רואקוטן ושמן לבנדר..

whitetulip

New member
רואקוטן ושמן לבנדר..

שאלתי כבר בפורום רפואת עור והם לא יודעים לענות.. אני לוקחת רואקוטן ויצא לי פצעון בודד .. מותר לי לשים עליו שמן לבנדר?

אסור בתכלית האיסור.

העומס שהשמנים האתריים יוצרים על הכבד יחד עם שילוב של התרופה אותה את לוקחת היא אסורה !

whitetulip

New member
התכוונתי לשים נקודתית על העור..

זה נספג בעור איך זה מגיע לכבד? עדיין אי אפשר?

אוף..

רשמתי לך הסבר מפורט למה אסור ופתאום המחשב שלי התחרפן ומחק הכל!. בקיצור ולעניין - השמןחודר לעור מהעור למחזור הדם וממחזור הדם מגיע לכבד ולכבד קשה לסנן את השומניות של השמנים בנטילת ראוקוטן- התרופה חזקה מאד ומייבשת מאד את הגוף ולכן חשוב לשתות הרבה מים ! ולשים מקדמי הגנה נטולי שומן.(הכבד גם ככה שומני) רק אחרי 3 חודשים של גמילה מראוקוטן וניקוי כבד את יכולה להתחיל להשתמש בשמנים אתריים. גם טיפה קטנה יכולה לגרם לנזק לכן יש להמנע מכך. עצת סבתא: קחי עגבניה , סחטי אותה ואת המיץ שימי נקודתית על הפצע מספר פעמים ביום והפצע ייעלם לחלוטין. הכי חשוב זה לא להתעסק עם הפצע.

whitetulip

New member
אישה של וניל תודה ענקית!!!

ממש היצלת אותי, כבר רציתי לשים ואחרי שקראתי את מה שרשמת השכלתי! העגבניה נשמע טוב אני אנסה!! תודה לך!!!

whitetulip

New member
ואישה יש לי עוד שאלה ברשותך..

אם כמו שאמרת שמנים אתרים מזיקים כשלוקחים רואקוטן , אסור לי גם לעשות מסאז' גוף עם שמנים? הכוונה לשמנים של המסאז'ים שקדים, ורדים, זרעי ענבים וכו'?

ובכן,

עדיף להמנע- למרות שהשמנים הללו נחשבים "פחות טיפוליים" ויותר מחזקי התערובת , בכל זאת אלו שמנים שמגיעים אל זרם הדם ובסופו אל הכבד המותש. עדיף להשתמש עם מוצרים על בסיס ג'ל אלוורה נקי , או מים. וכמובן על טהרת הפירות והירקות. תתפלאי כמה מתכוני יופי יש מפירות וירקות חיים . וכשאת אומרת שמן ורדים למה את מתכוונת?

whitetulip

New member
אני מתכוונת לשמנים של המסאז'ים..

זה שמן שרקוח מעלי ורדים אבל הוא לא שמן טהור אלא מהול בשמני בסיס ככה שהוא פחות מרוכז מתמצית.. כמו כל השמנים של הפרחים.. יש אולי משהו שאת יכולה להמליץ לי להשתמש בו למסאז'? אני סובלת מבעיות גב והמסאז'ים מאוד עוזרים לי.. כל שמן חודר ככה למחזור הדם? אולי שמן ג'ונסון רגיל (איכס נפט אבל אולי הוא לא יזיק?)

מה פתאום גו'נסון!

אוי ואבוי למחשבה הרעה הזו! כן כל שמן חודר ככה למחזור הדם יש שמנים שמגיעים אפילו עד למח העצם . גם הקרם הכי פשוט חודר לך למחזור הדם- סתם לידע כללי. יש קרמים שהם על בסיס מים אני לא יודעת בדיוק שמות אבל שווה ללכת לבתי טבע ולברר, הם יעילים יותר בתקופה הקשה הזו ויתנו לגופך גם את הלחות הדרושה לו.

whitetulip

New member
מה באמת?

