סיליקון. ואגב הוא מופיע במגוון גוונים להתאמה לגוון האמבטיה/הקרמיקה, כמו גוון פרגמון ועוד. כדאי להקפיד על משטחי מגע נקיים ויבשים ושעל הסיליקון יהיה כתוב כי הוא דוחה עובש.
לחדש סיליקון הרבה יותר פשוט מלחדש רובה. מהניסיון שלי היום, אז להוריד רובה ישנה הרבה יותר קשה מלהוריד סיליקון. ועוד את הרובה אני עשיתי לפני כמה שנים ולא בעל מקצוע. ונכון שהרובה מתייבש מהר יותר ופחות מסריח, אז מה בכל זאת כדאי?
זה תלוי.... אם האמבטיה זזה בכל פעם שדורכים בה , רובה לא תיהיה יעילה מכוון שהיא תסדק. וזאת למרות היתרונות שהעלה פפו. למצב כזה סילקון לבן ,עם חומר נגד עובש ,יהיה יעיל יותר.
אני לא יודעת אם האמבטיה זזה אבל אני מוצאת שיותר קל להחליף את הסיליקון מאשר את הרובה. וכמובן שאשתמש בזה עם החומר נגד עובש למרות שאני לא בטוחה שזה נכון. תודה
אך המוצר שאני מדבר עליו הוא לא שלה. החברה הישראלית מתעסקת בכימיקלים שונים כמו חומרי ריסוס נגד זבובים וכו'. החומר שאני מדבר נמצא בחנויות שמוכרות חומרי בניה-אני לא יודע אם בהום סנטרים כי אני קניתי בכ"ס בחנות פרטית. בכל אופן זהו חומר אגדה - רתוי לעבוד עם קפפות גומי כי זה נדבק לאצבעות. כמו"כ מיד לנקות שאריות . בהצלחה משה
לאמבטיות פח רגילות עדיף רובה . לאמבטיות אקריליות עדיף חומר מסוג חברת "סיכה" שאינו מקבל עובש ופטריות. סיליקון רגיל RTV למרות שכתוב שדוחה עובש ופטריות ----אינו עומד במים. ושנית הסיליקון עם הזמן [עקב מגע רב עם המים] מתנתק ממקומו ואינו אוטם יותר וגורם לחילחול מים מתחת לאמבטיה ויוצר עם הזמן רטיבויות בקירות מעבר לאמבטיה.