רואקיוטן..

רואקיוטן..

שלום ישראל , אתה יכול אולי לרשום קצת על התרופה רואקיוטן ? ידוע לי שהיא משמת לטיפול בצלקות, פצעים תוכל לפרט לי עליה ? אשמח עם כן. בתודה יעל

dark eyes

New member
אני לא ישראל אבל

בידי מידע דיי מהימן על התרופה הנ"ל. לפי מיטב ידיעתי התרופה משמשת לייבוש השכבה העליונה של העור אפידרמיס. לשם קילוף של העור לכבת העור העליונה להורדת הפצעים. אבל המידע שבידך כי התרופה פועלת על צלקות שגוי מאוד!!! חטטים או צלקות מולדות או כל סוג אחר לא יירד בעזרת התרופה הזאת. דבר זה בגלל חוסר היותם של תאים במקום הצלקת והעור לא יכול להתחדש. בברכה קובי

תודה לך על תגובתך ../images/Emo39.gif

תודה שהסבת את תשומת ליבי לכך שהתרופה אינה מועילה לצלקות כמו כן רציתי לשאול על משהו שאמרו לי לא פעם מספר אנשים שדיברתי איתם על תרופה זאת - זה נכון שהיתה כתבה על תרופה זאת בעיתון? אמרו כי היא מסכנת ואנשים... <אינני רוצה להישמע כמישהי שהולכת לפי שמועות אך אני אשאל זאת >שהשתמשו בה עברו טראומה נפשית ואף אישפוז או משהו כזה , מישהו יודע משהו על זה ? <בבקשה תענו זה חשוב לי > תודה מראש יעל.

בקשר לרואקוטאן

שלום לך יעלי אני אנסה לתמצת את עיקרי הדברים הקשורים בתרופה, ובמידה ותרצי הרחבה נוספת אז את מוזמנת לשאול. פרטים כללים: הרואקוטן היא תרופה הדומה מבחינה כימית לויטמין A, ומיועדת לטיפול בפצעי בגרות (אקנה). היא ניתנת אך ורק למצבים של אקנה חריף שלא הגיב לטיפולים בתכשירים שונים כולל טיפול באנטיביוטיקה. אופן פעולת התרופה: הרואקוטן מפחית את יצור השמנים הטבעיים על העור (SEBUM או חלב בעיברית) ומפחיתה את יצור החלבון הקראטיני הנוצר בשכבות החיצוניות של העור. מידת הצלחת הטיפול: בד"כ גבוהה מאוד. הטיפול אורך בד"כ כ-4 חדשים (תלוי במינון שלוקחים) ולאחריו מצבם של רוב הסובלים מפצעי בגרות משתפר באופן משמעותי. לעיתים נדרש טיפול נוסף ואז צריך יהיה להמתין לפחות כחדשיים שלושה מסיום הטיפול הראשון. תופעות לוואי: לרואקוטן יש תופעת לוואי מאוד נפוצה שהוא גורם ליובש על העור ואפילו לשפתיים סדוקות. במהלך הטיפול חייבים להשתמש בתכשירי לחות שונים וגם תכשירי הגנה מהשמש. תופעות לוואי נוספות הם: חולשה, עליה בכולסטרול, עליה בשומנים בדם, ירידה זמנית ב"ראיית לילה", פגיעה בכבד (נדיר מאוד). בד"כ לפני התחלת הטיפול עושים בדיקה דם לכולסטרול, שומנים בדם ותפקודי כבד וחוזרים על הבדיקה חודש אח"כ. זאת כדי לוודא שאין מתופעות הלוואי הנ"ל. אזהרות: בנשים, חל איסור להכנס להריון החל מחודש לפני הטיפול ועד כשנה או שנתיים (!!!) אחריו. הסיבה היא שהרואקוטאן עשוי לגרום למומים מולדים בעובר, והוא מתפנה מהגוף באופן איטי. אין שום עדות לפגיעה בפוריות עצמה או בהריון לעתיד. בברכה ישראל

dark eyes

New member
בקשר לשאלתך

זה נכון שבעבר הייתה כתבה מופרחתעל התרופה הנ"ל והיותה תרופה אשר גורמת לדיכאון ובעיות נפשיות. לפי דבריי מומחה עור מקלאס קליניק: "הדבר היחיד שיכול לגרום לדכאון אילו הפצעים עצמם ולא הריפוי מהם" לכן אוכל להודיעך בוודאות כי התרופה אינה מסכנת אותך מבחינה פסיכולוגית ומנטלית. בברכה קובי

ממתי

New member
הדגשה קטנה בקשר לרואקוטן והריון

לנשים אסור להיות בהריון בתקופה שישראל ציין.

למעלה