי.

ליוסף

אם אסכם את כוונתך: מקום שקט לא חופים אתרים ארכיאולוגים וטיולים בשטח קטן בלי רכב שכור התשובה: סוסיא. ולענין. הבקשה שלך קשה מאוד למימוש. כרתים ככלל היא מקום שקט, אם לא תיכנס למרכזי התיירות או לבתי מלון 5***** לא יהיה לך רעש, אין מה לעשות וכרתים הוא אי עם 1-5- קילומטר חוף, אז אתה לא חייב לרדת לחוף (גם אני לא רוחץ בים). הבעיה המרכזית שלך שאתה מחפש אתרים ארכיאולוגים וטיולים אבל בלי רכב שכור ושהאתרים יהיו במקום קטן ומרוכז. יש בכרתים אתרים ארכיאולוגיים רבים אבל מטבע הדברים הםם אינם מרוכזים במקום אחד ואם אין לך רכב שכור, אתה יכול להגיע בתחבורה ציבורית מה שלוקח המון זמן ובשום אופן לא בשלושה-ארבעה ימים, או בטיולים מאורגנים שמטבע הדברים לא עוסקים באתרים ארכיאולוגים או אולי רק אחד בטיול. כרתים היא ערש התרבות האירופאית (לא יוון) ויש בה אתרים רבים חשובים מאוד ומעניינים מאוד ארכיאולוגית או היבטורית וכו. למשל בהרקליון המוזיאון המינואי, וכן המוזיאון העממי לפולקלור במרכז. ארמון "קנוסוס" של המלך מינוס (ממנו המושג "לבירינט") וארמון החוף שלו ב-"מאליה" במרכז. עיר המסחר הרומית "לאפפה" במערב, כנסיית רוטונדה ארחנגל מיכאל והנמל העתיק של פלסארנה במערב הרחוק, ארמונו של המלך סרפדון אחיו של מינוס בפאיסטוס וארמון הקיץ באיה טריאדה במערב. ארמונו של המלך רדמנטיס אחיו של מינוס בקטו-זקרוס במזרח הרחוק ליד חוף ואי הנראה כמו נואייבה. העיר הרומית גורטינה שהיתה בירת כרתים ולוב ובה חוקי העיר הכתובים על הקיר היחידים בעולם בכתב חריש השור בדרום. העיר המינואית הענקית בקאבוסי במזרח. אני יכול להמשיך ולמנות אתרים רבים, מעל 300 אתרים חלקם ארכיאולוגים, אבל בקשתך היא מעבר לכוחותיי, אין ריכוז אתרים רבים בתא שטח קטן. הפתרון היחידי שלך הוא להירשם לשבוע טיול של חברת יורו-טורס בכניה, חברה העורכת טיולים באתרים ארכיאולוגים והיסטורים ואתרי נוף עם לינה כל לילה במקום אחר, אה, רגע- אמרת נדמה לי בלי הרים? מה נשאר?

למעלה