רובין-הוד

רובין-הוד

היום בבריכה מנעתי מילד להרביץ לילדה, שמדריכת הקייטנה שלה היתה כנראה שקועה בפיטפוטים. לאחר כשעה, ראה בני (בן 4) שני ילדים מרביצים לילדה אחרת. הוא ניגש, צעק עליהם, הפריד בין הניצים ואיפשר לילדה לברוח. הייתי מאוד גאה בו, אך אני חוששת שמעשי גבורה מסוג זה "יעלו" לו במכות שהוא עצמו יחטוף.

שמעי כל הכבוד לילד

תתני לו בשמי טפיחה על השכם על עצם זה שהוא הבין שאלימות זה רע ולא פחד ליזום עצמאית ולפעול בהתאם כדי לעזור למישהו במצוקה,הייתי מחבקת אותו ונותנת לו מלאן נשיקות. שלך חנה גונן

תודה../images/Emo9.gif

אני מהרהרת אולי כדאי לומר לו שלהבא יגיד לי או למבוגר אחר להתערב ולא יתערב בעצמו. אולי? לא יודעת.

נעה גל

New member
אני מסכימה עם חנה

גם אני הייתי מתמלאה גאווה. ותני לו קרדיט שהוא ידע מה לעשות כשהמריבה תהיה גדולה עליו.

לילדים ולמבוגרים תפקידים שונים

באמת מגיע לו "הידד". אז אני הייתי מתלהבת, מנשקת, משבחת, מעריכה. בזמן אחר, הייתי בודקת איתו דרכי פעולה אפשריות וכדאיות. מה כדאי לעשות כש..., למי כדאי לפנות, מה כדאי לומר. את צודקת בחששך לשלומו. מעבר לכך - שמירה על שלום הילדים זה התפקיד והחובה של המבוגרים. ילד יכול לסייע בהרבה דרכים: החל בהתראת המבוגרים, וכלה בהצעת רעיונות לפתרון של שלום. אבל לא צריכים להסתכן לשם כך.

לאה_מ

New member
קודם כל, כל הכבוד לרובין!

יש לי אחד בדיוק כזה בבית, ואפילו יותר גדול משלך (בן 9) וזה עדיין לא עבר לו... ולפעמים הוא באמת "חוטף" בגלל הרצון שלו להיות "מגן החלשים", אבל את יודעת מה? הוא יודע שזה המחיר שהוא עלול לשלם, ואם הוא בכל זאת בוחר להתערב, אני חושבת שזו בחירה שלו במה שבסופו של דבר טוב יותר עבורו. אני מאד גאה בו.

למעלה