רובה או סיליקון?

• פותח הנושא ed99
  • פורסם בתאריך

ed99

New member
רובה או סיליקון?

מה עדיף בחיבור בין האמבטיה לקרמיקה?

יהללל

New member
סיליקון.

סיליקון. ואגב הוא מופיע במגוון גוונים להתאמה לגוון האמבטיה/הקרמיקה, כמו גוון פרגמון ועוד. כדאי להקפיד על משטחי מגע נקיים ויבשים ושעל הסיליקון יהיה כתוב כי הוא דוחה עובש.

פפו

New member
רובה

מתייבש מהר יותר נוח לעבודה וניתן לחידוש אם משחיר

ed99

New member
אם מדברים על חידוש

לחדש סיליקון הרבה יותר פשוט מלחדש רובה. מהניסיון שלי היום, אז להוריד רובה ישנה הרבה יותר קשה מלהוריד סיליקון. ועוד את הרובה אני עשיתי לפני כמה שנים ולא בעל מקצוע. ונכון שהרובה מתייבש מהר יותר ופחות מסריח, אז מה בכל זאת כדאי?

זה תלוי.... אם האמבטיה זזה בכל פעם שדורכים בה , רובה לא תיהיה יעילה מכוון שהיא תסדק. וזאת למרות היתרונות שהעלה פפו. למצב כזה סילקון לבן ,עם חומר נגד עובש ,יהיה יעיל יותר.

ed99

New member
הולכת על סיליקון

אני לא יודעת אם האמבטיה זזה אבל אני מוצאת שיותר קל להחליף את הסיליקון מאשר את הרובה. וכמובן שאשתמש בזה עם החומר נגד עובש למרות שאני לא בטוחה שזה נכון. תודה

פפו

New member
זה העניין שרובה לא צריך להחליף

אם היא משחירה היא ניתנת לניקוי קל או פשוט שיכבה דקה נוספת פותרת את הבעייה. לרובה גם אין ריח

meliad

New member
חומר גרמני שקוראים לו סיקא

זהו ההחומר מופיע במחסניות של אקדח סיליקון בגוון לבן או אפור.

רשר

Well-known member
מנהל
סיקא - חברה ישראלית

מיבאת ומיצרת עשרות חומרים לאיזה חומר אתה מתכוון?

שי ז.

New member
סיקא דווקא כן גרמנית

ומתמחה בחומרי איטום וחומרים לבנין. סיקא שאתה מדבר עליה היא הסוכן שלהם בארץ.

meliad

New member
אני יודע שיש חברה ישראלית

אך המוצר שאני מדבר עליו הוא לא שלה. החברה הישראלית מתעסקת בכימיקלים שונים כמו חומרי ריסוס נגד זבובים וכו'. החומר שאני מדבר נמצא בחנויות שמוכרות חומרי בניה-אני לא יודע אם בהום סנטרים כי אני קניתי בכ"ס בחנות פרטית. בכל אופן זהו חומר אגדה - רתוי לעבוד עם קפפות גומי כי זה נדבק לאצבעות. כמו"כ מיד לנקות שאריות . בהצלחה משה

רשר

Well-known member
מנהל
סיקא ישראל נקנה ע"י "ויטה פרי גליל"

ונהפכה לחברה לא פעילה. כנראה שיש יבואנים שמיבאים חלק מהמוצרים בצורה עצמאית. מידע על החומרים יש ברשת בשפע "SIKA"

ml2001

New member
תשובת אינסטלטור מוסמך.

לאמבטיות פח רגילות עדיף רובה . לאמבטיות אקריליות עדיף חומר מסוג חברת "סיכה" שאינו מקבל עובש ופטריות. סיליקון רגיל RTV למרות שכתוב שדוחה עובש ופטריות ----אינו עומד במים. ושנית הסיליקון עם הזמן [עקב מגע רב עם המים] מתנתק ממקומו ואינו אוטם יותר וגורם לחילחול מים מתחת לאמבטיה ויוצר עם הזמן רטיבויות בקירות מעבר לאמבטיה.

Rשף

New member
../images/Emo45.gif

טרם ניתקלתי בסיליקון "נגד עובש" שהחזיק מעמד יותר מכמה חודשים ואפילו פחות

שי ז.

New member
כשאתה אומר סיכה זה כמו להגיד

תצבע עם טמבור. הם מיצרים עשרות סוגי חומרי אטימה וחייבים לציין איזה מהם.

למעלה