דווקא הרופא לא אמר לי שצריך ללא שומן גם לגוף וקניתי בבית מרקחת איזה קרם טיפולי לעור יבש ויש בו שמן מינירלי... חשבתי שההקפדה של ללא שומן זה רק לפנים... את מכירה קרם גוף שהוא על בסיס מים? אני יודעת שבלליו יש נדמה לי קרם גוף מימי אבל לא בטוחה.. השאלה אם זה יצור מספיק סיכוך למסאז'?

אני ממליצה בתקופה כזו להמנע מעיסוי

יש טיפולים נוספים שהינם ללא שמנים כמו שיאצו , עיסוי תאילנדי שנעשים בלבוש מלא או רפלקסולוגיה עם ג'ל אלוורה, עיסוי גוף מלא קצת בעייתי עם אלוורה מאחר ואלוורה נספג מהר ועלותו יקרה . בהצלחה ורק בריאות, אריאלה באהבה

אגב שמן מינרלי אני מצרפת מאמר המפרט

על כימיקלים רעילים במוצרי תינוקות ובכלל את המאמר כתבה מי שהיתה המרצה שלי ד"ר רונית נחום.

whitetulip

New member
תודה רבה, אולי מישהו יכול להמליץ

על קרם גוף שאינו מכיל שמן מינרלי ואיפה ניתן להשיג אחד כזה? אולי בחנויות טבע או בתי מרקחת? אבל חשוב לי שיתן מספיק לחות היות ואני סובלת מיובש בגלל הרואקוטן.. תודה לכם אתם פורום מקסים!

רוקוטן מהו ומה צריך למרוח ?

מנסיון שלי עם רואקוטן את זקוקה לקרם שיהיה שומני וממש לא על בסיס מים . קצת על רואקוטן: הוא נגזרת של ויטמין A ההשפעה העיקרית של הרואקוטאן היא בהפחתה של גודל ופעילות בלוטות החלב בעור. בחלק מהמטופלים נמצאה ירידה בכמות החלב שנמשכה בין חודשיים לשנה אחרי סוף הטיפול. במקביל יש ירידה בכמות חיידקי האקנה בתוך הבלוטות. הירידה בכמות החיידקים אינה קשורה ישירות לפעילות של התרופה אלא עקב הירידה בגודל הבלוטות ובכמות החלב בהן. ואחת מתופעות הלוואי שלו היא יובש קיצוני מאוד באזורים הבאים: שפתיים,מרפקים,ברכיים,עור הגוף(בעיקר הרגליים). אנחנו אמורים להזין אותו ביותר שכן העוא רגיש ועדין מאוד. אגב,יש להמנע לעשות רגליים בשעווה -זה מגביר את היובש וחלק אף אומרים שזה עלול לעשות שטפי דם מפני שהעור רגיש כל כך. יש לך 2 אופציות אפשריות 1.ללכת לבית טבע ולבקש קרם גוף טבעי רצוי על בסיס חמאת שיאה/קקאו ואני גם מאוד אוהבת את החוחובה(חשוב שיהיה אמיתי ולא מהול) 2. ללכת למטפל בקוסמטיקה טבעית שירקח לך תחליב גוף טבעי. בהצלחה.

היי ונילית,בעקבות נסיון אישי שלי

ובעקבות מטופלים/מכרים שלקחו רואקוטן קרמים על בסיס מים פשוט לא הספיקו. אני בעצמי לקחתי את התרופה(לפני 7 שנים שהיא עוד הייתה בחיתוליה) מפני ששום טיפול לא עזר לאקנה הקשה שהיה לי וניסיתי באמת הכל. אני השתמשתי בחמאת שיאה גם לגוף וגם לשפתיים הסדוקות וזה עשה נפלאות וכפי שאמרתי גם לכל מי שהמלצתי לו. אך כל אדם הוא אינדיווידואל ועל כל אחד דברים משפיעים אחרת-לא שוללת שום דיעה. ערב טוב

למעלה